+32 (0)70 23 33 13
 • Toronto
 • Montreal
 • Quebec
 • Ottawa
 • Midland
 • Niagara Falls
 • Toronto

Tijdens deze 11-daagse groepsreis ontdek je coole steden en charmante dorpen, maar ook wijdse prachtige natuurlandschappen van Oost-Canada. Starten doe je in Toronto. Vervolgens gaat het verder naar de provincie Quebec. Daar bezoeken we het moderne en historische Canada in Montreal & Quebec City om je daarna te laten verbazen door de prachtige natuur van Algonquin Provincial Park. Eindigen doe je - hoe kan het ook anders - aan de imposante Niagara watervallen. Kortom verfrissend!

Individueel

Dag 1 & 2 - Toronto

Bij aankomst op de luchthaven van Toronto transfer je op eigen initiatief (niet inbegrepen dus) naar het hotel. Hier ontmoet je je gids voor de reis. Morgenochtend staat een uitgebreide stadstour met de gids op het programma. Je ontdekt de hoogtepunten van deze leuke stad. In de namiddag ben je vrij.

Dag 3 & 4 - Toronto > Montreal (B)

Tijd om Toronto achter je te laten en richting Montreal te rijden. Onderweg rijd je langs het Ontario meer en halverwege de route kom je aan in de regio van de 1000 eilanden. Je gaat aan boord van een boot en verkent dit prachtige stukje natuur.
Dag 4 start je met een uitgebreide citytour van Montreal. Je bezoekt het oude Montreal, het Olympisch park de en winkelstraten. Je beklimt ook de Mont Royal om te genieten van een prachtig uitzicht.

Dag 5 & 6 - Montreal > Quebec (B)

Je vervolgt de route via de Chemin Du Roy die kronkelt langs de St Lawrence rivier. Tegen de middag kom je aan in Quebec waar je een boeiende wandeltocht maakt door de oude stad. In de late namiddag trek je in je hotelkamer in en vul je de avond vrij in.
Morgen, op dag 6, trek je op eigen initiatief op ontdekking uit. Verdwaal in de kleine straatjes van het charmante Quebec stad of sluit je aan bij een optionele dagexcursie naar Tadoussac voor een walvissencruise.

Dag 7 & 8 - Quebec > Ottawa (B)

Langs de oevers van de Saint-Laurent bereik je de hoofdstad van Canada, Ottawa. Onderweg maak je een stop in een ‘cabane à sucre’, een productieatelier van ahornsiroop. Na de uitleg over dit procédé smul je er een typische lunch (inbegrepen). Bij aankomst in Ottawa ontdek je met de gids de stad. Daarna check-in in het hotel Morgen staat een vrije dag op het programma. Maak een cruise op het fameuze kanaal Rideau of verken de stad per fiets. Het parlement is de omwegje waard. Je zal snel ontdekken dat Ottawa eigenlijk een hartelijke stad is met een zwak voor  Britse charme en accenten.

Dag 9 - Ottawa > Midland (B)

Na deze stedelijke intermezzo’s is het tijd voor puur natuur. Je trekt naar het Algonquin Provincial Park en gaat er op pad. Je maken o.a. een mooie wandeling rondom de meren in een bijzonder idyllisch decor.

Dag 10 - Midland > Niagara Falls (B)

Je ontbijt deze morgen in Sainte-Marie Among The Hurons, in een replica van de woonsten van de eerste koloniale Europeanen in Canada. Na deze wel bijzondere ervaring staan de machtige Niagara watervallen op je programma. Je bezoekt de Skylon Tower en natuurlijk ga je aan boord van een cruise die je tot bij de voet van de watervallen brengt!

Dag 11 - Niagara Falls > Toronto (B-D)

Op dag 11 keer je terug naar Toronto. Onderweg bezoek je het historische Niagara-on-the-Lake. In Toronto is er nog een korte citytour gepland. daarna is het tijd voor het afscheidsdiner in de CN tower!

Dag 12 - Toronto (B)

Einde van een prachtige reis

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit kunnen bijgewerkte informatie voor zichzelf, baby en kinderen evenals het laatste reisadvies over het land van de reisbestemming en alle tussenstops op de reisroute vinden op diplomatie.belgium.be. De bijgewerkte visumvereisten en de mogelijkheid om je e-visum online te kopen wordt aangeboden door visumcentrale.be.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

De meest recente informatie inzake verplichte inentingen en aangeraden vaccins of medicatie voor een bepaald land van verblijf of transit is beschikbaar op itg.be

Tijdzone

Een van de vele aan te raden websites waar je de correcte lokale tijd voor jouw reisbestemming op kan nagaan is wereldklok.nl.

Voer de naam van het land of stad in het zoekveld en klik op zoeken. De tijd in België en die op bestemming wordt zichtbaar op het scherm evenals een bondige beschrijving van de stad en de tijdzone.

Valuta

Om de benaming van de lokale munt van je reisbestemming te leren kennen en de huidige wisselkoers kunnen wij het gebruik van de website Oanda aanraden.

Wat is inbegrepen?

 • 11 nachten in vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Alle vermelde transfers in autocar
 • De maaltijden zoals vermeld in het programma (B=ontbijt, L=lunch, D=avondmaal)
 • Engelstalige gids vanaf dag 2 tot dag 11
 • De vermelde bezoeken, inkomgelden en excursies:
 • Citytours Toronto, Montreal, Quebec & Ottawa
 • 1000-islands Cruise
 • Wandeling in Alqonquin park
 • Hornblower Niagara cruise
 • Bezoek aan de Skylon Tower in Niagara

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht, fooien, drank, persoonlijke uitgaven, optionele excursies, luchthaven – hotel - luchthaven transfers.

Standard Prijs per persoon


TTEE12E


Waarom Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!