+32 (0)70 23 33 13
 • Brussels
 • Los Angeles
 • Laughlin
 • Grand Canyon National Park
 • Tuba City
 • Page
 • Glen Canyon Dam and Lake Powell
 • Bryce Canyon National Park
 • Las Vegas
 • Death Valley (weather-permitting)
 • Visalia
 • Yosemite National Park
 • Stockton
 • Napa Valley
 • Sausolito
 • San Francisco
 • Montery & 17-mile Drive
 • Pismo Beach
 • Santa Barbara
 • Los Angeles
 • Brussels>/li>

In het westen van de VS reis je van de ene aangename verrassing naar de andere. Hier wemelt het van zowel de nationale parken als de wereldsteden met een fantastische uitstraling, elk op zijn eigen unieke manier. Gedurende 13 dagen reis je van de meest indrukwekkende natuurgebieden zoals Grand of Bryce Canyon waar wind en water onbelemmerd tewerk gingen naar de extremen van Death Valley, de steile kliffen en magische watervallen van Yosemite en de verbluffende Pacific Highway 1 en zijn 17-mile Drive. Je ontdekt de betoverende nostalgie van Calico, Route 66 en de Deense stad Solvang terwijl de uitbundigheid van Las Vegas, Hollywood, Los Angeles en San Francisco je verbeelding tarten. Tijd om alles door te spoelen met een glaasje wijn? Done! De beroemde wijnstreek Napa Valley vervult je wens subitomento.

De positieve impact van deze reis is moeilijk voorstelbaar tenzij je het zelf ervaart. In groep en begeleid door een ervaren Nederlands / Franstalige reisgenoot / gids van aankomst in LA tot aan je vertrek. Laat dromen geen dromen Blijven. Het is tijd voor 3,2,1...Actie!

In groep Incl. vluchten

Dag 1 - Brussel > Los Angeles

Aan boord van United Airlines vlieg je via Chicago of Washington naar het mooie Californië aan de gouden West Coast van de Verenigde Staten. Dankzij het tijdsverschil in tegenwijzerzin landt je nog dezelfde dag in L.A. Het is hier 9 uur vroeger dan bij ons. Je Nederlandstalige gids verwelkomt je op de luchthaven.

Standard Hotel:  Studio Inn and Suites (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 2 - Los Angeles > Laughlin

Een ontbijttbox is voorzien en koffie is beschikbaar in de lobby van het hotel. Daarna trek je er samen met je gids op uit in Los Angeles. Je ontdekt de glamour van bekende trekpleisters zoals Hollywood, The Walk of Fame, Beverly Hills en Rodeo Drive. In de namiddag rijd je via de bevreemdende Calico Ghost Town, een verlaten zilvermijndorp, naar Laughlin.

Standard Hotel:  Tropicana Hotel and Casino
Categorie:

Dag 3 - Laughlin > Grand Canyon National Park > Tuba City

Aan de rand van Grand Canyon staan en je laten overweldigen door de creativiteit die Moeder natuur hier vertoont qua kleurschakering, vorm en reikwijdte; dat is toch puur genieten. En om je dubbel in de watten te leggen rijd je er naartoe via de legendarische Route 66 en haar onvergetelijke dorpjes uit de tijd. Zowat tegen de middag staat een korte wandeling langs de ‘Rim road’ en een aantal uitkijkpunten op je programma, die je de natuurkrachten met al je zintuigen laat beleven. En wat als je nu zou kunnen vliegen als een arend? Wel bijna; wie dat wil boekt voor vertrek een helikoptervlucht bij! Zelfs de sterkste spraakwaterval wordt hier garant sprakeloos. Langs de panoramische East Rim drive bereik je Tuba City.

Optioneel: Helikoptervlucht over de Grand Canyon

Standard Hotel:  Quality Inn Navajo Nation
Categorie:

Dag 4 - Tuba City > Page > Bryce Canyon National Park

Vanochtend start je de dag opnieuw met een bezoek aan een magische plek: Horseshoe Bend. Deze gigantische bocht in de Coloradorivier ligt net een paar mijl ten zuiden van Lake Powell en de Glen Canyon Dam. Horseshoe Bend Overlook is de perfecte plaats voor een foto. Hier heb je een machtig zicht op de meer dan 300 meter hoge rotswanden uit Navajo Sandstone en op de rotsformaties in de buurt zoals Echo Cliffs, Vermillion Cliffs en Navajo Mountain. In Page stop je uit aan de indrukwekkende Glen Canyon Dam met prachtig zicht over Lake Powell. Dit is de streek van de fotogenieke Antelope Canyon; onvergetelijk is die. In de vooravond kom je aan nabij Bryce Canyon.

