+32 (0)70 23 33 13
 • Brussels
 • Johannesburg
 • Soweto
 • Pretoria
 • White River
 • The Panorama Route
 • Kruger National Park
 • Port Elizabeth
 • Tsitsikamma
 • Knysna
 • Oudtshoorn
 • Hermanus
 • Cape Town
 • Brussels

Het kleurrijke Zuid-Afrika is zo gevarieerd dat de term regenboognatie allicht nog de meest toepasselijke is. Buiten de verscheidenheid van de bevolking slaat die immers ook op de diversiteit van alles wat hier op je pad ligt: immense vlakten, bergen, kusten, een verbluffende natuur, wereldse steden, uitbundig in wildlife en een gastronomische palet dat van de gezellige Boerebraai en waterblommetjies bredie over Indische curries en Engelse pies tot Kaap-Maleise bobotie en Franse wijnexpertise strekt.

Het is de perfecte vakantiebestemming voor jong en jong-van-hart, voor de zonkloppers en levensgenieters maar ook voor de avonturier in elk van ons. En hoe kan je dat beter testen dan via een grote rondreis door dit heerlijke land. Wij geven je alvast een voorsmaakje. De echte beleving, ja die is ter plaatse natuurlijk.

In groep Incl. vluchten

Dag 1 - Brussel > Johannesburg

Klaar voor het grote avontuur? Afspraak in de vertrekhal van Brussels Airport voor je vlucht naar Zuid-Afrika.

Dag 2 - Johannesburg (L-D)

Je gids verwelkomt je bij aankomst in Johannesburg en samen schiet je meteen in actie. Wat dacht je van een wandeling door Soweto, de meest bevolkte township van ZA? In dit voormalig symbool van rassensegregatie met rijke geschiedenis leven nu zowat 1,3 miljoen mensen. Je luncht in het Sakhumzi restaurant in de beroemde straat Vilakazi, de thuisbasis van Nelson Mandela en Desmond Tutu en reist dan door naar je hotel.

Standard Hotel:  Misty Hills Country Hotel
Categorie:

Dag 3 - Johannesburg > Pretoria > White River (B-L-D)

Vandaag staat Pretoria op je programma; de administratieve hoofdstad van het land. Je bezoekt er het Voortrekker monument, nationaal erfgoed, opgericht ter ere van de blanke pioniers, hun leiders en de Grote Trek zowel als andere hoogtepunten: The Union Buildings, het kerkplein en het huis van Paul Kruger, de vader van de Boerennatie. Onderweg is er lunch voorzien en ga je even grasduinen in een Ndebele dorp. Aankomst in White River in de late namiddag.

Standard Hotel:  Greenway Woods Resort
Categorie:

Dag 4 - White River > Panorama route > Kruger Nat'l Park (B-L-D)

Een van de mooiste routes en al haar schilderachtige plekjes verkennen in het noordoosten van het land; dat is het plan voor vandaag. Eerst op het lijstje staat het oude en charmante gouddelvers’ stadje Pilgrim's Rest. Dan onthul je de schatten van de Panorama-route: de Blyde River Canyon en zijn rondawels, God's Window, Bourke's Luck Potholes ... Lunch is voorzien onderweg. 's Middags kom je in je lodge aan de rand van het Kruger National Park aan, waar je een onvergetelijke safari-ervaring te wachten staat. Intrek in je safaritent met alle comfort

Standard Hotel:  Unyati Tented Camp
Categorie:

Dag 5 - Kruger Nat'l Park (B-L-D)

Bij dageraad trek je voor een volledige dag op verkenning uit door het beroemde Kruger National Park. Aan boord van een 4x4-voertuig neemt je gids je mee langs de hoofd- en zijwegen van het park op zoek naar de Big Five, small Five, ugly five, the secret seven and a deadly dozen. De lunch is voorzien in een rustkamp in het park met uitzicht op de natuur. Opwindend!

Standard Hotel:  Unyati Tented Camp
Categorie:

Dag 6 - Kruger Nat'l Park (B-L-D)

Een nieuwe morgen, een nieuw geluid? Beeld? Verhaal? Dat staat vast. Opnieuw trek je naar het Kruger National Park om er de fauna en flora te bewonderen en je kansen te vergroten om elk van de Big Five met je lens vast te leggen voor vrienden, familie en de hele wereld!

