+32 (0)70 23 33 13
 • Darwin
 • Kakadu
 • Katherine
 • Lichtfield
 • Darwin
Individueel

Dag 1 - Darwin > Kakadu (211 km – 3u)

Vanuit Darwin rijd je langs Stuart Highway en Arnhem Highway richting Kakadu. Stop bij de Adelaide River Bridge voor een Jumping Crocodile Cruise, de beste manier om deze angstaanjagende reptielen van dichtbij te bekijken. Rit naar Kakadu NP, het grootste nationale park van Australië. Leer over de Aboriginal cultuur, bewonder de watervallen en zie miljoenen trekvogels. Een Yellow Water Cruise biedt je de unieke kans om dit gevarieerde gebied te ervaren.

Standard Hotel:  Anbinik Kakadu Resort - Anbinik suite
Categorie:
Superior Hotel:  Mercure Kakadu Crocodile Hotel - Courtyard superior room
Categorie:

Dag 2 - Kakadu > Katherine (370 km – 5u)

Als je een 4x4 voertuig bestuurt, bezoek dan de Jim Jim Falls en Twin Falls. Informeer in het regenseizoen (nov-mar) echter eerst naar de toestand van de weg. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan het Warrandjan Aboriginal Cultural Centre en de rotstekeningen in Burrungui. Het is een eenvoudige rit van Kakadu via Pine Creek naar Katherine.

Standard Hotel:  Ibis Styles Katherine
Categorie:
Superior Hotel:  Nitmiluk Chalets - 1bedroom chalet
Categorie:

Dag 3 - Katherine

Katherine is een druk stadje met een rijk Aboriginal erfgoed en een belangrijk knooppunt voor de omliggende veehouderijen. Nitmiluk NP ligt zo’n 30 km verder en herbergt indrukwekkende, oeroude, zandstenen kloven. Kies voor een culturele activiteit in de Aboriginal gemeenschap van Katherine of met het Jawoyn volk in de omgeving van Nitmiluk Gorge. Ook kanovaren en wandelen tussen de rotswanden is een absolute aanrader.

Standard Hotel:  Ibis Styles Katherine
Categorie:
Superior Hotel:  Nitmiluk Chalets - 1bedroom chalet
Categorie:

Dag 4 - Katherine > Litchfield (255 km – 2u45)

Je keert terug naar de Stuart Highway, verkent de prachtige Edith Falls en reist door Pine Creek, dat nog steeds een aantal gebouwen uit de goudkoortsperiode van 1870 telt. Sla bij Batchelor af naar de ingang van het Litchfield NP. Zwemmen nabij de watervallen en ontspannen bij de waterpoelen is een favoriet tijdverdrijf voor zowel bezoekers als inwoners.

Standard Hotel:  Litchfield Motel - Superior room (Breakfast)
Categorie:
Superior Hotel:  Litchfield Tourist Park - Standard ringers room
Categorie:

Dag 5 - Litchfield > Darwin (110 km – 1u20)

Een relatief korte rit brengt je terug naar Darwin, een stad die met Aziatische voedselmarkten, krokodilexcursies, openluchtfilms en cruises bij zonsondergang nooit als saai kan worden omschreven. Einde van je selfdrive.

Hotel & maaltijden

Tijdens je reis door Australië staat zeker dit op je menu:

