+32 (0)70 23 33 13
 • Chiang Mai
 • Chiang Rai
 • Sukhothai
 • Ayutthaya
 • Bangkok
 • Hua Hin
 • Bangkok

Steeds van gedroomd om door Thailand te reizen? Tijd om deze droom waar te maken. Op het programma: een verkenning van de culturele hoogtepunten van Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai en de Gouden Driehoek en een zalige paar dagen aan het strand in de koninklijke badplaats Hua Hin. De nadruk ligt op het actief ervaren van de echte Thailand. Je krijgt een kans om olifanten te schrobben en te voederen, je geeft aalmoezen aan monniken net zoals de Thai, ontmoet bergstammen, fietst door rijstvelden... en dat alles onder de deskundige begeleiding van een lokale Thaise gids en een Belgische bestemmingsspecialist. Vaste vertrekdata van toepassing. Klaar voor het avontuur? Dit is de kans van je leven.

In groep Incl. vluchten

Dag 1 - Brussel - Bangkok

Afspraak op Brussels Airport en kennismaking met je reisgenoten. Check-in voor je vlucht naar Bangkok aan boord van het prestigieuze Thai Airways. Zo kan je meteen al genieten van de Thaise glimlach en gastvrijheid.

Standard Hotel: 
Categorie:

Dag 2 - Bangkok - Chiang Mai

Vanmorgen land je in Bangkok waar je aansluit op je vlucht naar Chiang Mai. Hier verwelkomen je Belgische reisleider en de lokale Thaise gids je hartelijk. Je transfer naar het hotel staat klaar. Vooraleer je op ontdekking uit trekt geniet je van een heerlijke lunch, je intro tot de smaakvolle, lokale Thaise keuken zeg maar. Daarna volgt een topper van formaat: de Wat Phra That Doi Suthrep tempel, een van de belangrijkste heiligdommen in Noord-Thailand. Je bespaart jezelf de 309 treden en rijdt met het busje de berg op om deze boeddhistisch plek van verering in typisch noordelijke bouwstijl te bezoeken. ’s Avonds stop je de benen onder tafel in een typisch lokaal Thais voor je welkomstdiner. Zalig. Dat de liefde door de maag gaat, ook dat hebben ze in Thailand alvast goed begrepen.

Standard Hotel:  Dusit Princess
Categorie:

Dag 3 - Chiang Mai

Vandaag ruil je even het centrum van Chiang Mai in voor het platteland waar de natuur en de Aziatische olifanten centraal staan op je programma. Onderweg schetst  de Thaise gids het hoe en waarom van het bijzonder olifantenproject dat je vandaag bezoekt. Dan is het tijd om oog in oog te staan met deze heerlijke mastodonten, die hier trouwens vrij rondlopen en je open te stellen voor de verhalen over hun wel en wee. Je helpt mee bij het bereiden van hun maaltijd en geeft hen te eten. Na jouw heerlijke Thaise lunch is het tijd voor het olifantenbad. Je loopt samen naar de oever en geeft de olifant een verwoede, verfrissende schrobbeurt. In de late namiddag keer je terug naar Chiang Mai.

Standard Hotel:  Dusit Princess
Categorie:

Dag 4 - Chiang Mai - Chiang Rai - Mae Salong

Voor je naar Chiang Rai rijdt, trek je nog eerst op verkenning uit door het oude stadsgedeelte van Chiang Mai en houd je even halt aan de Thapae gate, Wat Chedi Luang en China Town. In Chiang Rai staat na lunchtijd de al even beroemde Wat Rong Khun op je programma. Deze moderne en eigenzinnige, witte tempel werd op initiatief van de beroemde plaatselijke kunstenaar Chalermchai Kositpipat gebouwd. In de late namiddag kom je aan in je prachtig gelegen hotel in het Mae Salong gebergte. Je verblijft hier in een indrukwekkende suite die een onvergetelijk uitzicht.

Standard Hotel:  Katiliya Mountain Resort
Categorie:

Dag 5 - Mae Salong - Gouden Driehoek - Mae Salong

Via een smalle, heuvelachtige weg met spectaculaire uitzichten rijd je noordwaarts dwars door de indrukwekkende natuur, richting Lanjia Lodge. Een dorpeling verwelkomt je aan dit verblijf opgetrokken in traditionele Hmong-stijl en neemt je mee op rondleiding door de dorpen van plaatselijke bergstammen.Tijdens de tour blijkt steeds weer hoe de Mekong rivier de functie van levensader vervult. Tevens bezoek je het huis van de medicijnman die je vluchtig inleidt in de tradities van de Hmong en Lahu bergstammen. 

