+32 (0)70 23 33 13
 • Brussels
 • Toronto
 • Excursion Niagara Falls
 • Région des Mille-ïles 
 • Ottawa
 • Montreal
 • Quebec
 • Tadoussac
 • Région de Charlevoix
 • Saint-Alexis-Des-Monts
 • Montreal
 • Brussels

Deze 12-daagse groepsreis met Franstalige gids/chauffeur laat je kosmopolitische en charmante steden ontdekken, maar ook wijdse landscahppen van Oost-Canada. Je reist begint in de stad Toronto. Je bezoekt de beroemde Niagara Falls en Ottawa maar ook de provincie Quebec waar steden als Montreal en Quebec. Natuurlijk mag ook de regio van Tadoussac beroemd om het walvisspotten niet op je programma ontbreken. Je eindigt in stijl in een comfortabel hostel ... alles is er aanwezig! Een ontdekking van Oost-Canada die nog lang zal nazinderen.

In groep Incl. vluchten

Dag 1 - Toronto

Bij aankomst op de luchthaven van Toronto individuele (niet inbegrepen) transfer naar het hotel. 
Standard Hotel:  Comfort Inn Brampton
Categorie:

Dag 2 - Toronto > Uitstap naar Niagara Falls > Toronto (+/- 300km)

Op je programma: Niagara en zijn legendarische watervallen. Eenmaal aangekomen stap je aan boord van een cruise naar de voet van de watervallen, een buitengewone ervaring. Je luncht in een panoramisch restaurant. Een korte wandeling naar Niagara-on-the-Lake is ook gepland. Terug in Toronto trek je op ontdekking door deze bruisende Noord-Amerikaanse stad.

Standard Hotel:  Comfort Inn Brampton
Categorie:

Dag 3 - Toronto > Regio van de Mille-îles > Ottawa (+/- 480km * B-L-D)

Deels langs de oevers van Lake Ontario bereik je Kingston. Na een bezoek aan deze voormalige hoofdstad van Opper-Canada, is er een lunch voorzien. Daarna trek je naar de regio van Thousand Islands waar je geniet van een ontspannende bootcruise. Je dag eindigt in Gatineau in de buurt van Ottawa.

Standard Hotel:  Comfort Inn Gâtineau
Categorie:

Dag 4 - Ottawa > Montreal (+/-250 km * B-L-D)

Vanochtend laat je gids je de mooiste plekken van de charmante hoofdstad Ottawa ontdekken. Na de lunch ga je naar Omega Park. Je stapt er aan boord van een bus en reist langs een 10 km pad dwars door het natuurlijk habitat van heel wat soorten wilde dieren, die hier leven in volledige vrijheid. Daarna kom je aan in Montreal.

Standard Hotel:  Days Inn Downtown (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 5 - Montreal > Quebec (+/-300 km * B-D)

De dag begint met een rondleiding door Montreal, een kosmopolitische stad waar Frans en Angelsaksisch erfgoed al meer dan twee eeuwen vreedzaam naast elkaar bestaat. Je bezoekt de Marché Jean-Talon waar je lokale specialiteiten kan proeven en kopen. Je eindbestemming vandaag is de prachtige, kleine ommuurde stad Quebec City.

Standard Hotel:  Château Repotel Duplessis
Categorie:

Dag 6 - Quebec (B-D)

Op het programma: een rondleiding door Quebec City met haar Europese sfeer, vestingsmuren en niet te vergeten het pittoreske Petit-Champlain en Place Royale pleintjes. Je hebt voldoende tijd vrij om deze te verkennen en wat te winkelen. In de namiddag ontdek je het puntje van het eiland Île d'Orléans en houd je even halt bij de 83 meter hoge Montmorency Falls.

Standard Hotel:  Château Repotel Duplessis
Categorie:

Dag 7 - Québec > Tadoussac > Regio van Charlevoix (+/- 365km * B-L-D)

Je reis lijkt nu wel een metamorphose te ondergaan. je wordt totaal ondergedompeld in de natuur. Vroeg op pad bereik je Tadoussac aan de monding van de Saguenay Fjord. Hier raden we je sterk aan op walviscruise te gaan (optioneel), een heerlijke ervaring. Daarna rijd je naar St. Paul's Bay door de regio Charlevoix, door UNESCO erkend als een World Biosphere Reserve en vaak bestempeld als paradijs door en voor kunstenaars.

