+32 (0)70 23 33 13
 • Calgary
 • Banff
 • Jasper
 • Kamloops
 • Whistler
 • Victoria
 • Vancouver

Bij het Westen van Canada denk je natuurlijk meteen aan de indrukwekkende uitzichten die de Rockies bieden. Deze groepsreis biedt je al de hoogtepunten. De prachtig turquoise blauwe meren, de besneeuwde toppen, de gletsjers en de Stille Oceaan. Naast de natuur van het vasteland ontdek je ook Victoria op Vancouver Island en de hippe stad Vancouver zelf. Een compleet begeleid schema waarbij je niet zal weten waar eerst te kijken!

Individueel

Dag 1 - Calgary

Bij aankomst op de luchthaven van Calgary individuele (niet inbegrepen) transfer naar het hotel. Hier ontmoet je je gids voor de reis.

Dag 2

Tijd om de reis aan te vatten! Starten doe je met een korte citytour van Calgary. Na dit stedelijk intermezzo ruil je de stad om voor de pure natuur van Alberta op weg naar Banff. De Trans-Canada Highway voert je naar je eerste locatie in de Rockies: Banff.

Dag 3 - Banff (B)

Vandaag, op dag 3, verken je Banff en omgeving. Je kan enkele leuke wandelingen maken in de omliggende bergen of rondom de meren, de gezellige hoofdstraat gaan verkennen of de Bow waterval van dichtbij bekijken. Optioneel kan je ook aansluiten op de gondola van Banff voor een mooi uitzicht.

Dag 4 - Banff > Jasper (B)

Tijd om Banff achter je te laten en via de indrukwekkende Icefields Parkway richting Jasper te rijden. Onderweg staan tal van bezoeken op het programma. Zo stop je onder andere bij het iconische Lake Louise en ga je met de Ice Explorer op de Athabasca Gletsjer, een unieke ervaring. ‘s Avonds aankomst in Jasper.

Dag 5 - Jasper > Kamloops (B)

In de voormiddag ontdek je het mooie Maligne Lake waar je een mooie wandeling kan maken. Zij die wensen gaan hier (optioneel) aan boord van een cruise die het meer dieper zal verkennen. Vervolgens gaat het via de prachtige Yellowhead Highway doorheen de Rockies tot in de provincie British Columbia. Slapen doe je in Kamloops.

Dag 6 - Kamloops > Whistler (B)

Vandaag zal je weer verwend worden. De route gaat verder en brengt je tot in Whistler. Onderweg doorkruis je bergen, zie je watervallen en wijdse landschappen.

Dag 7 & 8 - Whistler > Victoria (B)

Na de ontdekking van Whistler rijd je richting de Stille Oceaan. De panoramische Sea to Sky Highway kronkelt tussen het vasteland en de oceaan en biedt woeste en pure uitzichten. Een ferry voert je doorheen de baai met uitzicht op tal van eilanden tot op Vancouver island. Slapen doe je in Victoria.
Morgen start je met een bezoek van Victoria en de Butchart Gardens. Daarna ben je vrij om de dag verder in te vullen. Optioneel kan je een walvissencruise of watervliegtuigsafari boeken.

Dag 9 - Victoria > Vancouver (B-D)

Met de ferry vaar je naar de verrassende stad Vancouver die gelegen is tussen de oceaan en de bergen. Een korte citytour zal je snel diepere indrukken van de stad bieden. In de namiddag heb je nog een vrij (shop) moment. ’s Avonds heb je een afscheidsdiner.

Dag 10 - Vancouver (B)

Einde van een prachtige reis.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit kunnen bijgewerkte informatie voor zichzelf, baby en kinderen evenals het laatste reisadvies over het land van de reisbestemming en alle tussenstops op de reisroute vinden op diplomatie.belgium.be. De bijgewerkte visumvereisten en de mogelijkheid om je e-visum online te kopen wordt aangeboden door visumcentrale.be.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

De meest recente informatie inzake verplichte inentingen en aangeraden vaccins of medicatie voor een bepaald land van verblijf of transit is beschikbaar op itg.be

Tijdzone

Een van de vele aan te raden websites waar je de correcte lokale tijd voor jouw reisbestemming op kan nagaan is wereldklok.nl.

Voer de naam van het land of stad in het zoekveld en klik op zoeken. De tijd in België en die op bestemming wordt zichtbaar op het scherm evenals een bondige beschrijving van de stad en de tijdzone.

Valuta

Om de benaming van de lokale munt van je reisbestemming te leren kennen en de huidige wisselkoers kunnen wij het gebruik van de website Oanda aanraden.

Wat is inbegrepen?

 • 9 nachten
 • Alle vermelde transfers in autocar
 • De maaltijden zoals vermeld in het programma (B=ontbijt, D=avondmaal)
 • Engelstalige gids vanaf dag 2 tot dag 9
 • De hieronder vermelde bezoeken, inkomgelden en excursies:
 • Citytours Calgary, Victoria & Vancouver
 • Ice Explorer op de Athabasca gletsjer
 • Capilano Suspension Bridge in Vancouver  & Butchart Gardens in Victoria

Niet inbegrepen

Je internationale vlucht, fooien, drank, niet-vermelde maaltijden,  persoonlijke uitgaven, optionele excursies, transfers luchthaven – hotel - luchthaven. 

Mits supplement kan je bij Connections een  privétransfer reserveren op de eerste en de laatste dag:van de rondreis: Dag 1: Calgary luchthaven – hotel & Dag 10: Vancouver hotel - luchthaven

Standard Prijs per persoon


TCRT10E


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!