Dan volgt een heerlijke lunch met zalig uitzicht over de Mekong rivier. Tenslotte bereik je de Gouden driehoek waar een prachtige boottocht op de Mekong Rivier je meevoert tot het drielandenpunt tussen Myanmar, Thailand en Laos; de Gouden Driehoek. Na een bezoek aan het opiummuseum keer je terug naar je hotel. 

Standard Hotel:  Katiliya Mountain Resort
Categorie:

Dag 6 - Chiang Rai - Phayao - Sukhothai

Vandaag ga je vroeg uit de veren voor een unieke ervaring. Je kan deelnemen aan de traditionele “Tak Baht”; het geven van voedseldonaties aan monniken, samen met de lokale bevolking. Als beloning word je gezegend en een leven van eeuwig geluk toegewenst. Na deze spirituele ervaring wacht je ontbijt en wat tijd om te relaxen. Tijdens je zuidelijke trek maak je een stop aan het prachtige meer van Phayao, waar je meteen ook van het prachtige kader gebruik maakt voor je lunch. In de namiddag rijd je verder richting Sukhothai, waar je de volgende 2 nachten verblijft.


Standard Hotel:  Sukhothai Heritage (Breakfast)
Categorie:

Dag 7 - Sukhothai

Er wacht je een uitgebreid ontbijt gevolgd door een activiteit per fiets om wat van die calorietjes te verbranden. Je vangt je prachtige fietstocht aan in een typisch Thais plekje en rijdt door talrijke, pittoreske dorpjes tussen de rijstvelden. Het landschap is adembenemend mooi en onderweg begroeten de dorpelingen je met een brede glimlach. Je geniet van een heerlijke Thaise lunch en aangesterkt bezoek je de beroemde, historische site van Sukhotai eveneens op de trappers. Deze eerste hoofdstad van het land wordt algemeen beschouwd als de wieg van de Thaise cultuur. Talrijke overblijfselen dateren er uit de 13de eeuw. In Wat Sri Chum zie je een van de grootste zittende Boeddhabeelden.

Standard Hotel:  Sukhothai Heritage (Breakfast)
Categorie:

Dag 8 - Sukhothai - Ayutthaya

Vanmorgen trek je verder zuidwaarts naar een hoofdbestemming op een viertal uur rijden: Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Siam. Lunch is voorzien. De ex-hoofdstad verwent je met belangrijkste tempels zoals de Wat Chai Wattanaram, Wat Phra Si San Phet en de Wat Mahatat maar het vraagt wel wat verbeelding om je bij de relatief goed bewaarde ruïnes een duidelijk beeld te vormen van de grandeur van weleer.
In de late namiddag ruil je de autocar in voor een longtail boottocht op de kanalen van Ayutthaya langs pittoreske plaatsen en prachtige tempels. Houd je fototoestel in de aanslag! In de vooravond kom je aan in je hotel.

Standard Hotel:  Classic Kameo (Breakfast)
Categorie:

Dag 9 - Ayutthaya - Bangkok

Je start de dag met een bezoek aan het zomerverblijf van de Chakri-koningen in Bangpa-In. Dit paleis met haar prachtige gebouwen en mooie tuin schept een oase van rust. Hierna trek je zuidwaarts naar Bangkok waar je van een lekkere lunch geniet vooraleer je aan boord stapt voor een tocht op de Chao Phraya rivier en haar klongs of nauwe zijkanalen waar je scenes uit het leven van... te zien krijgt en de Bangkok's bijnaam Venetië van het Noorden plots ook tastbaar wordt.  Wat Arun of  de Tempel van de Dageraad en een wandeling door de authentieke, smalle steegjes met een bezoek aan een lokale Chinese tempel in Chinatown ronden je dagprogramma af.


Op je namiddagprogramma staat een boottocht op de Chao Phraya en de klongs, waar je scenes uit het leven van... te zien krijgt en de naam Venetië van het Noorden plots ook tastbaar wordt. Je bezoekt Wat Arun, tempel van de Dageraad en vaart verder tot aan de pier van Chinatown. Hier wandel je door de authentieke, smalle, zo typische steegjes n bezoek je een lokale Chinese tempel. In de namiddag keer je terug naar het hotel.
 
