+32 (0)70 23 33 13

-

Wat is naast het ontdekken van een nieuwe stad het leukste aan een citytrip? Proeven van wat de restaurants, bars en lunchplekken te bieden hebben. New York zal jou op dat vlak zeker niet teleurstellen. Integendeel, je weet niet waar te beginnen. Wij helpen je op weg.


Restaurants New York

Southern Hospitality -

Echte Amerikaanse klassiekers

 

Wie New York, en Amerika in het algemeen, bezoekt, kan niet om de typische hamburger heen. In een wat sjofele, Amerikaanse ‘diner’ smaakt deze vettige lekkernij nog beter. Hoewel je het niet zou vermoeden, schuilt er achter een rood gordijn in de hotellobby van ‘Le Parker Meridien’ een burgerrestaurant. Je kunt niet reserveren bij Burger Joint, dus je kiest best een rustig moment om daar een hamburger te happen.

 

Een stevige steak, daar weten de Amerikanen ook raad mee. Het warm ingerichte steakhouse St. Alselm in Williamsburg is dé plek om je voeten onder tafel te schuiven en een steak - met de perfecte cuisson - te verorberen. Ook hier kun je geen reservatie regelen. Kom dus tegen het openingsuur rond 17u in de week en om 11u in het weekend. Kom je later, dan zul je moeten aanschuiven.


Restaurants New York

Cosme -

Ay caramba: Mexicaanse gerechten

 

Cosme is geen doorsnee Mexicaans restaurant, maar speelt in een hogere klasse. Chef Enrique Olvera tovert hedendaagse interpretaties van de typische cuisine uit zijn koksmouw. Kakelverse ingrediënten en een pittige kruiding, dit is het succesrecept. En guacamole natuurlijk!

 

In Casa Enrique, bekroond met een Michelinster, brengen de broers Aguilar ode aan hun moeder met traditionele gerechten. Ze snuisterden in haar recepten en plaatsten ze op de menukaart. Onder meer de beroemde ‘chicken mole’, een stoofpotje op basis van een zoete, spicy mix met donkere chocolade.

 

Belgische keuken in New York

 

Oost west, thuis best. Onze Belgische keuken maakt grote sier in het buitenland, de Amerikanen weten onze typische gerechten zeer te smaken. B.Café in Manhattan (er zijn twee locaties vlakbij Central Park) is een plek waar Belgische toeristen zich ongetwijfeld thuis zullen voelen. Proef er de mosselen met frietjes en een Brusselse wafel als dessertje. Een droge keel? Geen nood, de bierkaart met het beste wat België te bieden heeft, staat voor je klaar.

 

‘Karnemelksmeus’, het oeroude recept met karnemelk, garnalen, aardappelen en een eitje, prijkt op de menukaart van BXL Zoute. Net zoals gehaktballetjes in tomatensaus, kip aan het spit met appelmoes en stoofvlees. Je hoort het al, Belgischer dan dit kan het niet. En dan maakt een blonde Leffe van het vat het plaatje af.Restaurants New York

BXL Zoute -

Eten bij de bekende medemens

 

Het is mogelijk dat je in New York een Hollywoodster tegen het lijf loopt. Maar wist je ook dat je kunt aanschuiven in restaurants waar artiesten de plak zwaaien? Robert De Niro houdt zoveel van sushi dat hij zijn schouders zette onder Nobu.  Dit restaurant van de Japanse chef Nobuyuki Matsuhisa, die een stevige reputatie heeft op het vlak van sushi en sashimi, is heel populair.

 

Justin Timberlake is niet alleen een wereldberoemde popster, hij opende bijna tien jaar geleden met twee vennoten Southern Hospitality. Dit bbq-restaurant laat zich inspireren door de keuken van het diepe Zuiden van Amerika. Van ‘pulled pork’ over pittige ribbetjes tot gefrituurde kip: hier ga je zeker niet met honger weg.

 

Loopt het water je al in de mond? Deze adresjes zijn slechts een vlucht van ons verwijderd. Ontdek het aanbod van vluchten en citytrips naar New York op Connections.