Standard Hotel:  Motel Vue Belvédère
Categorie:

Dag 8 & 9 - Regio van Charlevoix > Saint-Alexis-Des-Monts (+/- 365 km * B-L-D)

Je trekt verder naar de regio Mauricie, synoniem met wijd open ruimtes, bossen, meren en rivieren. Lac-à-l'Eau-Claire is de ideale plek voor natuurliefhebbers en buitenactiviteiten.
Op dag 9 geniet je ten volste van alle activiteiten die het hostel te bieden heeft: zwembad, sauna, kanovaren, waterfietsen, kajaks, wandelen, strand, tennis, volleybal.

Standard Hotel:  Lac à l'Eau Claire (Half board)
Categorie:

Dag 10 - Saint-Alexis-Des-Monts > Montreal (+/-320km * B-L-D)

Op de planning staat Trois-Rivières en een oriëntatietour van de stad. Het verleden werd hier grotendeels gekenmerkt door de papierindustrie en de exploitatie van het bos. je luncht in een 'cabana à sucre': een traditioneel menu, muzikaal opgeluisterd en met een 'tire sur la neige' afgerond. Een typische en unieke ervaring.

Standard Hotel:  Les Suites Labelle (American Breakfast)
Categorie:

Dag 11 - Montreal

Het is al de laatste dag van deze prachtige reis, te gek gewoon! Grijp je kans om wat laatste souvenirs in te slaan in de winkels van het ondergrondse Montreal of in de shops op St. Catherine Street. Transfer naar de luchthaven met de lokale pendeldienst STM 747 (inbegrepen).

Dag 12 - Brussel

Aankomst in Brussel

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit kunnen bijgewerkte informatie voor zichzelf, baby en kinderen evenals het laatste reisadvies over het land van de reisbestemming en alle tussenstops op de reisroute vinden op diplomatie.belgium.be. De bijgewerkte visumvereisten en de mogelijkheid om je e-visum online te kopen wordt aangeboden door visumcentrale.be.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

De meest recente informatie inzake verplichte inentingen en aangeraden vaccins of medicatie voor een bepaald land van verblijf of transit is beschikbaar op itg.be

Tijdzone

Een van de vele aan te raden websites waar je de correcte lokale tijd voor jouw reisbestemming op kan nagaan is wereldklok.nl.

Voer de naam van het land of stad in het zoekveld en klik op zoeken. De tijd in België en die op bestemming wordt zichtbaar op het scherm evenals een bondige beschrijving van de stad en de tijdzone.

Valuta

Om de benaming van de lokale munt van je reisbestemming te leren kennen en de huidige wisselkoers kunnen wij het gebruik van de website Oanda aanraden.

Wat is inbegrepen?

 • Je internationale vluchten Brussel > Toronto / Montreal > Brussel met Air Canada
 • Alle luchthaventaxen gekend op 01 OCT 2019
 • De transfers tussen de verschillende etappes van de reis per bus
 • Je Franstalige chauffeur-gids van dag 1 tot dag 10
 • Alle vermelde maaltijden (B= ontbijt, L= lunch, D= avondmaal)
 • De bezoeken en excursies die vermeld zijn in het programma**.
 • Op dag 11 een ticket STM geldig voor de lokale pendeldienst 747 naar de luchthaven van Montreal

** Inbegrepen excursies :

 • Stadsverkenning van Toronto, Kingston, Ottawa, Montréal & Québec
 • Bootcruise in Niagara Falls
 • Bootcruise in Thousand Island regio
 • Bezoek aan het dierenpark Omega
 • Park van de Montmorency watervallen

Niet inbegrepen

Optionele excursies en optionele luchthaventransfers, fooien, drank en niet-vermelde maaltijden, persoonlijke uitgaven,

Transfers op dag 1 en 11 luchthaven-hotel-luchthaven zijn niet inbegrepen. Je kan ze op voorhand bijboeken als je dat wil: 

Toronto luchthaven – hotel op dag 1:  €79/pers. TMGATF
Hotel – luchthaven Montreal op dag 11: €30/pers. (min. 2 pers.) TDEPM

Standard Prijs per persoon


PAYUL001/Aangegeven data = vertrek/aankomst


Waarom Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!