+32 (0)2 550 01 00








 • Tashkent
 • Bukhara

De meeste van Tashkent’s authentieke gebouwen werden tijdens de aardbeving in 1966 verwoest. Wat vandaag overblijft is een moderne en veilige stad waar het vervoer efficiënt is en het leven betaalbaar blijft. De resterende hoogtepunten zijn beslist een bezoek waard evenals het levendige nachtleven. Bukhara, op 4 uur rijden met de trein, presenteert daarbovenop een verbluffende verzameling historische gebouwen, majestueuze madrassa, vredige oases, een historische vestingmuur en de meest authentieke sfeer die je gegarandeerd terugvoert naar de hoogtijdagen van de glorieuze zijdehandel. Het contrast met de hoofdstad kan niet sensationeler zijn. Geen wonder dat Bukhara overspoeld wordt met superlatieven door iedereen die het bezocht. Nieuwsgierig? Nieuwsgierigheid is niets vergeleken met de aangename verrassingen die je te wachten staan zodra je voet zet in dit het boeiend land: Oezbekistan.

Individueel

Dag 1 - Tashkent

Tashkent is de poort naar en hoofdstad van Oezbekistan. Je transfer naar het hotel is voorzien. Zodra je ingecheckt bent, begint het ware avontuur: je stadsverkenning in eigen tempo. Het contrast tussen oud en nieuw is nergens duidelijker dan hier. Glazen, moderne constructies staan hier schouder aan schouder met historische gebouwen en toch is er geen cultuurshock. De stad voelt heel Europees en veilig aan en je verplaatsen is gemakkelijk en efficiënt. Bezoek het oude stadscentrum zeker bij valavond. Dan zijn alle belangrijke monumenten feeëriek verlicht. Culinair is er keuze uit lokale of internationale restaurants (Turks, Italiaans, Koreaans).

Standard Hotel:  Samir
Categorie:
Deluxe Hotel:  Hyatt Regency
Categorie:

Dag 2 - Tashkent

Vandaag kan je overwegen om een fiets te huren, want vaak zit het weer mee en de stad is nog indrukwekkender als je deze groene stad vanop de pedalen kan ontdekken. Spring zeker een binnen in de beroemde, levendige en oude Chorzu-bazaar. je proeft er de lokale keuken en ontmoet de gastvrije verkopers in hun kleurrijke, traditionele kledij terwijl ze hun perziken, meloenen, kruiden en specerijen aanprijzen. Wie dat wil kan hier lunchen en het nationale gerecht 'pilov' proberen, een rijstschotel met gele wortelen en meestal lamsvlees. Als je gisteren de tijd niet had, trek dan zeker naar Independence en Amir Timur Square, waar oude monumenten een reeks aaneengerijgde 'parels' vormen en de hipste westerse merken hun flagshipstores hebben.

Standard Hotel:  Samir
Categorie:
Deluxe Hotel:  Hyatt Regency
Categorie:

Dag 3 - Tashkent - Bukhara

Je dag vangt aan met een 2-uur durende treinreis van Tashkent naar Bukhara, die de bijnaam 'de stad van musea' waardig blijkt. Je vind er een verzameling van 360 oude, prachtig gerestaureerde architecturale edelstaaltjes, sommige 2300 jaar oud. Tijdens je rit van het station naar het stadscentrum is een stop aan het Baha Uddin Naqshbandi, de heilige plaats voor pelgrims uit Centraal-Azië, een must. Bukhara wordt door velen beschouwd als het toonbeeld van culturele rijkdom langs de Zijderoute. Tijdens je stadsverkenning blijkt hoe waar deze uitspraak wel is. Een voor een zullen de monumenten, hun verhalen en legendes je meenemen op een reis terug in de tijd naar de 16e - 17e eeuw. Bukhara is niet alleen authentiek, het prijkt ook op de UNESCO lijst van werelderfgoed. Go Explore!

Standard Hotel:  Lyabi House
Categorie:
Deluxe Hotel:  Devon Beghi
Categorie:

Dag 4 - Bukhara

Je eerste kennismaking met het stadscentrum gisteren liet er geen twijfel over bestaan dat dit openluchtmuseum op mensenmaat, nauwelijks 1 km² groot, monumenten bevat die buitenproposioneel mooi en bijzonder ogen. Je loopt door de kleine steegjes van het ene bovenmenselijke creatie naar de volgende en van de ene verrassing naar de andere. Oogverblindende Madrassa die wedijveren om de hoogste graad van elegantie, een indrukwekkende vestingmuur, tientallen boeidende musea, een dozijn overdekte bruisende bazaars en gezellige terrassen, beschut tegen de zon, waar je lekker kan afkoelen en de lokale keuken kan proeven voor twee keer niks; Bukhara heeft het allemaal. En 's nachts creëren de stadslichten een sprookjesachtige sfeer. Zeg nu zelf, is er een betere manier om je dag af te ronden dan met een afscheidsdiner bij of na zonsondergang? Bukhara is absoluut onvergetelijk!

