+32 (0)70 23 33 13

-

Ga je op roadtrip door de USA met je partner, familie of een stel vrienden? Dat klinkt heerlijk. Maar hoe begin je eraan, en vooral: op welke manier kan je het best reizen? Wij hebben de drie mogelijkheden voor jullie uitgetest...

De klassieker: een huurwagen

Op roadtrip gaan met een huurwagen is de populairste en meestal ook goedkoopste manier om te reizen in de USA. Je vrijheid is gegarandeerd.

Een jong koppel zal al sneller voor een Ford Mustang cabrio kiezen, terwijl een familie eerder voor de Ford Escape (type SUV) gaat. En dat is geen probleem, want er is keuze genoeg! Vraag je huurwagen wel tijdig aan, want in het hoogseizoen is het wagenpark vaak uitverkocht.

Zorg er ook voor dat je ‘all in’ gedekt bent, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan! Tegenwoordig kan je deze verzekering boeken zonder enige vrijstelling, met banden-, bodem-, glas- en dakschade inclusief!

In de USA kan je gewoon niet zonder huurwagen. Te voet ben je er niets, dat geldt zelfs voor steden als Los Angeles. Bij de meeste hotels in de Westkust vind je bovendien gratis parking voor de deur (in de grote steden is dat echter wel vaak betalend)! San Francisco is de uitzondering: vooral in het oude stadsgedeelte kost je parking bijna evenveel als een hotelovernachting… Maar niks is heerlijker dan zelf die Golden Gate Bridge over te rijden natuurlijk.

Doelgroep: Iedereen vanaf 21 jaar met een rijbewijs B kan een huurwagen besturen. Dit is een standaardkeuze die je toelaat om op eigen tempo en naar eigen smaak de States te ontdekken.

Op avontuur: de campervan

In Europa is de campervan nog niet zo bekend als in de USA. Maar dat is ook logisch: in tegenstelling tot het dichtbebouwde Europa zijn Florida en de Westkust streken die zich perfect lenen tot een roadtrip per campervan.

Neem een grote ‘Amerikaanse’ wagen type Ford E150. Voor de kenners: dit is het A-Team type vrachtwagen! De van is volledig omgetoverd tot een rijdende ‘camper’. Je kan er tot met 5 personen in slapen: 1 koppel kan boven op het dak, in de rooftop tent. Verder krijg je alles mee om van een unieke campingervaring te genieten: er zijn zitjes, een wasbak, propaan kookplaat, bestek, linnen, een kleine ‘koelkast’, waterreserve, airco, extra batterij, stekker, USB... Wij vonden het vrij compleet!

Je kan met deze campervan gewoon terecht op de campgrounds, waar nog meer voorzieningen zijn. Die zijn bovendien uitstekend in de USA. Een ander voordeel is dat je niet extra hoeft te betalen bij de natuurparken, want de wagen wordt namelijk als standaard beschouwd in de USA ☺.

Wij vinden het een ideaal alternatief dat ergens ligt tussen een gewone huurwagen en een grotere, ‘luxueuzere’ motorhome. Je gaat kamperen, maar wel een stuk comfortabeler dan met een gewone tent en rugzak. De kostprijs zit ook tussen de twee andere categorieën, maar je hebt geen hotelkamer meer nodig!

Water bijtanken doe je manueel, de batterij opladen, kan via het geleverde zonnepaneel of door gewoon te rijden, dan laadt hij zich automatisch weer op.

Doelgroep: Je kan op roadtrip trekken met een campervan vanaf 21 jaar, als je een rijbewijs B hebt. Dit is voornamelijk een reisformule voor youngsters en avonturiers die nood hebben aan dat ietsje meer dan het basic-comfort van een gewone tent.

Reizen zoals de Amerikanen: de motorhome

Iedereen kent wel iemand die zo reist: een motorhome is een rijdend huis met alle comfort aan boord! Ze worden ook wel camper of RV genoemd.

Het is zeker niet de budgetoptie voor een roadtrip, maar voor een trip langs de natuurparken van de USA is het een perfecte keuze: overal vind je campgrounds met hook-up. Die bieden je de mogelijkheid om je zowel elektrisch, als voor water en afvoer aan te sluiten.

Je moet er wel rekening mee houden dat deze manier van reizen enorm populair is in de States. Veel Amerikanen reizen zelf rond met hun ‘RV’ en dus moet je tijdig je plekje op de gewenste campgrounds boeken. Dat geldt vooral voor het hoogseizoen: dan zijn de campings vaak volledig volgeboekt. Hetzelfde geldt voor de motorhome zelf: de prijs wordt berekend naargelang de gereden afstanden en periode. Een juiste voorbereiding is dus een must! Een ander niet onbelangrijk gegeven is dat je bij ingang van de natuurparken meer zal betalen dan voor een gewone wagen.

Verder heb je alle comfort aan boord, gaande van echte bedden, een badkamer met een kleine maar handige douche, een wc, kookplaat, koelkast en diepvriezer, airco, verwarming, satelliet-tv, ledverlichting voor ’s avonds buiten, zuil...

Doelgroep: Iedereen vanaf 21 jaar met een rijbewijs B. Het is de ideale reisformule voor de kampeerder die comfort wenst. Het is ook perfect voor een familie met (heel kleine) kinderen!