City Break - New York

VANAF € 1399 - EXCLUSIEF VOOR LEDEN VAN TOURING

Droom je ervan om de stad die nooit slaapt te verkennen?

Mis deze unieke buitenkans onder geen beding en reis met ons mee naar New York, zonder twijfel de meest intrigerende stad ter wereld. In deze boeiende reis zijn enkele bezoeken en één inkomticket inbegrepen. Ter plaatse kan je rekenen op je reisleider en de Belgische gids van BENY. Zij kennen de stad als hun broekzak en maken van jou een echte New Yorker. Schrijf snel in. ;-)

Troeven
 • Non-stop vluchten & 3* hotel

 • The Summit Vanderbilt

 • Wandeling in de buurt van het hotel

 • 3u-durende wandeling met BENY gids

 • Connections vertegenwoordiger vanuit/naar Brussels Airport

Reisdata

Heenreis: 23 maart 2025
Terugreis: 27 maart 2025 (aankomst 28 maart)

Brooklyn_Bridge_New%20York.jpg
Dag aan dag programma
Times_Square_New%20York.jpg
Dag 1

Afspraak in de vertrekhal van Brussels Airport en kennismaking met je reisgenoten. Check-in voor je rechtstreekse vlucht naar NYC. Aankomst in New York in het begin van de namiddag. Transfer naar je hotel en check-in met assistentie van je Connections begeleider, die tijdens het hele verblijf ter beschikking staat om op al je mogelijke praktische vragen te antwoorden. Dan maak je een korte wandeling in de buurt van je hotel. In New York kan je beter geen tijd verliezen. Er is zo veel te zien.

Dag 2

Na het ontbijt trek je samen met je Connections begeleider naar Times Square waar je Belgische gids op je wacht. Samen ontdek je de belangrijkste hotspots in het hartje van Manhattan tijdens de tour “Come as a traveller, go as a New Yorker”. Times Square is het drukste kruispunt van The City zowel boven- als ondergronds. Op het plein laat je je overweldigen door flitsende reclamepanelen. Diep onder de grond telt het metrostation elk jaar bijna zestig miljoen metroreizigers.

Bryant Park, New York’s meest charmante parkje, ligt hier vlakbij, net als de imposante bibliotheek. Je ziet ook de Empire State Building, de Chrysler Building, het mooie UN-gebouw. In de namiddag maken we een cruise in Hudson Bay. Je vaart langs Midtown Manhattan en helemaal naar het zuiden. Lady Liberty, Ellis Island, Governors Island, de Brooklyn Bridge en de Manhattan Bridge schuiven allemaal voorbij.

Dag 3

Ontbijt. Tijd om Lower Manhattan te ontdekken met haar 2 absolute must-sees: het 9/11 Museum en de One World ‘Freedom’ tower (optioneel). Het 9/11 Museum vertelt het verhaal van de slachtoffers en de overlevenden inclusief gesproken getuigenissen en authentieke voorwerpen. Je daalt af naar het archeologische hart van de vroegere Twin Towers en komt voorbij de trappen waarlangs honderden mensen ontsnapten. In the Foundation Hall zie je ‘The Last Column’, de laatste overblijvende muur van het WTC.

Dan is het tijd voor het One World Trade Center. Met zijn 541m is dit de hoogste wolkenkrabber van het westelijk halfrond. In nauwelijks 47 seconden brengt een Sky Pod (lift) je naar de 100 en 102de verdieping , 381m hoog. Van hieruit geniet je van een 360° zicht. Daarna pure adrenaline voor de liefhebbers! Wie wil trekt naar de Downtown Manhattan Heliport voor een helikoptervlucht over The Big Apple: in alle opzichten het hoogtepunt van je reis! (facultatief). Wie liever met beide voeten op de grond blijft, kan met de Connections begeleider of op eigen houtje door de gemoedelijke wijken Tribeca, Soho, Little Italy of Greenwich Village dwalen.