 • Steaks: in 2015 won Australië ‘s werelds beste steakwedstrijd. Naast het traditionele rundvlees, lam en kip vind je er kangoeroe, emu, krokodil e.a. Cliché misschie, maat de Aussies houden van hun 'barbie' of BBQ.
 • Burgers zijn ook een absolute favoriet. Ze komen vaak met kaas, spek, ananas, biet, een rundvlees tomaat en sla.
 • BBQ snags:een echte Australian classic is een zacht-smakende dikke worst. Gemaakt met een combinatie van rundvlees en varkensvlees, met subtiele noten van knoflook en uien.
 • Pies: Komen in alle soorten. Onder de meest populaire zijn rundvlees en Coopers Pale Ale pie met kaas.
 • Sausage rolls:de perfecte snack die warm of koud wordt opgediend.
 • Vegemite: een dikke, zwarte, zoete pasta en smeersel op basis van brouwersgist extract met diverse plantaardige en kruiden.
 • Lamington: een zoet, sponsachtig dessertje of snoepje met een jam vulling, vaak de treat op de nationale festdag. Vernoemd naar zijn maker Lord Lamington, gedipt in chocolade en besprenkeld met kokosnoot.
 • Anzac biscuits: Anzac-koekjes: een zoet koekje, populair in Australië en Nieuw-Zeeland, gemaakt met geroosterde haver, bloem, suiker, boter (of margarine), siroop, soda en (optioneel) gedroogde kokosnoot. Het wordt nog steeds geassocieerd met Anzac dag toen Australische troepen in Gallipolli (Italië) landden tijdens de Tweede Wereldoorlog (op 25 april 1915).
 • Reisdocumenten

  • Belgische reizigers* hebben een internationaal paspoort nodig met een minimumgeldigheid van 6 maanden na terugreis. Een eVisitor toeristenvisum voor een verblijf van maximaal 3 maanden dien je voor vertrek elektronisch aanvragen ( https://immi.homeaffairs.gov.au/visas). Het paspoort en de reistoestemming moeten overeenstemmen; een nieuw paspoort betekent een nieuwe reistoestemming vragen.

  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

  Verzekeringen

  Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

  Reizen op maat

  Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
  Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

  Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

  Gezondheid

  Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be.

  Tijdzone

  De drie belangrijkste tijdzones zijn:

  GMT +8: 00: West-Australië (Perth) G
  GMT +9: 30: Centraal Australië (Capital Territory, Nieuw-Zuid-Wales behalve Broken Hill, Tasmania, Victoria & Northern Territory het hele jaar door)
  GMT +10: 00: Oost Australië (Nieuw Zuid-Wales, Zuid-Australië & Queensland het hele jaar door)

  Niet alle staten en gebieden in Australië gebruiken zomertijd. Wel zomertijd in het Australische hoofdstedelijk gebied, Nieuw-Zuid-Wales, Zuid-Australië, Tasmanië en Victoria.Geen zomertijd van toepassing in West-Australië, Queensland, Northern Territory en Eucla.

  Valuta

  Munteenheid

  De Australische dollar( AUD): 10 AUD = 6,73 EUR & 10 euro = 15.85 AUD (11/03/2019)

  Betalingswijze

  De eenvoudigste en meest betrouwbare manier is pinnen. Er zijn talrijke geldautomaten zowel in stedelijke als landelijke gebieden. Betalen met je kredietkaart is mogelijk tot in de meest afgelegen gebieden. 

  Prijzen

  Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

  Klimaat

  Seizoenen in het zuidelijke halfrond zijn tegengesteld aan de onze: winter in Australië vant tijdens onze zomer en hun lente tijdens onze herfst. De omvang van het land zorgen voor regionale verschillen. Makkelijksheidshalve delen wij die op in noord en zuid. In het algemeen regent het in het noorden tijdens de zomer, waardoor de periode mei tot oktober de beste reistijd is. In het Zuiden is het op dat ogenblik koeler en valt de reispiek van oktober tot april. De december-januari vakantieperiode is druk, vanwege absoluut hoogseizoen.

  Gemiddelde temperaturen (in °C):
  Bestemming J F M A M J J A S O N D
  Adelaïde 23 22 20 16 15 12 11 12 14 16 19 20
  Ayers Rock 38 36 34 29 24 20 20 23 26 32 34 37
  Brisbane 26 25 24 22 18 16 15 16 19 21 23 25
  Melbourne 21 21 19 17 14 11 10 11 13 15 17 19
  Perth 25 25 23 19 16 14 13 13 15 16 20 22
  Sydney 23 23 22 19 16 14 13 14 16 18 20 22

  Wat is inbegrepen?

  • 4 overnachtingen in vermelde hotels of gelijkwaardig

  Niet inbegrepen

  Vluchten, huurwagen, niet- vermelde diensten, maaltijden en dranken evenals persoonlijke uitgaven en fooien, annulatie- en bijstandsverzekering.