+32 (0)70 23 33 13

Als de naam ‘Shibuya’ je al bekend in de oren klinkt, dan zal het drukke gelijknamige kruispunt daar voor iets tussen zitten. Maar dit stadsdeel van Tokyo is zoveel meer dan dat. Tokyoliefhebber Nicolas Wauters kent de buurt als zijn broekzak.


Shibuya

Hachiko -

Nicolas Wauters woont sinds 2010 in Tokyo en raakte helemaal verknocht aan het bruisende karakter van de magische stad. Hij houdt van de wonderlijke tegenstellingen, de inwoners en de cultuur. Nicolas neemt elke dag toeristen op sleeptouw doorheen de vele wijken van Tokyo. Shibuya, een erg belangrijk commercieel centrum van de hoofdstad, kent hij dus als geen ander.

 

Shibuya is vooral bekend omwille van het legendarische kruispunt. Wat is er zo speciaal aan?

 

Nicolas Wauters: “Het is zowat het meest bezochte kruispunt van de wereld, vergeet Times Square maar. Elke dagen lopen meer dan twee miljoen mensen er over de voet- en zebrapaden. Het meest indrukwekkende aan dit schouwspel is dat de passanten allemaal tegelijkertijd - vanuit de vele richtingen - de straten oversteken. Shibuya is een drukke plek omwille van de vele bedrijven, je vindt er ook tal van toffe winkels en plekken om je vrienden te ontmoeten. ”

 

“Het kruispunt van Shibuya is daarnaast ook erg bekend om het verhaal van de hond Hachiko die er zelfs een standbeeld kreeg. Hachiko wachtte elke avond trouw zijn baasje op aan het treinstation van Shibuya. Na de dood van zijn baasje in 1925 bleef de hond maar liefst 9 jaar trouw op post. Vandaag is het standbeeld nog steeds een populaire ontmoetingsplaats.”


Shibuya

Wat moet je beslist bezocht hebben als je in Shibuya bent?

 

Nicolas Wauters: “Het is er erg druk, maar je moet het kruispunt en het standbeeld zeker bezocht hebben. Stel je voor dat je naar Parijs gaat en de Eiffeltoren mist. Vergeet zeker niet om langs te gaan in het station van Shibuya om het wondermooie kunstwerk van de abstracte Japanse schilder Okamoto Taro te bewonderen. Een blik werpen vanop de hoogste verdieping van de Hikarie wolkenkrabber is ook aan te raden.”

 

Waar in Shibuya moet je de voeten onder tafel schuiven?

 

Nicolas Wauters: “In Shibuya zijn er heel wat goede én goedkope restaurants. Smul overheerlijke ramen in één van de shops langs Center Gai, een smal populair straatje in Shibuya. Niet alleen het uitzicht vanop Hikarie is top, ook wat de chefs uit hun potten toveren zal je beslist kunnen plezieren. Ben je een echte gourmand? Dan zal je verrukt zijn bij Uchitsu, een sterrenrestaurant met slechts acht stoelen.”


Shibuya

Center Gai -

Shibuya is ook een populaire plek voor fashionista’s. Welke winkel mag je niet missen?

Nicolas Wauters: “Shibuya is bekend om zijn excentrieke, extravagante mode. Het is niet iedereen gegeven, maar als je van kleur houdt dan zul je hier zeker je gading vinden. ‘109’ is een erg populair shoppingcentrum waar je je helemaal kunt laten onderdompelen in de ‘Shibuya style’.”

 
Meer weten over de gidstours van Nicolas Wauters? Je ontdekt het op de website van Connections. Benieuwd wat er nog allemaal te beleven valt in Tokyo? Lees het hier of steek je licht op in één van de travel shops van Connections.