Standard Hotel:  Unyati Tented Camp
Categorie:

Dag 7 - Kruger Nat'l Park > Johannesburg > Port Elizabeth (B-L-D)

Je keert terug naar Johannesburg en luncht er in een restaurant voor je aan boord stapt van je vlucht naar Port Elizabeth, het begin van de ‘Tuinroete’ of Garden route. Je neemt je intrek in het hotel om even op te frissen. Je avondmaal is gepland in de stad.

Standard Hotel:  Humewood Hotel
Categorie:

Dag 8 - Port Elisabeth > Tsitsikamma > Knysna (B-L)

Vanmorgen verken je het Tsitsikamma National Park aan de Indische Oceaan. Na de lunch reis je door naar Knysna via de prachtige Plettenbergbaai. Het kleine stadje Knysna wordt beschouwd als de hoofdstad van de Tuinroute. Er hangt hier een ontspannen sfeer en aan het waterfront en in de hoofdstraat vind je talrijke winkels en restaurants. Check-in en vrije avond. Er werd geen diner voorzien om je de kans te geven to ‘dine and wine' naar hartenlust op een plek van je keuze.

Standard Hotel:  The Graywood Hotel
Categorie:

Dag 9 - Knysna > Oudtshoorn > Knysna (B-L)

Een uitstap naar Oudtshoorn, de wereldhoofdstad van de struisvogel is een boeiende ervaring. Je bezoekt er de kleurrijke Cango grotten en een echte struisvogelboerderij, waar je bovendien kan genieten van een heerlijke struisvogelsteak. Terug in Knysna maak je een sunset cruise naar Featherbed Island. Opnieuw kies jij zelf waar en of je dineert of net geniet van een 'skemerkelkie'.

Standard Hotel:  The Graywood Hotel
Categorie:

Dag 10 - Knysna > Hermanus (B-L-D)

Je vervolgt je reis langs de Indische Oceaan naar de walvishoofdstad van Zuid-Afrika, Hermanus. Onderweg passeer je langs Mosselbaai vanwaar je landinwaarts rijdt naar Swellendam, waar nog vele huizen de karakteristieke Kaapse-Hollandse gevels hebben. Je geniet er van een lunch en een bezoek aan het Drosdy Museum. Dan rijd je door naar de badplaats Hermanus. Intrek in je hotel en diner in een restaurant in het dorp.

Standard Hotel:  Windsor Hotel
Categorie:

Dag 11 - Hermanus > Cape Town (B-L-D)

Vanochtend begin je aan het laatste hoofdstuk van deze prachtige reis: Kaapstad. Maar om de spanning er enerzijds in te houden en anderzijds te beteugelen maak je een tussenstop in de regio van de beroemde Kaapse wijnen. In Franschhoek bezoek je een wijnmakerij en proef je wijnen van verschillende druivensoorten. Je luncht er ook. Dan volgt een rondleiding door Stellenbosch en bereik je Kaapstad, de Mother City; de plek waar het ooit allemaal begon.

Standard Hotel:  Strand Tower Hotel
Categorie:

Dag 12 - Cape Town (B-L-D)

Met de kabelbaan bereik je de top van de iconische Tafelberg, 1085m hoog, die voor het eerst in 1503 werd bedwongen door Antonio de Saldanha. Sinds stromen er dagelijks honderden toeristen naartoe. En met reden. De uitzichten zijn adembenemend. Lunchen doe je in het sympathieke Waterfront en daarna volgt een begeleide tour door de stad. Om een dag bol van verwondering mooi af te ronden beleef je de zonsondergang vanop Signal Hill. 

Standard Hotel:  Strand Tower Hotel
Categorie:

Dag 13 - Cape Town (B-L-D)

Vanuit Houtbaai vaar je naar Duiker Island, het zeehondeneiland voor de kust en een van de geliefde jachtgebieden van de grote witte haai. Dan rijd je verder naar Boulders Beach waar alles om de zwartvoetpinguïn os Jackass penguins draait. De Engelse naam verwijst nog naar hun typische gebalk dat lijkt op dat van een ezel. Een eindje verder langs de kust kom je op Kaap de Goede Hoop uit en Cape Point. Ook vandaag is een dag om nooit te vergeten!