Optioneel: Antelope Canyon

Standard Hotel:  Bryce View Lodge
Categorie:

Dag 5 - Bryce Canyon National Park > Las Vegas

Bryce Canyon en zijn hoodoos of door erosie gebeitelde zandstenen zuilen allicht heel wat verwondering wekken. Deze boeiende omgeving is zo mogelijk nog specialer dan Grand Canyon. Samen met de gids trek je op pad om de rotsformaties van dit prachtige park van dichtbij te beleven. In de namiddag rijd je door naar Las Vegas: het wereldberoemde speelterrein van architecten en vadertje elektriciteit. Echt een openluchtpretpark en hoogtepunt op zich. De stad na zonsondergang zien baden in het licht van de neonreclame en spotlights is een echte must! Gewoon electrifying!

Optioneel: Begeleid avondbezoek aan Las Vegas

Standard Hotel:  Gold Coast Hotel
Categorie:

Dag 6 - Las Vegas > Death Valley National Park > Visalia

Death Valley hoeft geen introductie. Het is algemeen bekend dat deze plek-onder-de-zon haar naam niet gestolen heeft. Het is één van de heetste en droogste locaties in de VS met temperaturen die echt elke (zout)pan uitzwingen. 55°C in de zomer heeft hier niets om het lijf; maar menselijk of wenselijk, dat is andere paar mouwen. Daarom wordt er veiligheidshalve bij temperaturen hoger dan 38°C een alternatieve route gekozen naar je eindpunt van de dag: Visalia. 

Standard Hotel:  Wyndham
Categorie:

Dag 7 - Visalia > Yosemite National Park > Stockton

De hoogtepunten en superlatieven blijven zich maar opstapelen want vandaag trek je naar Yosemite National Park. Dit nationale park is het tweede meest populaire park van de USA en na het kleurrijke Yellowstone ook één van de oudste. Geen wonder dat het van onschatbare waarde blijkt voor een aantal specifieke dier- en plantensoorten.

Tijdens je rit door het park kan je vooral genieten van de heerlijke vergezichten en imposante rotsen, zoals de beroemde ‘El Capitan’ . Daarna is er voldoende vrije tijd over om liefhebbers van een wandel- of fietstocht uitbundig de benen te laten strekken. In Stockton leg je voldaan je hoofd op het kussen of kijk je nog even naar al je overweldigende foto’s. Gewoon te gek!

Standard Hotel:  BW Plus Heritage Inn
Categorie:

Dag 8 - Stockton > Napa Valley > Sausalito > San Francisco

Vandaag slaan we een brug tussen natuur en cultuur. En je begint meteen met een kanjer: de wijncultuur in de prachtige wijngaardregio van het wereldvermaarde Napa Valley. Daarna rijd je verder zuidwaarts en stop je voor lunch in het typische dorpje Sausalito en zijn mooie “houseboats” aan de overkant van de iconische Golden Gate Bridge. Om het allemaal nog een stuk levendiger te maken wandel je een eind over de brug terwijl je een en al geniet van de sprankelende uitzichten over de baai en het hippe en heuvelachtige – dat is een understatement - San Francisco, waar je logeert.

Standard Hotel:  Fusion Hotel
Categorie:

Dag 9 - San Francisco

San Francisco uitkammen; dat is een taak om U tegen te zeggen. Gelukkig loopt je gids blindelings van de ene leuke trekpleister naar de andere en neemt hij je in deze knappe havenstad maar al te graag op sleeptouw naar het Civic Center, Japan Town, St. Mary’s Cathedral, Twin Peaks , Fisherman’s Wharf en vele andere. Dan is het jouw beurt om op eigen houtje de reeks aan te vullen: een ritje met de kabeltram is vanzelfsprekend een must, maar misschien ook een boottocht naar Alcatraz, een wandeling langs de Filbert Steps naar de Coit Tower en het prachtige uitzicht of een fietstocht? Je maakt het zelf zo in-of ontspannend als je zelf wil. Tip: Herleid San Francisco in je spreektaal nooit tot Frisco of San Fran, hoe hip je ook denkt dat dat klinkt. De anders zo warmhartige locals verstijven helemaal bij deze voor hen uncoole afkortingen.


