+32 (0)2 550 01 00
 • Tashkent
 • Samarkand

Tashkent is de moderne, bruisende hoofdstad van Oezbekistan en de enige toegangspoort tot dit rijke en fascinerende land. Het stadscentrum is een mix van oud en nieuw en de stad heeft een Europese uitstraling. Samarkand, integendeel, slechts 2 uur met de comfortabele hoge snelheidstrein hiervandaan, heeft zijn groot aanbod aan bijzondere gebouwen en monumenten, moskeeën en parken die stammen uit de tijd van welvaart die samenhing met de zijdehandel. Het Registan plein en zijn kleurrijke madrassa, de Bibikhanum moskee en levendige bazaars hebben Samarkand bijnamen verleend als 'De spiegel van de wereld', 'de tuin van de ziel'of 'de parel van het Oosten'. Wie afwegen wil of dit terecht is, kan er best gewoon naartoe!

Individueel

Dag 1 - Tashkent

Tashkent is de poort naar en hoofdstad van Oezbekistan. Je transfer naar het hotel is voorzien. Zodra je ingecheckt bent, begint het ware avontuur: je stadsverkenning in eigen tempo. Het contrast tussen oud en nieuw is nergens duidelijker dan hier. Glazen, moderne constructies staan hier schouder aan schouder met historische gebouwen en toch is er geen cultuurshock. De stad voelt heel Europees en veilig aan en je verplaatsen is gemakkelijk en efficiënt. Bezoek het oude stadscentrum zeker bij valavond. Dan zijn alle belangrijke monumenten feeëriek verlicht. Culinair is er keuze uit lokale of internationale restaurants (Turks, Italiaans, Koreaans).

Standard Hotel:  Samir
Categorie:
Deluxe Hotel:  Hyatt Regency
Categorie:

Dag 2 - Tashkent

Vandaag kan je overwegen om een fiets te huren, want vaak zit het weer mee en de stad is nog indrukwekkender als je deze groene stad vanop de pedalen kan ontdekken. Spring zeker een binnen in de beroemde, levendige en oude Chorzu-bazaar. je proeft er de lokale keuken en ontmoet de gastvrije verkopers in hun kleurrijke, traditionele kledij terwijl ze hun perziken, meloenen, kruiden en specerijen aanprijzen. Wie dat wil kan hier lunchen en het nationale gerecht 'pilov' proberen, een rijstschotel met gele wortelen en meestal lamsvlees. Als je gisteren de tijd niet had, trek dan zeker naar Independence en Amir Timur Square, waar oude monumenten een reeks aaneengerijgde 'parels' vormen en de hipste westerse merken hun flagshipstores hebben.

Standard Hotel:  Samir
Categorie:
Deluxe Hotel:  Hyatt Regency
Categorie:

Dag 3 - Tashkent - Samarkand

Vandaag stap je aan boord van de trein voor een 2 uur durende rit naar je volgende aparte bestemming: Samarkand. Tijd voor een heel nieuw hoofdstuk in je Oezbeekse verkenning. Het zal snel duidelijk zijn dat een bezoek aan dit stadscentrum je vervoert naar de verhalen van 1001 nacht. De skyline is hier bezaaid met sprookjesachtige uivormige koepels, grote minaretten die schouder aan schouder staan met fascinerende moskeeën; torenhoge madrassa of koranscholen en mausolea. De koningsblauwe mozaïeken die je overal in het stadscentrum terugvindt zijn op zijn minst uitgedrukt intrigerend en hemels. Sommige beelden dieren af iets wat hoogst ongebruikelijk is in het islamitische geloofssysteem. De wandelpromenade tussen het Registan-plein en de Bibikhanum-moskee staat in schril contrast met de brede lanen van Tashkent en maakt een vredige wandeling tussen deze twee hoogtepunten, de Shah-i-Zinda, de Kahzret Khirz Moque en het observatorium van Ulugbeks een echt plezier. Neem vooral een lokale gids bij de hand. Zijn verhalen en legendes brengen de monumentale monumenten helemaal tot leven!

Standard Hotel:  Bibi Khanum
Categorie:
Deluxe Hotel:  Asia Samarkand
Categorie:

Dag 4 - Samarkand

De tweede dag van je stadsverkenning in Samarkand biedt nog meer inzicht in het glorieuze verleden van dit openluchtmuseum. Zo trek je vandaag bijvoorbeeld naar hety zuid en zuidwesten van de stad. Je ontdekt er de mausolea van de Gur Emir, Rukhabad en Ak Sarai en de groene oases die de kunstgalerij alsook het Poppen- en Al Merosi teater herbergt waar je historische klederdracht terugvindt of als het geluk even meezit zelfs een traditionele bruiloft kan bijwonen. De overdekte markt is de plek voor een verse lunch. Zin om te ontspannen op een rustige plek? Het stadscentrum is bezaaid met gezellige restaurants en bars die vaak uitkijken op de skyline van de stad en een aantal comfortabele tot luxe hotels bieden een avondmaal tegen redelijke prijzen. Het is duidelijk dat Samarkand je hart zal stelen en je verbeelding zal verruimen tenminste maar niet uitsluitend inzake architectuur.

