+32 (0)70 23 33 13
 

Waarom Chicago de “place-to-be” is!

Laat ik mezelf even voorstellen, ik ben Leentje De Leeuw, journaliste, blogster en sinds kort reisgids in Chicago. Exclusief voor Connections klanten, doe ik de ins-en-outs van Chicago uit de doeken tijdens een originele stadswandeling. Maar voor we samen op wandel gaan, vertel ik jullie graag míjn Chicago-verhaal... 

Mijn nieuwe thuis in de Windy City 

Nadat ik in 1999 mijn diploma Toerisme & Recreatiemanagement behaalde, werkte ik een tijdje bij een Belgische touroperator gespecialiseerd in reizen op maat naar de Verenigde Staten. In 2013 was ik in het kader van een reeks reportages voor Het Laatste Nieuws in Chicago. Ik interviewde er een Vlaming over zijn leven in de Windy City. We bleven in contact en werden verliefd. Na heel wat heen en weer gereis, besliste ik vorig jaar om de grote stap te zetten en samen met mijn zoontje de oversteek te wagen. En het bleek de juiste beslissing, want de liefde voor zowel de man als de stad wordt met de dag groter. Ondertussen ontdekte ik hier al heel wat toffe, coole plekjes en wil ik niks liever dan al die verborgen parels te delen met iedereen die de stad als insider wil ontdekken.

De troeven van Chicago

Hoewel ik hier natuurlijk in de eerste plaats door de liefde terechtkwam, ben ik heel erg blij dat ik hier ben beland. Chicago is fan-tas-tisch! Ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat mensen die maar niet genoeg kunnen krijgen van New York, erg aangenaam verrast zullen zijn wanneer ze voet aan wal zetten in Chicago. Net als de Big Apple is de Windy City een melting pot. Je vindt hier mensen met alle mogelijke nationaliteiten, achtergronden en culturen. Chicago heeft ook echt – bijna - alles wat je in New York vindt én meer: indrukwekkende wolkenkrabbers, hippe restaurantjes en bars, schitterende musea, een geweldige muziek en theater scene, fantastische winkels en ... heel veel groen Chicago is zelfs de meest groene stad van de VS. En we hebben hier ook stranden, meer dan veertig kilometer zelfs. Lake Michigan is misschien wel de grootste troef van deze stad, want denk het meer weg en Chicago is Chicago niet meer. Het meer is ronduit prachtig tijdens elk seizoen. In de winter vormen zich geweldige ijs- en sneeuwformaties op en rond het meer en tijdens de zomer kan je er eindeloos wandelen, fietsen, gewoon wat luieren in het gras of een dagje strand inlassen.

Overtuigd dat Chicago meer dan de moeite is om een bezoekje te brengen?
Boek hier je wandeling en ontdek samen met Leentje het 'fan-tas-tische' Chicago. Een vliegticket naar Chicago aan het beste tarief vind je hier. Een citytrip (vlucht & hotel) naar Chicago kan je hier boeken.

Door Leentje De Leeuw - 17/03/2015

  

Travel shops

Brussels Airport

Brussels Airport

Vertrekhal ,
1930 ZaventemAlles over travel shop Brussel Airport
Bekijk alle travel shops

Waarom Connections?

  • 30 jaar ervaring en bereisde destination experts
  • Jouw reiswereld onder één dak: vluchten, hotels, excursies, huurwagens en reisverzekering
  • 31 travel shops; ook in jouw buurt en op de luchthaven
  • 7/7 beschikbaar voor al je vragen
  • +77.000 voordelige vluchttarieven bij +200 luchtvaartmaatschappijen