Standard Hotel:  Strand Tower Hotel
Categorie:

Dag 14 - Cape Town - Terugvlucht (B-D)

Het einde van je reis is in zicht, helaas ook aan sprookjes komt een eind. Maar voor je naar de luchthaven vertrekt heb je nog wat tijd vrij om op eigen houtje te genieten van alles wat Kaapstad biedt en dat zijn massa’s mooie dingen. Neem een taxi naar Tableview en ga lunchen in Blouberg of boek via Connections vooraf een excursie die je hart steelt of je stalen zenuwen test. Wat dacht je van kooiduiken met de Witte Haai, een uitstap naar Robben Island of een helikoptervlucht ? Doen!

Dag 15 - Brussel

Wat een reis, wat een verhaal! Wist je dat drie op vier first-time bezoeker van Zuid-Afrika een tweede reis boeken om het land verder te verkennen. Ben jij ook een van hen? Zin om intussentijd je foto's en dus je enthousiasme te delen? Ons online platform pics.connections.be is leuk en gemakkelijk te gebruiken en wie weet zie je de fotos terug in een van onze web- of offline campagnes!

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina’s, dat geldig is tot 30 dagen na terugreis uit Zuid-Afrika. Reis je met minderjarigen naar of via Zuid-Afrika, dan moet je het origineel geboortecertificaat voorleggen beëdigd vertaald in het Engels voorzien van een affidavit formulier afgestempeld door de ambassade of het consulaat van Zuid Afrika. Deze maatregelen zijn ook van toepassing tijdens transit.
 • Reis je verder naar Namibië, Zimbabwe of reis je door Swaziland of Botswana, dan moet je paspoort minimaal 6 maanden na terugkeer geldig zijn. In Zimbabwe en Swaziland heb je een visum nodig. In Zimbabwe is het visum betalend ($30, single entry - 15/08/2017 - onder voorbehoud); in Swaziland is het gratis verkrijgbaar voor Belgen. Raadpleeg de meest recente informatie en up-todate reisadviezen op http://diplomatie.belgium.be/nl
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.


Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen voor Zuid-Afrika. Malariaprofylaxe wordt aangeraden in Mpumalanga, Limpopo, Kwazulu-Natal, in Zimbabwe,in Botswana, aan de Victoria Falls en in Swaziland. De meest recent aangepaste informatie vind je op http://www.itg.be

In sommige gebieden van de Limpopo provincie werden gevallen van malaria genoteerd. Reizigers die naar Vaalwater reizen (Kololo Game Reserve) in het kader van de Selfdrive "Limpopo", nemen best de volgende voorzorgsmaatregelen: een goede DEET spray, lange broek + t-shirt ’s, vooral 's avonds. Het is aangeraden om malariatabletten in te nemen. Informeer je bij je huisarts. Het probleem is beperkt tot de streek rond Vaalwater.

Tijdzone

Geen tijdsverschil (zomer), + 1u (winter)

Valuta

Munteenheid

Zuid-Afrikaanse Rand; 1 EUR = 15,20 ZAR of 100 ZAR = 6.60 EUR (31/07/2018)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen in Zuid-Afrika is met de kredietkaart.  

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Cape Town 21 21 20 17 15 13 12 13 14 16 18 20
Johannesburg 20 20 18 16 13 10 11 13 16 17 18 19
Kruger NP 26 26 25 22 18 15 15 17 21 22 24 25
Victoria Falls 23 23 23 22 18 16 16 18 23 26 25 24

 

 

Wat is inbegrepen?

 • Lijnvluchten h/t vanuit Brussels Airport
 • Binnenlandse vlucht Johannesburg > Port Elizabeth
 • Luchthaventaksen en toeslagen (zoals gekend op 15/08/2018)
 • Overnachtingen in uitmuntende 3* en 4* hotels zoals vermeld of equivalent
 • 3 nachten in een safarikamp aan de rand van het Kruger National Park
 • Het overgrote deel van de maaltijden in volpension
 • Deskundig Nederlandstalige gids-reisleider
 • Alle excursies, inkomgelden en 2 volledige dagsafari's per 4x4

Niet inbegrepen

Niet-vermelde maaltijden, dranken, fooien, persoonlijke uitgaven en dossierskosten (€15/pp.)

Moet je weten

Alle vermelde hotels kunnen vervangen worden door gelijkwaardige alternatieven zonder voorafgaand bericht.

33 Travel Shops
33 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!