+32 (0)70 23 33 13

Zoals zijn naam het al zegt, hangt de Skytrain van Bangkok in de lucht. Deze oplossing voor het overdrukke verkeer biedt je zowat de snelste, goedkoopste én coolste manier om je door de stad te verplaatsen. Je zweeft te midden van de wolkenkrabbers van het stadscentrum. Een unieke ervaring die je niet wilt missen! Wat moet je weten om dit te beleven? Met deze zeven weetjes ben je helemaal op de hoogte.


skytrain Bangkok

1) Het snelste, goedkoopste, eenvoudigste, coolste én spectaculairste transportmiddel om je door Bangkok te verplaatsen is zonder twijfel de Skytrain. Een must om een eerste algemene indruk op te doen van de stad (en indrukwekkend is die!) en een bezoek te brengen aan de grote shoppingcentra, Chatuchak Weekend Market, alle attracties van Sukhumvit Road en de oevers van de rivier. Om maar iets te noemen. 

 

2) De Skytrain van Bangkok, kortweg BTS, bestaat uit twee hangende lijnen met 25 stations over 26 km. Die lijnen volgen twee grote assen door de stad, de Silom Line en de Sukhumvit Line. Let wel, er bestaat een bovengrondse én een ondergrondse metro. Een ticket voor die laatste - de MRT - geldt niét voor de Skytrain. 

 

3) De Silom Line loopt van west naar zuid, de Sukhumvit Lijn van noord naar oost. Ben je voor het eerst in Bangkok? Dan is dit een prima manier om een eerste overzicht te krijgen van de stad. Houd er wel rekening mee dat de piekuren hier vreselijk druk zijn. Plan je trip dus liever niét tussen 7 - 9 uur en 16 - 19 uur. 

 

Skytrain Bangkok

4) De Skytrain rijdt van 6u tot 0u50. Losse tickets kosten 15 à 50 baht (ongeveer 0,4 euro à 1,27 euro), enkel te koop aan de automaten. Een dagkaart kost 130 baht (3,3 euro) en geldt tot middernacht. Ideaal voor een dagje Bangkok-hoppen. Houd zeker je ticket bij want bij het uitstappen moet je opnieuw valideren. Er bestaan ook Rabbit cards die je voor een bepaalde waarde kunt opladen en 30 dagen-passen voor 15 tot 50 ritten. 

 

5) Rolstoeltoegankelijke stations zijn: Mo Chit, Siam, Asok, On Nut and Chong Nonsi.

 

6) Er is een aparte Airport Rail Link die verbinding geeft vanuit de stations van Makkasan en Phaya Thai naar de luchthaven Suvarnabhumi. Koop hiervoor een speciaal biljet. 

 

7) Verdiep je vooraf in www.bts.co.th. In Bangkok zelf vind je een BTS Tourist Information Center in de stations Siam, Nana en Saphan Taksin. En in elk station vind je een super praktische BTS stadskaart, gratis. Het Noorden kwijt? Dan kun je ook terecht op de BTS hotline: +66 (0)2 617 7300.  

 

Begint het te kriebelen om een reis te plannen naar Bangkok? Weet dan dat het team van Connections je met plezier helpt bij deze zoektocht. Stap binnen in een travel shop of ontdek het aanbod online.