+32 (0)2 550 01 00
 • Baku
 • Gala Village
 • Absheron Peninsula
 • Yanar Dağ

Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan, is nog voor velen onbekend en dus onbemind en dat is volstrekt onterecht. De ‘Stad van de Wind’ beschikt over een fenomenale architectuur en rijke geschiedenis en is aan een razendsnelle (stads)ontwikkeling bezig met een knipoog naar het ‘futuristische Westen’ en haar vibes.  Baku wordt zelfs door sommigen ‘het nieuwe Dubai aan de Kaspische zee’ genoemd; de plek bij uitstek dus om te genieten van het contrast tussen Oost en West.  Terwijl de eeuwenoude, omwalde binnenstad prijkt op de UNESCO-Werelderfgoedlijst vergaap je je wat verder aan moderne, glazen wolkenkrabbers. Overal hangt een sfeer van levensvreugde en optimisme. Exclusieve boetiekjes schieten als paddenstoelen uit de grond en romantische zielen dartelen hand in hand over de Primorski Boulevard. Baku mag dan een rijke geschiedenis hebben, de toekomst oogt minstens even mooi.

Benieuwd? Reis met ons mee door het dagprogramma en ontdek de schatten van deze nog prille bestemming aan de Kaspische zee. De historische binnenstad, de zeer eigenaardige natuur die de naam van Azerbeidjan, het land van vuur, eer aandoet en de gastronomie zijn alle vervat in deze paar dagen waarop je stad en streek op eigen ritme verkent. Na deze city break sluit je Baku vast in je hart. Een heerlijke bestemming.

 
Individueel

Dag 1 - Baku

Je gids verwelkomt je op Baku International Airport of aan het station en brengt je naar het hotel in het centrum van de stad waar je rustig de tijd krijgt om je te installeren. Vanavond trek je samen op verkenning door de prachtig verlichte stad. In het oude stadscentrum staar je naar het symbool van de liefde: de Maagdentoren. Daarna duik je Little Venice in, waar meer dan voldoende entertainment aanwezig is om je uren zoet te houden. Als afsluiter wandel je over Baku Boulevard langs de Kaspische zee terug naar je hotel.

Dag 2 - Baku

Na een heerlijk versterkend ontbijt is het tijd om de buitenwijken van Baku in te trekken. Je eerste stop is Yanar Dağ (of vuurberg), waar je natuurlijk brandhaarden aantreft die ontstaan door het gas dat hier uit de bodem opstijgt. De heuvel van Absheron Peninsula is sinds eeuwen een baken van vuur. Een uitzonderlijk natuurfenomeen!

Zo’n 40 km buiten de stad ligt Gala Village, een openluchtmuseum waar je je een beeld kan vormen van de geschiedenis van Absheron Peninsula. Hier kom je weten hoe de Azeri de voorbij eeuwen leefden. Ook de Heilige Vuurtempel van Baku, Ateshgah, is een bezoekje waard. Je sluit je verkenning af met een ogenblik van stilte nabij het herdenkingsmonument op Martyrs’ Lane en een prachtig zicht op de stad. Daarna besluit je zelf of de avond nog jong is of niet.

Dag 3 - Baku

Vandaag doorgrond je de stad op eigen initiatief. Vanavond is er een gala diner gepland in een verzorgd restaurant., waar je de gastronomie van het land leert smaken. Maar voor nu luidt het motto : go explore!

Een paar ideeën? De 3 glazen wolkenkrabbers die bekend staan onder de naam Flame Towers zijn ware eye-catchers. Wie cultuur wil opsnuiven moet zeker naar het Yarat Contemporary Art Centre en het Historical Museum. Wil je de stadsvibe tot in het diepste van je vezels voelen? Begin op Fountain Square, dwaal door de stad en geniet van de lokale Gutab, een soort van wrap met spinazie en groene kruiden. Voor je het weet is de dag om en wacht je weer een heerlijke nacht om alle indrukken te vatten. 

Dag 4 - Baku

Na het ontbijt check je uit. Je gids begeleidt je naar de luchthaven of het station. Ongetwijfeld zal je nog geregeld terugblikken op je ervaringen in Baku. Wie weet is dit wel het begin van een liefde die nooit meer slijt.

Reisdocumenten

 • Voor Belgen (ook kinderen) paspoort + visum. Sinds 10 januari 2017 kunnen Belgen en onderdanen van andere EU-lidstaten via een elektronische applicatie een aanvraag indienen voor een visum kort verblijf (maximaal 30 dagen, single entry). Voor onmiddellijke toegang tot de applicatie: https://evisa.gov.az/en/. De aanvraag dient tijdig te gebeuren (minstens  vijf werkdagen voor het vertrek) en een uitgeprinte versie van het e-visum moet hoe dan ook samen met het paspoort voorgelegd worden aan de bevoegde autoriteiten bij aankomst in Azerbeidzjan. Het visum is online boekbaar met een kredietkaart en kost 23USD (oktober2017). 
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Raadpleeg minstens 6 weken voor uw vertrek de websites van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (www.itg.be) en van de Wereldgezondheidsorganisatie (www.who.ing) voor updated informatie over aanbevolen inentingen or recente ontwikkelingen. 

Let op voor straathonden. Zij zijn vaak dragers van hondsdolheid. Het leidingwater in Azerbeidzjan is niet drinkbaar. Gebruik steeds flessenwater.

Tijdzone

+2 u. (zomer) & + 3 u. (winter)

Valuta

Munteenheid en betaalwijzen

Azerbeidsjaanse manat (AZN) : 1 EUR = 1,99 AZN en 100 AZN = 50,13 EUR (25/11/2017)

Betaalwijze
 • In hotels, restaurants en winkels kan je met kredietkaarten terecht. Voor kleinere uitgaven gebruik je liefst de lokale munt. Breng wat cash euro's en dollars mee.

Klimaat

 • Azerbeidzjan onderscheidt zich door haar diversiteit aan klimaten. Met ruim 2200 zonneuren en minder dan vijftig dagen met neerslag kun je spreken van een droge en zonnige bestemming. Langs de Kaspische Zee is het klimaat mediterraans. Baku heeft een warm steppeklimaat (droog en regenarm) met warme en hete zomers en gemiddeld milde winters, waarin echter wel matige tot strenge vorst voor kan komen bij een sterke aanvoer van koude lucht uit Siberië. Met een gemiddelde neerslaghoeveelheid van slechts 210 millimeter per jaar is Baku een droge stad. De maanden oktober, november en december zijn het natste, als je daar van kunt spreken bij hoeveelheden tussen de 25 en 31 millimeter gemiddeld. In de warme tot soms hete zomermaanden is neerslag zeldzaam, zo telt de maand juli gemiddeld slechts één dag met regen, waarbij de hoeveelheid gemiddeld slechts 2 millimeter is. 
Gemiddelde temperaturen (°C):
Destination J F M A M J J A S O N D
Baku 7 7 10 18 23 28 31 30 27 20 16 10

Wat is inbegrepen?

 • 3 overnachtingen met ontbijt
 • 1 traditioneel avondmaal
 • Alle vermelde transfers en inkomgeld
 • De diensten van een professionele Engelstalige gids

Niet inbegrepen


Je vlucht h/t  (Je connections crew helpt je graag ) , de lunch en avondeten tenzij anders vermeld , drank, fooien en persoonlijke uitgaven

Moet je weten

Het dagprogramma is louter indicatief. Vanzelfsprekend kan je de activiteiten zelf inplannen op de dag dat het je het beste past.
27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!