Op je namiddagprogramma staat een boottocht op de Chao Phraya en de klongs, waar je scenes uit het leven van... te zien krijgt en de naam Venetië van het Noorden plots ook tastbaar wordt. Je bezoekt Wat Arun, tempel van de Dageraad en vaart verder tot aan de pier van Chinatown. Hier wandel je door de authentieke, smalle, zo typische steegjes n bezoek je een lokale Chinese tempel. In de namiddag keer je terug naar het hotel.
 
Standard Hotel:  Century Park Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 10 - Bangkok

Alles vandaag staat in het teken van cultuur. Je bezoekt twee van ‘s lands belangrijkste tempels: Wat Po en het koninklijk paleis. Wat Po staat bekend om zijn 15 m hoge en 45 m lange, volledig vergulde liggende Boeddha. Het uitgestrekt tempelcomplex van het koninklijk paleis weerspiegelt de glorie en weelde van het ooit machtige Siamese koninkrijk. Hier vind je Thailand's meest vereerde beeld: de smaragden Boeddha. Hierna is het lunchtijd. In de namiddag kuier je samen met je gids lekker rond op de bloemenmarkt “Pa Klong”. Voor je terugkeert en geniet van alles wat je hotel je te bieden heeft. 

Standard Hotel:  Century Park Hotel (Breakfast)
Categorie:

Dag 11 - Bangkok - Hua Hin

Ontbijt. De dag staat volledig in het teken van treinen en speciale markten. Je eerste stop is voorzien op een kokosnotenboerderij waar je meer te weten komt over de productie ervan. Daarna trek je verder richting een uniek en niet te vergeten spektakel, de sluitende paraplumarkt of treinmarkt van Rom Hub. De naam van de markt komt van de specifieke locatie van deze markt, namelijk op de treinsporen! 

De treinmarkt is de plek voor een steeds terugkerende spektakel: een trein fluit en signaleert de marktkooplui om snel pakken hun spullen bijeen te rapen. Vaak lijken ze pas veilig net voor de bumper van de locomotief ze raakt! Zodra de trein voorbij is, worden alle waren opnieuw netjes uitgestald. Deze actie-reactie herhaalt zich tot het eindeloze toe, bij elke voorbijrijdende trein. Het is werkelijk verbijsterend!
Later vandaag, op de drijvende markt van Damnoen Saduak, lijkt deze georganiseerde chaos terug te keren als je getuige bent van de behendigheid waarmee de kleurrijke verkopers hun boten en waren hanteren. Na deze kleurrijke pauze gaat het richting Hua Hin waar je in de vroege namiddag je hotel bereikt. Vanaf nu is het alleen nog uitblazen en genieten aan het tropische strand. 

Standard Hotel:  Veranda Resort MGallery by Sofitel (Breakfast)
Categorie:

Dag 12 - 13 - Hua Hin

Vrije dagen in Hua Hin. Je plaatselijke gids blijft ter beschikking voor al je vragen en verzoeken. Wie een uitstap wil maken kan er kiezen uit een ruim aanbod. Een toffe manier om deze boeiende reis af te ronden.

Standard Hotel:  Veranda Resort MGallery by Sofitel (Breakfast)
Categorie:

Dag 14 - Hua Hin - Bangkok

Te vroeg kondigt de laatste dag zich weer aan. Geniet dus, van die zonnestralen tijdens je laatste volledige vrije dag. Vanavond wacht je transfer naar de luchthaven van Bangkok ruim op tijd voor je inscheping op je rechtstreekse vlucht naar Brussel.

Standard Hotel: 
Categorie:

Dag 15 - Brussel

Je landt in Brussel,  Zaventem. Weer een mooie reis zit erop. Delen maar al die herinneringen!

Reisdocumenten

 • Reizigers met de Belgische nationaliteit ( baby’s en kinderen inclusief) hebben een digitaal leesbaar paspoort nodig, met min. 2 lege pagina's, dat minstens 6 maanden geldig is bij je terugreis. Bij aankomst in Thailand krijg je een gratis visum voor max.30 dagen. Voor je bezoek aan Angkor (Cambodja) voorzie je een recente pasfoto en 30USD voor het visum dat je ontvangt bij aankomst. Raadpleeg de meest recente reisinformatie en up-todate reisadviezen op http://diplomatie.belgium.be/nl.

