+32 (0)70 23 33 13

-

Je op je buik tussen smalle spleten wurmen, je optrekken aan kleine richels, donkere kleine holtes en de vochtige geur van oude grond terwijl je de innerlijke krochten van de aarde verkent. Klinkt dat goed? Dan mag je de meest bijzondere grotten ter wereld zeker niet missen op je volgende trip naar de zeldzaamste spelonken. In de lucht met je vliegtickets, in de aarde met onze tips. 

Bezoekers bekijken bijzondere formatie Waitomogrot, Nieuw-Zeeland met vliegtickets van Connections

Welke grot geeft het zeldzaamste beeld?

Enkele wetenschappers ontdekten de Kristalgrot in Chihuahua, Mexico per ongeluk in 2000. Het ondergrondse kristallen paleis verwondert je met de grootste natuurlijke kristallen ter wereld in de meest ingewikkelde formaties. Verlies je in de gigantische balken helderwit kristal die elke millimeter van de grot bedekken. Je waant je in een andere wereld. Baan je een weg tussen de smalste krochten van de grotendeels onontdekte grot voor een trip die maar weinigen je nadoen.

Een wetenschapper verkent de kristalgrot in Mexico met vliegtickets van Connections.

Waar vind ik de allermooiste grot?

De meest buitenwereldse vista’s vind je niet op de top van een berg, maar zo’n goede 400 meter onder de aardkorst. Het uitgebreide ondergrondse net van tunnels, gangen, spleten en rivieren maakt van de Waitomo Caves in Nieuw-Zeeland een onmisbaar spektakel. Je abseilt via de verticale groenbemoste muren recht de diepte van de aarde in. De ene kamer volgt de andere op, elkeen mooier en diverser dan de vorige. Stilstaan doe je pas echt bij het onevenaarbare zicht van de miljoenen glimwormen die de muren van een van de grotten in een blauwe gloed dopen die je in buitenaards licht baadt. Die vliegtickets gaan verder dan je denkt.

Koppel zit op een steen met glimwormen in de Waimoto grot in Nieuw-Zeeland met Connections

Waar kan ik tekenen voor de grootste avonturen in de kleinste ruimtes? Boek je vliegtickets op connections.be, in een van onze travel shops of via het customer service center.