+32 (0)70 23 33 13
 • Brussels
 • Los Angeles
 • Santa Barbara
 • Buellton
 • Monterey
 • San Francisco
 • Modesto
 • Yosemite
 • Visalia
 • Kingsburg
 • Joshua Tree National Park
 • Palm Springs
 • Grand Canyon
 • Williams/Flagstaff
 • Lake Powell
 • Bryce canyon national Park
 • Zion
 • Las Vegas
 • (Death Valley)
 • Los Angeles
 • Brussels

Het westen van de Verenigde Staten is gewoon grandioos! Een verblijf in de grootste metropolen van de regio is al een ervaring op zich, voeg een bezoek aan beroemde nationale parken zoals Bryce Canyon, Grand Canyon of Yosemite toe en je krijgt deze onvergetelijke reis onder begeleiding van een ervaren lokale gids. Ga op avontuur en beleef dit fantastische epos, je zult versteld staan van je Amerikaanse avontuur.

De positieve impact van deze reis is moeilijk voorstelbaar tenzij je het zelf ervaart. In groep en begeleid door een ervaren Nederlands / Franstalige reisgenoot / gids van aankomst in LA tot aan je vertrek. Laat dromen geen dromen Blijven. Het is tijd voor 3,2,1...Actie!

In groep Incl. vluchten

Dag 1 - Brussel > Los Angeles

Afspraak op Brussels Airport. Je stapt aan boord van je vlucht naar Los Angeles. Je gids staat klaar op de luchthaven om je te verwelkomen en je transfer naar het hotel is georganiseerd.

Dag 2 - Los Angeles

Na een goede nachtrust en je ontbijt heb je een vrije dag in Los Angeles. Je kan deelnemen aan een excursie naar het charmante San Diego, nabij de Mexicaanse grens (optioneel).

Dag 3 - Los Angeles > Santa Barbara > Buellton

Je start de dag met een stadstour door de "City of Angels", inclusief het centrum, Hollywood en Beverly Hills. Daarna reis je verder naar Santa Barbara, beroemd om zijn Spaanse architectuur en zijn brede stranden met palmbomen. Je geniet er van een oriëntatietour met stops aan de missie, het gerechtsgebouw evenals nabij Stearn’s Wharf voor je verder trekt naar de central coast van Californië.

Dag 4 - Buellton > Monterey < San Francisco

Op je programma staat Monterey, Carmel en San Francisco en de charmante weg ernaartoe. Je verkent het vriendelijke stadje Monterey met Fisherman's Wharf en de "Cannery Row". Deze straat werd beroemd na de publicatie van de roman van John Steinbeck. Er is tijd om het prachtige Monterey Aquarium te bezoeken (optioneel). Na de lunch in Carmel reis je verder naar San Francisco, misschien wel de mooiste Amerikaanse stad. Het is mogelijk om een nachttour door San Francisco te maken (optioneel).

Dag 5 - San Francisco > Modesto

Tijdens je stadstour door de "City by the Bay" bezoek je Fisherman's Wharf, Union Square, Chinatown en North Beach. Daarna kan wie daar zin in heeft inchecken voor een cruise in de baai (optioneel).

Dag 6 - Modesto > Yosemite > Visalia/Kingsburg

Vandaag staat de dag in het teken van de ontdekking van Yosemite National Park. Dit park is een van de meest diverse en populaire parken in de Verenigde Staten. John Muir, de beroemde Amerikaanse curator en "Vader van Nationale Parken" zei ooit dat geen door de mens gemaakte tempel kon worden vergeleken met de schoonheid van Yosemite. Je verkent de Yosemite-vallei en het bezoekerscentrum.

Dag 7 - Visalia > Joshua Tree National park > Palm Springs

Een ander nationaal park dat bijzonder is staat vandaag op de agenda: Joshua Tree National Park. Het waren de Mormonen die wezen op de verwantschap tussen de vorm van de bomen (Joshua bomen) en de figuur van de profeet Joshua. Verder vind je in het park eveneens sommige van de meest interessante geologische formaties in de woestijn van Californië.

Dag 8 - Palm Springs > Grand Canyon > Williams/Flagstaff

Vandaag volg je de legendarische Route 66 voor je de magische Grand Canyon bereikt. En er is tij dom een helikoptervlucht te maken en de pracht en grootsheid van Grand Canyon te beleven met arendsogen (optioneel). Te mooi voor woorden.

Dag 9 - Williams/Flagstaff > Lake Powell > Bryce Canyon

Het prachtige Lake Powell meer is ontstaan na de bouw van Glen Canyon Dam en biedt een adembenemend landschap. Verderop bereik je de Mormoonse staat Utah. Je eindbestemming vandaag is het bijzondere Bryce Canyon National Park met zijn vreemde hoodoos en kleurschakeringen die pas volledig tot hun recht komen in het avondlicht. Je leert meer over de geologische geschiedenis ervan vooraleer je aankomt in je hotel in de directe omgeving van het park.

Dag 10 - Bryce Canyon > Zion > Las Vegas

Een dag vol contrasten, dat is wat je mag verwachten. Je gaat van start met een bezoek aan het rustige en kleurrijke Zion National Park, wiens unieke landschap is gecreëerd door de wind, het weer en de kracht van de Virgin River om vervolgens te belanden in het spel en gokmekka, Las Vegas. Bijzonder is de avondtour die leidt langs de Las Vegas Strip en het centrum met Fremont Street Experience (optioneel).

