+32 (0)70 23 33 13

ISIMANGALISO WETLAND PARK


Wetland park iSimangaliso bevat een van de meest uitzonderlijke waterrijke natuur- en kustgebieden van Afrika. Het heeft een oppervlakte van 239.566 hectare en bestaat uit zee, kust en prachtige ongerepte, natuurrijke omgevingen.De landvormen en habitattypen scheppen adembenemend mooie vergezichten. De omgeving bevat waterrijke natuurgebieden en savannes.

ROBBEN ISLAND


Robbeneiland werd op verschillende momenten tussen de 17e en de 20e eeuw gebruikt als gevangenis, als ziekenhuis voor maatschappelijk onaanvaardbare groepen en als militaire basis. De gebouwen – met name die van de late 20e eeuw, zoals de maximaal beveiligde gevangenis voor politieke gevangenen – getuigen van de overwinning van de democratie en de vrijheid op onderdrukking en racisme. Robbeneiland is bekend door de gevangenschap van Nelson Mandela. Hij werd hier ruim 20 jaar lang opgesloten. De laatste politieke gevangenen verlieten het eiland in 1991 en de gevangenis werd uiteindelijk in 1996 gesloten. Sindsdien is het een museum.

MALOTI-DRAKENSBERG PARK


Dit park strekt zich uit langs de grens met Lesotho, waardoor het een belangrijk toevluchtsoord is voor meer dan 250 endemische plantensoorten en bijbehorende fauna. Het gebied kent veel grotten en rotsen, met daarin de grootste, meest geconcentreerde groep rotstekeningen in Afrika ten zuiden van de Sahara. De tekeningen werden 4.000 jaar lang gemaakt door het inmiddels uitgestorven volk San.

BESCHERMDE GEBIEDEN VAN DE REGIO CAPA FLORAL


De gebieden van de regio Cape Floral bestaan uit acht beschermde gebieden, die 553.000 hectare omvatten. De regio is een van de vruchtbaarste gebieden voor planten ter wereld.

DE VICTORIAWATERVALLEN


Deze watervallen gelden als enkele van de meest spectaculaire ter wereld. Hier stort de meer dan 2 kilometer brede Zambezi rivier zich luidruchtig naar beneden in een reeks basaltkloven. Hierdoor ontstaat een regenboogkleurige mist die van meer dan 20 kilometer afstand te zien is. De watervallen bevinden zich op 915 meter boven zeeniveau en zijn 1.708 meter breed en gemiddeld 100 meter diep. Per minuut valt er 500 miljoen liter naar beneden. Hierdoor vormen ze het grootse gordijn van vallend water wereldwijd. Binnen de watervalzone is er sprake van een rivier-‘regenwoud’ met als overheersende vegetatie Mopane-bos en daarnaast kleine gebieden van teak- en miombo-bos.

Waarom Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
32 travel shops
32 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!