Optioneel: China Town dinner & Yerba Island

Standard Hotel:  Fusion Hotel
Categorie:

Dag 10 - San Francisco > Monterey > Pismo Beach

Een kustrit met klasse. dat is zelfs nog wat kort door de bocht als omschrijving voor deze beeldmooie rit langs de Atlantische Oceaan. In Monterey stop je voor een bezoek aan deze artistieke stad die vooral bekend staat voor haar wonderlijke natuur. Dan rijd je langs de 17-Mile Drive, de beroemde panoramische route met adembenemende uitzichten richting Pebbles Beach, de fotogenieke Lone Cypress & Bird Rock.. In de namiddag gaat het landinwaarts naar Chowchilla.

Optioneel: vaar uit op walviscruise of bezoek aan het Monterey Bay Aquarium

Standard Hotel:  Shore Cliff Lodge
Categorie:

Dag 11 - Pismo Beach > Santa Barbara > Los Angeles

Ook op de laatste dag van je reisroute is het boeiende plekken en sublieme zichten troef. Hartendief van dienst is de legendarische Highway 1 en Santa Barbara werkt daar maar al te graag aan mee. Ook het charmeoffensief van het Deense stadje Solvang uit 1911 kan tellen. In Los Angeles zelf is een bezoek aan het Getty Center (buitenkant) gepland.

Standard Hotel:  Studio Inn and Suites (Continental Breakfast)
Categorie:

Dag 12 - Los Angeles > Brussel

Deze prachtige reis zit er jammer genoeg op. Transfer naar de luchthaven en check-in voor je terugvlucht naar Brussel. Eind van een fantastische ervaring. begin van een romance met een land vol natuurpracht.

Dag 13 - Brussel

Je landt in Zaventem, Brussels Airport. Wil je foto's delen met medereizigers dan kan dat via ons online platform pics.connections.be en wie weet worden jouw fotos gebruikt on- of offline, op poster of ons internet! Gedeeld geluk verdubbelt!

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-to-date reisadviezen op diplomatie.be/nl.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD).

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

 • Eastern (- 6 u.)
 • Central (- 7 u. )
 • Mountain (- 8 u.)
 • Pacific (- 9 u.)

Zomeruur: In 2018 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 maart om 2 uur 's morgens. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

 Winteruur: In 2018 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 oktober. In de Verenigde Staten gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens de week van 29 oktober tot 5 november 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,86 EUR & 1 EUR = 1.16 USD (21/06/2018)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Francisco 13 16 16 17 18 19 19 19 21 21 18 14
Las Vegas 14 17 21 26 31 37 40 39 34 27 19 14
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6
Miami 24 25 26 28 30 31 32 32 31 29 27 25
Chicago -1  2  8 15 22 27 29 28 24 17 9  2
Washington DC  6  8 13 19 24 29 31 30 26 20 14  8

Wat is inbegrepen?

 • Je internationale vlucht Brussel -Los Angeles h/t met United
 • De luchthaventaksen zoals gekend op 15AUG18
 • Je Nederlandstalige Connections begeleider van aankomst in L.A. tot vertrek
 • 11 nachten hotelaccommodatie met ontbijt
 • 1 nacht aan boord tijdens je terugvlucht
 • Vervoer in een comfortabele geclimatiseerde bus
 • Gegidste city tour in L.a en alle geprogrammeerde stops langs de route
 • Toegang tot de nationale parken
 • Prijs gebaseerd op 2 volwassenen die de kamer delen

Niet inbegrepen

Excursies die de beleving nog intenser maken en je ter plaatse bijboekt, fooien, alle niet vermelde maaltijden en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

De reis gaat door vanaf min. 30 deelnemers op vaste vertrekdata

VERTREKDATA:

04 - 16 MEI 2019 (beschikbaar)
14 - 26 SEPTEMBER 2019 (beschikbaar)

Standard Prijs per persoon


PAUSA002


33 Travel Shops
33 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!