Dag 11 - Las Vegas (Death Valley)

Las Vegas ontdekken op een dag is geen koud kunstje. En dan kan je nog een optioneel een excursie maken die je eigenlijk ook niet mag missen/ een bezoek aan het nabijgelegen Death Valley National Park met een bezoek aan Zabriskie Point, Badwater, het laagste punt van het westelijk halfrond (als het weer het toelaat),en het bezoekerscentrum van Furnace Creek, waar je de lunchpauze neemt (niet inbegrepen).

Dag 12 - Las Vegas > Los Angeles

Los Angeles wenkt al voor onze laatste overnachting in Californië voor je morgen aan boord van je vlucht stapt naar huis. Maar geen nood, er is keuze genoeg om er een mooi einde aan te breieien, aan die toffe reis!

Dag 13 - Los Angeles > Brussel

Tijd om (voorlopig) afscheid te nemen van het westen van de Verenigde Staten en van je medereizigers. Dit was een onvergetelijke boel toch? Zoveel momentum, zoveel om te delen en samen herinneringen op te halen.

Dag 14 - Brussel

Aankomst in Brussel.

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit* (baby's en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's. volgens diplomatie.belgium.be geldig bij inreis en tijdens verblijf, (Connections raadt je aan hierbij gezond verstand te laten primeren en wat speling in te bouwen na je reis. Vaak zijn onvoorziene omstandigheden de reden van een verplicht latere terugreis. Hou hiermee rekening). Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Een voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
 • Je bent ook verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met je persoonlijke kredietkaart op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ (14 USD). Je ESTA reistoelating is 2 jaar geldig. Let wel. Indien je paspoort tijdens deze twee jaar vervalt, vervalt ook je ESTA en moet  je een nieuwe reistoelating aanvragen met het nieuwe paspoortnummer. Wij raden u tenstelligste aan de Esta- of Eta vergunning uit te printen en bij te hebben terwijl u reist, dit om problemen te voorkomen.
 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten. Ook zij zijn verplicht een elektronische reisautorisatie of ESTA aan te schaffen. De ESTA-procedure kan uitsluitend worden ingevuld en betaald met een kredietkaart-op-naam op esta.cbp.dhs.gov (14 USD).

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op www.itg.be.
Medische kosten kunnen hoog oplopen in de Verenigde Staten. Neem daarom een goede reisbijstandsverzekering. De Protections All-In Premier verzekering werd speciaal ontwikkeld voor reizen naar de USA en is voldoende dekkend.

Tijdzone

De Verenigde Staten zijn opgedeeld in vier tijdszones:

 • Eastern (- 6 u.)
 • Central (- 7 u. )
 • Mountain (- 8 u.)
 • Pacific (- 9 u.)

Zomeruur: In 2018 zetten de Verenigde Staten het uurwerk 1 uur vooruit op zondag 12 maart om 2 uur 's morgens. In België gebeurt dit tijdens de nacht van 25 - 26 maart. Dit houdt in dat er tijdens de periode van 12 tot 26 maart 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

 Winteruur: In 2018 zet België het uurwerk 1 uur achteruit tijdens de nacht van 28 - 29 oktober. In de Verenigde Staten gebeurt dit tijdens de nacht van 4 - 5 november. Dit houdt in dat er tijdens de week van 29 oktober tot 5 november 2017 het tijdsverschil één uur minder bedraagt dan hierboven aangegeven.

Valuta

Munteenheid

US Dollar (USD), 1 USD = 0,90 EUR & 1 EUR = 1.106 USD (18/09/2019)

Betalingswijze

De handigste manier van betalen is met de kredietkaart. Een kredietkaart is verplicht bij het inchecken in de hotels en ook bij het huren van een wagen. Informeer tijdig, want vanaf 15 januari 2014 staan Visa en Masterkaarten (en mogelijk ook andere types van kredietkaarten) op niet-voor-gebruik-in-de-V.S., bij Amerikaanse verhuurbedrijven en tijdens cruises onder Amerikaanse vlag. Je moet dan voor gebruik van je kredietkaart een voorafgaandelijke openstelling van de kaart aanvragen. Dit kan voor afreis (in je bankkantoor of op het nummer vermeld op de achterzijde van je kredietkaart of via een special formulier beschikbaar bij PC-banking) maar ook na aankomst in de V.S. (door een geldopname aan een ATM. Hiervoor betaal je transactiekosten). Hetzelfde geldt voor de Maestro-functie van je bankkaart.

Klimaat

Gemiddelde temperaturen (in °C):
Bestemming J F M A M J J A S O N D
San Francisco 13 16 16 17 18 19 19 19 21 21 18 14
Las Vegas 14 17 21 26 31 37 40 39 34 27 19 14
New York  3  5 10 16 22 26 29 28 24 18 12  6
Miami 24 25 26 28 30 31 32 32 31 29 27 25
Chicago -1  2  8 15 22 27 29 28 24 17 9  2
Washington DC  6  8 13 19 24 29 31 30 26 20 14  8

Wat is inbegrepen?

 • Je internationale vlucht Brussel -Los Angeles h/t
 • De luchthaventaksen zoals gekend op 1 OCT 2019
 • Je Nederlandstalige Connections begeleider van aankomst in L.A. tot vertrek
 • 12 nachten hotelaccommodatie met ontbijt
 • 1 nacht aan boord tijdens je terugvlucht
 • Vervoer in een comfortabele geclimatiseerde bus
 • Toegang tot de nationale parken
 • Prijs gebaseerd op 2 volwassenen die de kamer delen

Niet inbegrepen

Excursies die de beleving nog intenser maken en je ter plaatse bijboekt, fooien, alle niet vermelde maaltijden en persoonlijke uitgaven.

Moet je weten

De reis gaat door vanaf min. 25 deelnemers van mei tot september

Standard Prijs per persoon


PAUSA010


35 Travel Shops
35 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!