+32 (0)70 23 33 13

AGRA FORT


Het rode fort van Agra vind je nabij de tuinen van de Taj Mahal. Deze stevig ommuurde vesting gebouwd uit rode zandsteen, omvat met zijn 2,5 kilometer lange omsluitende muren de keizerlijke stad van de Mogolse heersers. Binnen deze vesting zijn sprookjesachtige paleizen te vinden, waaronder het Jahangir Paleis en de Khas Mahal, gebouwd onder Shah Jahan’s bewind.

TAJ MAHAL


Dit gigantische mausoleum – opgetrokken uit wit marmer – werd tussen 1631 en 1648 gebouwd in Agra in opdracht van de Mogolse Keizer Shah Jahan, ter nagedachtenis aan zijn favoriete echtgenote Mumtaz Mahal. Het is het kroonstuk van de islamitische kunst in India en wordt universeel gezien als één van de meesterstukken op de Werelderfgoedlijst.

MONUMENTENGROEP IN MAHABALIPURAM


Deze monumenten staan bekend om hun tempels in de vorm van triomfwagens, grottempels en gigantische openlucht rotsreliëfs, waarvan de ‘Neerdaling van de Ganges’ misschien we de belangrijkste is.

FATEHPUR SIKRI


Deze ‘Stad der Overwinning’ werd gebouwd tijdens de tweede helft van de 16e eeuw door keizer Akbar en was gedurende veertien jaar de hoofdstad van het Mogolrijk. Het monumenten- en tempelcomplex dat in een uniforme architectonische stijl is gebouwd bevat één van India’s grootste moskeeën: de Jama Masjid.

GREAT LIVING CHOLA TEMPELS


De Great Living Chola tempels werden gebouwd door de koningen van het Chola Rijk, dat zich uitstrekte over Zuid-India en de naburige eilanden. De plek bevat drie grote 11e-en 12e-eeuwse tempels: de Brihadisvara Tempel in Thanjavur, de Brihadisvara Tempel in Gangaikondacholisvaram en de Airavatesvara Tempel in Darasuram.

HUMAYUN'S GRAFTOMBE


Bij deze eerste tuin-graftombe gebouwd op het Indiase subcontinent, haalden de bouwers van de Taj Mahal hun mosterd. De tombe werd door de geschiedenis heen gerespecteerd en behield zo zijn oorspronkelijke vorm.

QUTB MINAR EN MONUMENTEN


Een paar kilometer ten zuiden van Delhi staat de rode zandstenen toren van Qutb Minar. Het omliggende archeologische gebied bevat funeraire gebouwen. Hieronder bevinden zich de prachtige Alai-Darwaza poort – een meesterwerk uit de Indo-islamitische architectuur – gebouwd in 1311 en twee moskeeën waarvan de Quwwatu'l-Islam de oudste is in Noord-India.

HET RODE FORT COMPLEX


Het Rode Fort complex bestaat uit het Rode Fort (1638) en het aangrenzende fort Salimgarth (1546). Het fort werd gebouwd als paleisfort voor Shahjahanabad, de nieuwe hoofdstad van de vijfde Mogol keizer van India. Het fort dankt zijn naam aan de massieve muren van rode zandsteen en wordt beschouwd als hoogtepunt van Mogol creativiteit en architectuur.

HEUVELFORTEN VAN RAJASTHAN


Zes majestueuze forten in Chittorgarh, Kumbhalgarh, Sawai Madhopur, Jhalawar, Jaipur en Jaisalmer, vormen samen dit werelderfgoed. De eclectische architectuur van de forten – sommige met een omtrek van 20 kilometer – getuigt van de kracht van de prinselijke staten van Rajput die van de 8e tot de 18e eeuw bloeide in deze regio.

THE JANTAR MANTAR


De Jantar Mantar in Jaipur is een astronomische observatieplaats, gebouwd aan het begin van de 18e eeuw. De plek bevat een set van ongeveer 20 belangrijke, stationaire observatie-instrumenten. Jantar Mantar is het meest uitgebreide en best bewaarde observatorium van alle historische observatoria in India. Het toont de astronomische vaardigheden en kosmologische concepten aan het hof van een academische prins aan het einde van de Mogol periode.

Waarom Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
32 travel shops
32 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!