Standard Hotel:  Lyabi House
Categorie:
Deluxe Hotel:  Devon Beghi
Categorie:

Dag 5 - Bukhara - Tashkent

Vandaag stap je aan boord van de trein naar Tashkent op tijd voor je terugreis. Dit is óf het einde van een fascinerende stedentrip óf het begin van een nieuwe liefdesrelatie met dit zinderend land?

Tashkent Privéstadsverkenning

 4 uur

Tijdens deze privé-sightseeingtour door Tashkent ontdek je het nieuwe deel van de hoofdstad en breng je een bezoek aan het monument van de moed - het epicentrum van de aardbeving in 1966 in Tashkent - het Hasti Imam Ensemble met zijn madrassa Barak Khan en het Mausoleum van Kaffal Shashi, beide daterend uit de 16e eeuw. Ook het Mausoleum van Muyi Mubarak, waar je de 7e eeuw Coran van Othman zult zien staat op je programma. Je eindigt de rondleiding met een bezoek aan de kleurrijke en levendige Chorsu Bazaar. Je Engelssprekende of Franssprekende gids en je transport zijn inbegrepen. Alle toegangsprijzen zijn ter plaatse te betalen.

 Individueel

Samarkand Privéstadsverkenning

 6 uur

Tijdens deze 6-uur durende privé sightseeingtour door Bukhara ontdek je het verhaal achter de volgende monumenten: het emsemble Lyabi House inclusief de Nodir Diva Beghi madrassah, de Kokaldosh madrassah, Hanaqo Nodir Divan Beghi, Caravanserai Sayfutdin en een bezoek aan de handelskoepel Toqi Sarrafon, om de Magoki Attori-moskee, de handelskoepel Toqi Telpak Furushon, de baden Hamman Bozori Kord, Tim Abdullakhan, de Ulugbek madrassah, de Abdulazizkhan madrassah, het Poyi Kalon-complex inclusief de Kalon-minaret, de Djuma-moskee en Miri Arab madrassah, de ark-citadel, de Bolo-House moskee, het Chashma Ayub mausoleum & Ismail Samani mausoleum en de Kosh madrassah. Je Engelssprekende gids en transport zijn inbegrepen. Alle toegangsprijzen zijn ter plaatse te betalen.

 Individueel

Reisdocumenten

 • Belgische reizigers (ook kinderen) moeten in het bezit zijn van een internationaal paspoort dat nog 3 maand geldig is. Er is geen visum verzist voor een verblijf van maximaal 30 dagen voor toeristische doeleinden. Meer specifieke informatie over het visum vind je op de website van Oezbekistan's buitenlandse zaken in het Engels  via de linkhttp://www.mfa.uz/en/consular/visa/. 
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Raadpleeg minstens 6 weken voor uw vertrek de websites van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (www.itg.be) en van de Wereldgezondheidsorganisatie (www.who.ing) voor updated informatie over aanbevolen inentingen or recente ontwikkelingen. 

Hygiëne: Buiten de hotels en goede restaurantjes zijn de sanitaire voorzieningen vrij slecht. Neem bij toiletbezoek zelf toiletpapier mee.

Tijdzone

+3 u. (zomer) & + 4 u. (winter)

Valuta

Munteenheid en betaalwijzen

 Oezbeekse Sum (UZS) : 1 EUR = 9.537 UZS & 1000 UZS = 0.104 EUR (25/10/2017)

Betaalwijze
 • Best wissel je ter plaatse USD in Suml.  Voor kleinere uitgaven gebruik je de lokale munt.

Klimaat

 • Oezbekistan heeft een continentaal of landklimaat, d.w.z. vrij warm tijdens de zomer  (hoewel de woestijn de vochtigheidsgraad en dus het gevoel van warmte en klamheid bedwingt) die zowat loopt van mei tot oktober en koud tot zeer koud van november tot februari.  variabelen hangen samen met de hoogtelocatie (vlakte of gebergte). Beste reisperiode is het voorjaar en najaar.
Gemiddelde temperaturen (°C):
Destination J F M A M J J A S O N D
Bukhara 6 9 16 24 30 35 37 35 30 22 15 9
Khiva 2 5 12 22 30 34 36 34 28 19 11 4
Samarkand 6 8 14 21 26 32 34 32 28 21 15 9
Tashkent 6 8 14 22 27 33 36 34 29 21 14 9

Wat is inbegrepen?

 • Transfers h/t luchthaven - hotel in Tashkent
 • 2 overnachtingen in Tashkent incl. ontbijt in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • 2 overnachtingen in Bukhara incl. ontbijt in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Treinreis h/t Tashkent - Bukhara en transfers h/t tussen het hotel en treinstation
 • Een vaarwel diner in een lokaal restaurant

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, niet-vermelde maaltijden, persoonlijke uitgaven en tips.

Moet je weten

Het dagprogramma is louter indicatief en is inherent afhankelijk van het uur van aankomst en vertrek van je vlucht. Zo is het mogelijk dat je reeds de tweede dag doorreist naar je volgende bestemming en de extra dag in Tashkent zich helemaal naar het eind van je dag-aan-dag programma verplaatst. 

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!