 • Reizigers van niet-Belgische nationaliteit en/of met een buitenlands paspoort worden verzocht dit spontaan te melden aan de Connections reisconsulent(e) en dienen contact op te nemen met hun respectievelijke ambassade of consulaat voor het verkrijgen van actuele informatie inzake de vereiste reisdocumenten.

Verzekeringen

Vertrek voldoende en volledig verzekerd op reis. Onze Protections verzekeringen bestaan in verschillende tijdelijke en jaarlijkse contracten en bieden je de beste bescherming aan de voordeligste voorwaarden.

Reizen op maat

Onze reizen kunnen worden aangepast naar eigen smaak en tempo. 
Wil je een specifiek hotel of een riad reserveren, je verblijf combineren met een mini-rondreis, dan werken wij graag een voorstel uit. Maak ons je wensen kenbaar en wij zorgen voor een persoonlijke offerte met een dag-per-dag programma. Neem contact op met onze destination experts.

Wil je in groep verblijven met je familie, vrienden of collega’s? Dat is mogelijk! Vertrouw de organisatie van je groepsreis (minimaal 10 personen) toe aan de Connections Groepsdienst. Dat kan telefonisch op +32 (0)2 550 01 65 of door een mailtje naar groups@connections.be. Wij bezorgen jou zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte.

Gezondheid

Geen verplichte inentingen. De meest volledige en up-to-date informatie vind je op http://www.itg.be

Tijdzone

+6u (winter) en +5u (zomer)

Valuta

Munteenheid

Thaise Baht; 100 THB = 2,54 EUR and 1 EUR = 39,29 THB (01/04/2016)

Betalingswijze

Op de meeste plaatsen kan je euro’s wisselen en worden kredietkaarten aanvaard. Je vindt ook overal bankautomaten.

Prijzen

Graag persoonlijke hulp bij je boeking of heb je nog vragen? Neem contact op met onze groepsdienst op het nummer 02 55 00 165. Wij helpen je graag voort.

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat dat beïnvloed wordt door moessonwinde. Je kan het land gedurende het hele jaar bereizen. Op het vasteland strekt het regenseizoen zich uit van mei tot oktober. Dan is het warmer en krijg je, meestal op het einde van de dag, hevige maar korte regenbuien. Op het eiland Koh Samui loopt het regenseizoen van november tot januari. In de winter kan het in het noorden ’s nachts fris zijn.

Gemiddelde temperaturen (in °C):

Bestemming J F M A M J J A S O N D
Chiang Mai 28 31 34 36 33 32 31 31 31 31 29 27
Bangkok 31 32 33 34 33 32 32 32 31 31 31 30
Phuket 31 32 32 32 31 30 30 30 29 30 30 30
Koh Samui 30 31 33 33 32 32 31 31 31 30 28 28
Siem Reap 31 32 33 34 33 32 31 31 30 30 30 30
L.Prabang 27 31 33 34 33 32 31 31 30 30 30 30

 

Wat is inbegrepen?

 • Je rechtstreekse vlucht h/t Brussel - Bangkok met Thai Airways
 • Binnenlandse vlucht Bangkok – Chiang Mai met Thai Airways op dag 2
 • Alle luchthaventaksen 
 • 12 nachten in de vermelde hotels tijdens de rondreis op basis van kamer en ontbijt
 • Welkomstdiner op dag 2 in Chiang Mai
 • Lunch van dag 2 t/m 9
 • Begeleiding door Belgische reisleider met 10 jaar ervaring en Thaise gids tijdens de rondreis
 • Alle vermelde transfers met luxe autocar
 • Alle geprogrammeerde bezoeken en bijbehorende inkomgelden
 • Prijs berekend op basis van twee samenreizenden die een 2-persoonskamer delen

Niet inbegrepen

Facultatieve uitstappen, maaltijden en dranken, fooien en persoonlijke uitgaven.
Supplement 1-persoonskamer: €399
€14 dossierkosten/persoon

Moet je weten

De algemene voorwaarden van Connections zijn van toepassing. Lic.Cat A1919

 

Standard Prijs per persoon


PATH0016


37 Travel Shops
37 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Vraag een offerte
Jouw reis op maat.
Maak een afspraak online
Wanneer het jou uitkomt!