Standard Hotel:  Bibi Khanum
Categorie:
Deluxe Hotel:  Asia Samarkand
Categorie:

Dag 5 - Samarkand - Tashkent

Helaas ook aan sprookjes komt een einde. Tenzij je kiest voor het Tashkent-Samarkand-Bukhara-programma, is het tijd om met de trein terug te gaan naar de luchthaven van Tashkent.

Tashkent Privéstadsverkenning

 4 uur

Tijdens deze privé-sightseeingtour door Tashkent ontdek je het nieuwe deel van de hoofdstad en breng je een bezoek aan het monument van de moed - het epicentrum van de aardbeving in 1966 in Tashkent - het Hasti Imam Ensemble met zijn madrassa Barak Khan en het Mausoleum van Kaffal Shashi, beide daterend uit de 16e eeuw. Ook het Mausoleum van Muyi Mubarak, waar je de 7e eeuw Coran van Othman zult zien staat op je programma. Je eindigt de rondleiding met een bezoek aan de kleurrijke en levendige Chorsu Bazaar. Je Engelssprekende of Franssprekende gids en je transport zijn inbegrepen. Alle toegangsprijzen zijn ter plaatse te betalen.

 Individueel

Samarkand Privéstadsverkenning

 4 uur

Tijdens deze privé-sightseeingtour door Samarkand ontdek je de residentie van de laatste Emirs van Bukhara 'Sitorayi Mohi Hosa', het complex van Bahautdin Naqshbandi, een van de meest heilige pelgrimsoorden in Centraal-Azië en het complex Chor Bakr inclusief de Hanaqo, moskee , minaret en necropolis. Je Engelssprekende of Franssprekende gids en transport zijn inbegrepen. Alle toegangsprijzen zijn ter plaatse te betalen.

 Individueel

Reisdocumenten

 • Belgische reizigers (ook kinderen) moeten in het bezit zijn van een internationaal paspoort dat nog 3 maand geldig is. Er is geen visum verzist voor een verblijf van maximaal 30 dagen voor toeristische doeleinden. Meer specifieke informatie over het visum vind je op de website van Oezbekistan's buitenlandse zaken in het Engels  via de linkhttp://www.mfa.uz/en/consular/visa/. 
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Raadpleeg minstens 6 weken voor uw vertrek de websites van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (www.itg.be) en van de Wereldgezondheidsorganisatie (www.who.ing) voor updated informatie over aanbevolen inentingen or recente ontwikkelingen. 

Hygiëne: Buiten de hotels en goede restaurantjes zijn de sanitaire voorzieningen vrij slecht. Neem bij toiletbezoek zelf toiletpapier mee.

Tijdzone

+3 u. (zomer) & + 4 u. (winter)

Valuta

Munteenheid en betaalwijzen

 Oezbeekse Sum (UZS) : 1 EUR = 9.537 UZS & 1000 UZS = 0.104 EUR (25/10/2017)

Betaalwijze
 • Best wissel je ter plaatse USD in Suml.  Voor kleinere uitgaven gebruik je de lokale munt.

Klimaat

 • Oezbekistan heeft een continentaal of landklimaat, d.w.z. vrij warm tijdens de zomer  (hoewel de woestijn de vochtigheidsgraad en dus het gevoel van warmte en klamheid bedwingt) die zowat loopt van mei tot oktober en koud tot zeer koud van november tot februari.  variabelen hangen samen met de hoogtelocatie (vlakte of gebergte). Beste reisperiode is het voorjaar en najaar.
Gemiddelde temperaturen (°C):
Destination J F M A M J J A S O N D
Bukhara 6 9 16 24 30 35 37 35 30 22 15 9
Khiva 2 5 12 22 30 34 36 34 28 19 11 4
Samarkand 6 8 14 21 26 32 34 32 28 21 15 9
Tashkent 6 8 14 22 27 33 36 34 29 21 14 9

Wat is inbegrepen?

 • Transfers h/t luchthaven - hotel in Tashkent
 • 2 overnachtingen in Tashkent incl. ontbijt in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • 2 overnachtingen in Samarakand incl. ontbijt in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Treinreis h/t Tashkent - Samarakand en transfers h/t tussen het hotel en treinstation
 • Een vaarwel diner in een lokaal restaurant

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, niet-vermelde maaltijden, persoonlijke uitgaven en tips.

Moet je weten

Het dagprogramma is louter indicatief en is inherent afhankelijk van het uur van aankomst en vertrek van je vlucht. Zo is het mogelijk dat je reeds de tweede dag doorreist naar je volgende bestemming en de extra dag in Tashkent zich helemaal naar het eind van je dag-aan-dag programma verplaatst. 

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!