+32 (0)70 23 33 13
 • New York

Droom je er al langer van om de stad die nooit slaapt te verkennen? Mis deze unieke buitenkans onder geen beding en reis met ons mee naar New York, zonder twijfel de meest intrigerende stad ter wereld. In deze boeiende reis zijn heel wat bezoeken en inkomtickets inbegrepen. Ter plaatse kan je rekenen op je reisleider en de Belgische gidsen van BE NY. Zij kennen de stad als hun broekzak en maken van jou een echte New Yorker.

In groep Incl. vluchten

Dag 1 - Brussel - New York

Afspraak in de vertrekhal van Brussels Airport en kennismaking met je reisgenoten. Check-in voor je rechtstreekse vlucht naar JFK. Aankomst in New York in het begin van de namiddag. Transfer naar je hotel en check-in met assistentie van je Connections begeleider, die tijdens het hele verblijf ter beschikking staat om op al je mogelijke praktische vragen te antwoorden. Dan maak je met een lokale gids een korte wandeling in de buurt van je hotel en bewonder je de skyline van Manhattan langs de East River. In New York kan je beter geen tijd verliezen. Er is zo veel te zien.

Hotel:  Wingate by Wyndham Long Island City
Categorie:

Dag 2 - New York

Na het ontbijt trek je samen met je Connections begeleider naar Times Square waar je BENY gids op je wacht. Samen ontdek je de belangrijkste hotspots in het hartje van Manhattan tijdens de tour Come as a traveller, go as a New Yorker. Times Square is het drukste kruispunt van The City zowel boven- als ondergronds. Op het plein laat je je overweldigen door flitsende reclamepanelen. Diep onder de grond telt het metrostation elk jaar bijna zestig miljoen metroreizigers. Bryant Park, New York’s meest charmante parkje, ligt hier vlakbij, net als de imposante bibliotheek. Je ziet ook de Empire State Building, de Chrysler Building, het mooie UN-gebouw...In de namiddag springen we op de Hop on Hop off ferry voor een prachtige cruise van 90 minuten. Je vaart langs Midtown Manhattan en helemaal naar het zuiden. Lady Liberty, Ellis Island, Governors Island, de Brooklyn Bridge en de Manhattan Bridge schuiven allemaal voorbij. Einde van de cruise is voorzien aan Pier 78 maar je kan onderweg ook al afstappen in Brooklyn of aan Wall Street. 

Hotel:  Wingate by Wyndham Long Island City
Categorie:

Dag 3 - New York

Ontbijt. Tijd om Lower Manhattan te ontdekken met haar 2 absolute must-sees: The One World 'Freedom' tower en het 9/11 Museum.  Vanuit de One World Tower geniet je van een 360° zicht. Dan is het tijd voor het 9/11 museum dat het verhaal vertelt van de slachtoffers en de overlevenden inclusief gesproken getuigenissen en authentieke voorwerpen. Je daalt af naar het archeologische hart van de vroegere Twin Towers en komt voorbij de trappen waarlangs honderden mensen ontsnapten. In the Foundation Hall zie je de laatste overblijvende muur van het WTC. Daarna pure adrenaline voor de liefhebbers!  Wie wil trekt daarna samen met je Connections reisbegeleider naar de Downtown Manhattan Heliport voor een helikoptervlucht over The Big Apple: in alle opzichten het hoogtepunt van je reis! (facultatief).

Hotel:  Wingate by Wyndham Long Island City
Categorie:

Dag 4 - New York

Ontbijt. Vandaag heb je een vrije dag die je zelf kan invullen. Optioneel kan je mee een bezoek brengen aan het historische en moderne Harlem en zijn wereldbekende gebouwen Sugar Hill, Hamilton Terrace, Apollo Theater en andere. Je kan er deelnemen aan een religieuze kerkdienst opgeluisterd door fantastische gospelmuziek (facultatief). En waarom pik je vanavond geen Broadway Show mee (Programma op aanvraag)? Steeds bijzonder.

Hotel:  Wingate by Wyndham Long Island City
Categorie:

Dag 5 - New York - Brussel

Ontbijt. Nog een halve dag om lekker te genieten van alles wat Manhattan biedt: een tochtje met paard en koets rond Central Park, een bezoek aan Lady Liberty, een fietstocht over Brooklyn Bridge of in Central Park. (optioneel) Jij kiest! In de namiddag, transfer naar de luchthaven op tijd voor je terugvlucht.

Dag 6 - Brussel

Aankomst in Brussels Airport rond 08u 's morgens.

Hotel & maaltijden

Wingate by Wyndham Long Island City 3*

Dit nagelnieuwe hotel (2019) is de laatste telg van de vermaarde Wyndham hotelketen in New York.

In Queens Bridge, de wijk waar je verblijft kom je tot rust na een drukke dag in het bruisende Manhattan en toch ben je maar 4 haltes of 13 minuten met de metro van Times Square verwijderd. In het hotel is er gratis Wi-Fi.

Al de kamers hebben airco, een bureau, een televisie en een badkamer. In ochtend wacht je een verkwikkend ontbijt. In je hotel vind je ook een fitnessruimte, een comfortabele salonruimte en automaten met drank en versnaperingen.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de redden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD - onder voorbehoud). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. .
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD onder voorbehoud).

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Heb je vragen, behoefte aan specifieke antwoorden en/of zekerheid? Vertrouw ze toe aan onze groepsdienst. Zij staan je graag snel en kordaat te woord: + (32) 02 55 00 165.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

 • US Eastern time zone (- 6 u.) - NEW YORK

Zomeruur: In 2017 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit tijdens de nacht van 11 - 12 maart. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 er 5 uur tijdsverschil is in plaats van 6.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD),1 USD = 0,90 EUR & 1 EUR = 1.106 USD (18/09/2019)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Informeer tijdig, want bij sommige banken moet je je kredietkaart extra laten activeren voor de Verenigde Staten. Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Prijzen

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (en °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6

Wat is inbegrepen?

 • Je rechtstreekse vlucht h/t Brussel - New York met Brussels Airlines
 • De luchthaventaksen en toeslagen (onder voorbehoud van wijzging tot uitgifte tickets)
 • Connections vertegenwoordiger van Brussel tot Brussel
 • 4 nachten in Wingate by Wyndham Long Island City *** op basis van kamer en ontbijt of gelijkwaardig
 • 1 nacht aan boord van het vliegtuig tijdens je terugvlucht
 • Bezoek aan Brooklyn op de dag van aankomst
 • Stadswandeling met Belgische gids van BENY
 • Toegangsticket tot het 9/11 Memorial Museum
 • Toegangsticket tot het One World Observatory
 • Statue Cruise
 • Prijs berekend op basis van twee samenreizenden die een 2-persoonskamer delen

Niet inbegrepen

Facultatieve uitstappen, maaltijden en dranken, fooien en persoonlijke uitgaven.
Verzekering
€15 dossierkosten/persoon

Moet je weten

GEGARANDEERDE AFREIZEN vanaf 15 DEELNEMERS.
De algemene voorwaarden van Connections zijn van toepassing. Lic.Cat A1919

Standard Prijs per persoon


PANYC081/Toeslag Twin: €70/pp


Waarom Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!