+32 (0)2 550 01 00
  • Tashkent

Oezbekistan, pal in het hart van de beroemde zijderoute, heeft een fascinerende geschiedenis die zich vertaald in een rijk cultureel erfgoed en een overvloed aan majestueuze en kleurrijke, tot 2300 jaar oude monumenten. Het kan geen toeval zijn dat reizen in Uzbekistan heel veel weg heeft van een trip door de verhalen van 1001 nacht. Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, is grotendeels verwoest door de aardbeving in 1966, en toch is het resterende oude stadscentrum een bezoek waard, evenals het levendige dag- en nachtleven. ook al geven wij grif toe dat het jammer zou zijn om helemaal naar Oezbekistan te vliegen terwijl je de andere culturele hotspots zoals Bukhara en Samarkand op de rijke zijderoute links te laten liggen... Aan jou de keuze!

Individueel

Dag 1 - Tashkent

Tashkent is de poort naar en hoofdstad van Oezbekistan. Je transfer naar het hotel is voorzien. Zodra je ingecheckt bent, begint het ware avontuur: je stadsverkenning in eigen tempo. Het contrast tussen oud en nieuw is nergens duidelijker dan hier. Glazen, moderne constructies staan hier schouder aan schouder met historische gebouwen en toch is er geen cultuurshock. De stad voelt heel Europees en veilig aan en je verplaatsen is gemakkelijk en efficiënt. Bezoek het oude stadscentrum zeker bij valavond. Dan zijn alle belangrijke monumenten feeëriek verlicht. Culinair is er keuze uit lokale of internationale restaurants (Turks, Italiaans, Koreaans).

Standard Hotel:  Samir
Categorie:
Deluxe Hotel:  Hyatt Regency
Categorie:

Dag 2 - Tashkent

Vandaag kan je overwegen om een fiets te huren, want vaak zit het weer mee en de stad is nog indrukwekkender als je deze groene stad vanop de pedalen kan ontdekken. Spring zeker een binnen in de beroemde, levendige en oude Chorzu-bazaar. je proeft er de lokale keuken en ontmoet de gastvrije verkopers in hun kleurrijke, traditionele kledij terwijl ze hun perziken, meloenen, kruiden en specerijen aanprijzen. Wie dat wil kan hier lunchen en het nationale gerecht 'pilov' proberen, een rijstschotel met gele wortelen en meestal lamsvlees. Als je gisteren de tijd niet had, trek dan zeker naar Independence en Amir Timur Square, waar oude monumenten een reeks aaneengerijgde 'parels' vormen en de hipste westerse merken hun flagshipstores hebben.

Standard Hotel:  Samir
Categorie:
Deluxe Hotel:  Hyatt Regency
Categorie:

Dag 3 - Tashkent

Wat dacht je van een bezoek aan de Alayski-markt om gedroogde vruchten en souvenirs te kopen? Als je eerst mooie voorbeelden van traditionele kunst wilt zien en een idee hebben van de prijs, is een bezoek aan het Museum voor toegepaste kunst een aanrader. Hier vind je een gevarieerd aanbod aan borduurwerk, aardewerk, keramiek, juwelen, staaltjes bouwkust, traditionele kleding; om er maar een paar te noemen. De bijbehorende giftshop kan een goede manier zijn om de prijzen voor verschillende items te leren kennen of zelfs de plek om authentiek, met de hand vervaardigde souvenirs te kopen. Vanavond staat een afscheidsdiner op het programma.

Standard Hotel:  Samir
Categorie:
Deluxe Hotel:  Hyatt Regency
Categorie:

Dag 4 - Tashkent

Veel te snel is het tijd om je city break naar deze toch wel verrassende stad af te ronden. Je terugvlucht naar Brussel wenkt maar nu wel met een rugzak vol authentieke ervaringen.

Tashkent Privéstadsverkenning

 4 uur

Tijdens deze privé-sightseeingtour door Tashkent ontdek je het nieuwe deel van de hoofdstad en breng je een bezoek aan het monument van de moed - het epicentrum van de aardbeving in 1966 in Tashkent - het Hasti Imam Ensemble met zijn madrassa Barak Khan en het Mausoleum van Kaffal Shashi, beide daterend uit de 16e eeuw. Ook het Mausoleum van Muyi Mubarak, waar je de 7e eeuw Coran van Othman zult zien staat op je programma. Je eindigt de rondleiding met een bezoek aan de kleurrijke en levendige Chorsu Bazaar. Je Engelssprekende of Franssprekende gids en je transport zijn inbegrepen. Alle toegangsprijzen zijn ter plaatse te betalen.

 Individueel

Reisdocumenten

  • Belgische reizigers (ook kinderen) moeten in het bezit zijn van een internationaal paspoort dat nog 3 maand geldig is. Er is geen visum verzist voor een verblijf van maximaal 30 dagen voor toeristische doeleinden. Meer specifieke informatie over het visum vind je op de website van Oezbekistan's buitenlandse zaken in het Engels  via de linkhttp://www.mfa.uz/en/consular/visa/. 
  • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ze worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) n. 

Verzekeringen

Een goede reisbijstandsverzekering is onontbeerlijk. Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar jouw smaak en tempo.
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega's? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. Raadpleeg minstens 6 weken voor uw vertrek de websites van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (www.itg.be) en van de Wereldgezondheidsorganisatie (www.who.ing) voor updated informatie over aanbevolen inentingen or recente ontwikkelingen. 

Hygiëne: Buiten de hotels en goede restaurantjes zijn de sanitaire voorzieningen vrij slecht. Neem bij toiletbezoek zelf toiletpapier mee.

Tijdzone

+3 u. (zomer) & + 4 u. (winter)

Valuta

Munteenheid en betaalwijzen

 Oezbeekse Sum (UZS) : 1 EUR = 9.537 UZS & 1000 UZS = 0.104 EUR (25/10/2017)

Betaalwijze
  • Best wissel je ter plaatse USD in Suml.  Voor kleinere uitgaven gebruik je de lokale munt.

Klimaat

  • Oezbekistan heeft een continentaal of landklimaat, d.w.z. vrij warm tijdens de zomer  (hoewel de woestijn de vochtigheidsgraad en dus het gevoel van warmte en klamheid bedwingt) die zowat loopt van mei tot oktober en koud tot zeer koud van november tot februari.  variabelen hangen samen met de hoogtelocatie (vlakte of gebergte). Beste reisperiode is het voorjaar en najaar.
Gemiddelde temperaturen (°C):
Destination J F M A M J J A S O N D
Bukhara 6 9 16 24 30 35 37 35 30 22 15 9
Khiva 2 5 12 22 30 34 36 34 28 19 11 4
Samarkand 6 8 14 21 26 32 34 32 28 21 15 9
Tashkent 6 8 14 22 27 33 36 34 29 21 14 9

Wat is inbegrepen?

  • Transfers h/t luchthaven - hotel in Tashkent
  • 3 overnachtingen  incl. ontbijt in vermelde hotels of gelijkwaardig
  • Een vaarwel diner in een lokaal restaurant

Niet inbegrepen

Je internationale vluchten, niet-vermelde maaltijden, persoonlijke uitgaven en tips.

Moet je weten

Het dagprogramma is louter indicatief en is inherent afhankelijk van het uur van aankomst en vertrek van je vlucht.

27 Travel Shops
27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)2/550 01 00
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!