Skyline_New%20York.jpg
D4_CentralPark2-New%20York.jpg
Dag 4

Ontbijt. Vandaag heb je een vrije dag die je zelf kan invullen. Optioneel kan je mee een bezoek brengen aan het historische en moderne Harlem en zijn wereldbekende gebouwen Sugar Hill, Hamilton Terrace, Apollo Theater en andere. Je kan er deelnemen aan een religieuze kerkdienst opgeluisterd door fantastische gospelmuziek (facultatief). En waarom pik je vanavond geen Broadway Show mee ? (Programma op aanvraag) Steeds bijzonder.

Dag 5

Ontbijt. Nog een halve dag om lekker te genieten van alles wat Manhattan biedt: een tochtje per fiets door Central Park (optioneel), een wandeling over Brooklyn Bridge, je laatste dollars spenderen aan souvenirs... Jij kiest! In de namiddag, transfer naar de luchthaven op tijd voor je terugvlucht.

Dag 6

Aankomst te Brussels Airport rond 08u 's morgens.

Wat is inbegrepen in deze aanbieding?

 • Rechtstreekse vlucht (h/t) van Brussel naar New York JFK met Brussels Airlines, inclusief 23kg ruimbagage

 • Transfer luchthaven > hotel bij aankomst en van het hotel > luchthaven op de dag van vertrek

 • 4 nachten in het Hampton Inn Times Square Hotel (of gelijkwaardig), op basis van 2 personen die een tweepersoonskamer delen (ontbijt inbegrepen)

 • Je Connections-vertegenwoordiger

 • Een verkenning te voet in de buurt van het hotel, bij aankomst

 • De wandeling met onze Belgische gids uit BENY (3u)

 • Toegangsticket voor The Summit Vanderbilt

 • Lokale taksen

Wat is niet inbegrepen?
Optionele excursies en activiteiten, maaltijden, metrokaart, verplicht voor reizen ter plaatse (circa € 35 per persoon - geldig voor de duur van het verblijf, annulerings-/bijstandsverzekering, fooien, persoonlijke uitgaven, de dossierskosten (19€ pp).

Prijzen per persoon op basis van:
Double € 1399 - Triple € 1245 - Quad € 1139 - Single € 1985

Meer informatie:
touring@connections.be / Tel: 02/550 01 65
Afreizen zijn gegarandeerd vanaf 25 deelnemers (max. 34 deelnemers)

Statute%20of%20liberty_New%20York.jpg

Meer dan 100 Travel Designers over heel België staan voor je klaar

Elk jaar opnieuw begeleiden wij onze Travel Designers naar alle uithoeken van de wereld om jou nog beter te kunnen adviseren bij het samenstellen van je reis.

Geen bestemming is hen vreemd. Ontdek hier wie ze zijn en feel free om hen te contacteren!

Waarom kiezen voor Connections?

Omdat wij reizigers zijn, net als jij. Steeds op zoek naar verrassende ervaringen, boeiende ontmoetingen en nieuwe horizonten. Omdat we 100% Belgisch zijn en je steeds verder helpen in je eigen taal. Omdat wij er onze persoonlijke missie van maken jou verder te laten reizen dan je ooit gedacht had. Want het leven is intenser als je reist, echt reist!

Meer over Connections

The twinkle in the eye

Verwacht bij ons geen eenheidsworst. We gaan steeds op zoek naar die extra ingrediënten die jouw reis bijzonder maken. We zweren bij intense ervaringen.

Meer dan 100 travel designers over het hele land

Onze kennis en ervaring vind je in onze reiswinkels over heel België, steeds bij jou in de buurt. Onze Travel Designers ontvangen je met open armen.

+35 years on the road

We zijn al even onderweg. Reizen met Connections is kiezen voor ‘peace of mind’. Alles piekfijn geregeld, een uitstekende service, zekerheid en betrouwbaarheid.

Steeds aan jouw zijde

We zijn er als je ons nodig hebt! Bereikbaar via onze website, onze reiswinkels, ons customer service center, op de luchthaven en via onze mobile travel agents.