+32 (0)70 23 33 13
 • Brussels
 • Tokyo
 • Kawaguchiko
 • Kyoto
 • Nara
 • Hiroshima
 • Koya San
 • Osaka
 • Tokyo
 • Brussels

 

Wil je Japan ontdekken in een kleine groep van maximaal 10 personen in het gezelschap van Nicolas Wauters, onze Belgische gids die daar woont? Dan is dit zeker iets voor jou. Deze nieuwe tour omvat vluchten, verblijf voor 10 nachten en je Japan Rail Pass. Naast Tokyo en Kyoto, bezoek je meer originele regio’s zoals Kawaguchiko of Koya San. Een onvergetelijke reis!
In groep Incl. vluchten

Dag 1 & 2 - Brussel < Tokyo

Afspraak op Brussels Airport voor de start van je Nippon beleving!

Op dag 2, bij aankomst op de luchthaven van Narita in Tokyo, wordt je verwelkomt door je chauffeur, klaar voor je transfer naar het hotel in het hart van de hoofdstad. Reisbegeleider Nicolas zal je pas vanavond ontmoeten voor een eerste kennismaking en gedetailleerde voorstelling van het programma. Voorzie ongeveer een uur hiervoor. De rest van de avond ben je vrij. Nicolas kan zeker een lekker restaurantje voor het avondeten aanbevelen.

Standard Hotel:  Moxy Hotel Kinshicho
Categorie:

Dag 3 - Tokyo > Kawaguchiko (B-D)

Na je ontbijt ontmoet Nicolas je aan de hotelreceptie. Samen reis je met de trein naar Kawaguchiko, een gebied aan de voet van Mount Fuji. Deze vrij rustige regio biedt vaak een prachtig uitzicht op het embleem van Japan, Fuji San. op je programma staat een wandeling naar de beroemde Chureito Pagoda en langs het Kawaguchiko meer, een van de vijf meren in de regio.

Je bagage wordt rechtstreeks naar Kyoto overgebracht, dus voorzie een reiszak voor de overnachting in Kawaguchiko. Het is hier meestal koeler dan in Tokyo. Je verblijft in Fuji no Yado OHASHI, een traditionele Japanse accommodatie. Het diner is inbegrepen.
Standard Hotel:  Fuji no Yado OHASHI
Categorie:

Dag 4 - Kawaguchiko > Kyoto (B)

Vanochtend trein je aan boord van de Shinkansen naar de oude hoofdstad Kyoto, waar je drie dagen verblijft. Na aankomst, in de vroege namiddag staat de westelijke regio van de stad op je programma met zijn gouden paviljoen en het beroemde bamboebos.
Standard Hotel:  Ariston Hotel
Categorie:

Dag 5 - Kyoto (B)

Vanmorgen verken je vele bezienswaardgheden van het oostelijke deel van de stad zorgvuldig geselecteerd uit een 1000-tal tempels en heiligdommen. Aan het einde van de middag ga je op zoek naar geisha’s in de charmante wijk Gion, in de hoop er een te kunnen fotograferen. De late namiddag biedt vrije tijd om op eigen initiatief en interesse door de steegjes van deze traditionele wijk te slenteren. Net zoals in Tokyo kan Nicolas suggesties doen voor een lekker en typisch restaurantje.
Standard Hotel:  Ariston Hotel
Categorie:

Dag 6 - Kyoto > Nara > Kyoto (B)

Vandaag staat een andere oude hoofdstad op je programma: Nara, op ongeveer 1 uur van Kyoto. Je brengt er de dag door in het van de herten van Nara, geregistreerd in het Japanse nationale erfgoed en ontdekt er de Todaiji-tempel, het grootste houten gebouw ter wereld. In de loop van de middag bezoek je de achtertuinen van Nara, voor je terugkeert naar het station en Kyoto. Vrije avond in Kyoto.
Standard Hotel:  Ariston Hotel
Categorie:

Dag 7 - Kyoto > Hiroshima (B)

Je vertrekt vandaag naar de volgende Japanse steden op je route: Hiroshima en Miyajima. Na een treinreis van twee en een half uur bereik je Hiroshima en bezoek je de Genbaku-koepel waar de 'A bomb' explodeerde en het Vredesmuseum. Vanmiddag trek je naar het eiland Miyajima om er de zonsondergang te bewonderen. Overnachting in Hiroshima.
Standard Hotel:  New Hiroden (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 8 - Hiroshima > Koya San (B)

Je reist naar Mount Koya, een bezienswaardigheid bovenop het nabijgelegen Osaka-gebergte. Met de Shinkansen en verschillende treinen en kabelbanen bereik je eindelijk de top van Koya San, waar je in de namiddag de tempels van Koya San en de bijbehorende monumentale begraafplaats ontdekt. Aan het eind van de dag bereik je de tempel waar je de nacht doorbrengt en je jezelf kan onderdompelen in boeddhistische ceremonieen, meditatie, culinaire cultuur en ook de beroemde Japanse baden. Dit belevingsverblijf is een traditionele accommodatie met gedeelde badkamers en sanitair.
Standard Hotel:  Fukuchi-in
Categorie:

Dag 9 - Koya San > Osaka (B)

‘s Morgens kan, wie dat wil, de ochtendceremonieen bijwonen van de monniken in volle meditatie. Daarna reis je door naar Osaka waar je de middag en avond doorbrengt. Osaka is een zeer gekend voor het culinaire. Na een stadsbezoek breng je de avond door in een Izakaya (tapasbar in typisch Japanse stijl) en laat je je betoveren door de verlichting van Dotonbori. Om de avond af te sluiten, kijk je naar de lichtjes van de stad vanop de top van de Umeda Tower.
Standard Hotel:  Ibis Osaka Umeda
Categorie:

Dag 10 - Osaka > Tokyo (B)

Vanmorgen keer je terug met de hogesnelheidstrein (Bullet Train) naar Tokyo. Je bereikt de Japanse hoofdstad in de vroege namiddag en bezoekt het beroemde Meiji-Jinguheiligdom. En waar kan je de dag beter eindigen dan aan de beroemde Shibuya Junction. De avond is vrij om te genieten van Tokyo by night.
Standard Hotel:  Moxy Hotel Kinshicho
Categorie:

Dag 11 - Tokyo (B)

Je sppreekt af in de lobby voor de startvan een wandeling door het oosten van de stad: de vismarkt, Asakusa en de elektronicawijk Akihabara staan op het programma. Vrije avond

Standard Hotel:  Moxy Hotel Kinshicho
Categorie:

Dag 12 - Tokyo > Brussel (B)

Smullen van dat heerlijk hotelontbijt. Uitchecken uit je hotel en transfer naar de luchthaven Narita, inchecken voor je vlucht, genieten van je inflight services en (na)mijmeren over je reis. Zo ziet je dag er zowat uit tot je landt op Zaventem, Brussel.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit kunnen bijgewerkte informatie voor zichzelf, baby en kinderen evenals het laatste reisadvies over het land van de reisbestemming en alle tussenstops op de reisroute vinden op diplomatie.belgium.be. De bijgewerkte visumvereisten en de mogelijkheid om je e-visum online te kopen wordt aangeboden door visumcentrale.be.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade(s) of consulaat (aten) voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Gezondheid

De meest recente informatie inzake verplichte inentingen en aangeraden vaccins of medicatie voor een bepaald land van verblijf of transit is beschikbaar op itg.be

Tijdzone

Een van de vele aan te raden websites waar je de correcte lokale tijd voor jouw reisbestemming op kan nagaan is wereldklok.nl.

Voer de naam van het land of stad in het zoekveld en klik op zoeken. De tijd in België en die op bestemming wordt zichtbaar op het scherm evenals een bondige beschrijving van de stad en de tijdzone.

Valuta

Om de benaming van de lokale munt van je reisbestemming te leren kennen en de huidige wisselkoers kunnen wij het gebruik van de website Oanda aanraden.

Wat is inbegrepen?

 • Vluchten (h/t) Brussel - Tokyo incl. ruimbagage
 • Luchthaventaksen zoals gekend op 01 OCT 2019
 • Transfer luchthaven - hotel op dag 2
 • Transfer hotel - luchthaven op dag 12
 • 10 overnachtingen met ontbijt in de vermelde hotels
 • Een diner in de Ryokan op dag 3
 • Begeleiding door Nicolas onze Belg ter plaatse van dag 2 tot dag 11
 • De vermelde maaltijden (B=ontbijt, L= lunch en D= avondmaal)
 • Japan Rail Pass ‘ordinary’ 1 week
 • Japan stap-voor-stap gids
 • Bagage transfer Tokyo - Kyoto op dag 3, Kyoto - Hiroshima op dag 6, Hiroshima - Osaka op dag 7 & Osaka - Tokyo op dag 9.

Niet inbegrepen

De verplaatsingen uitgevoerd buiten het Japan Rail Pass netwerk zijn ter plaatse te betalen: reken op ongeveer JPY 5000 (+/- €45) evenals de inkomgelden voor de verschillende bezoeken: reken op ongeveer JPY 5000 (+/- € 45), alle niet-vermelde maaltijden en drank, reisverzekering en persoonlijke uitgaven. 

Moet je weten

Het vertrek is gegarandeerd vanaf 6 deelnemers en beperkt tot maximaal 10. Je Belgische begeleider ter plaatse spreekt Engels en Frans.
 

Standard Prijs per persoon


PATYO001


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!