+32 (0)70 23 33 13

HIMEJI JO


Himeji-jo is het mooiste overgebleven voorbeeld van vroeg 17e-eeuwse Japanse kasteelarchitectuur. Het bestaat uit 83 gebouwen met sterk ontwikkelde defensiesystemen en ingenieuze beveiligingen uit het begin van de Shogun periode. De houten constructie is een meesterwerk dat functie combineert met esthetische aantrekkingskracht. Het geheel is geweldig bewaard gebleven.

HISTORISCHE MONUMENTEN VAN OUD KYOTO


Kyoto werd gebouwd in 794 naar het model van de hoofdsteden van het oude China. Het was de keizerlijke hoofdstad van Japan vanaf de oprichting tot halverwege de 19e eeuw. De stad was het hart van de aristocratische maatschappij die zich rond het keizerlijk hof schaarde tijdens de vier eeuwen van de Heian periode (794-1192). Kyoto was meer dan 1.000 jaar het middelpunt van de Japanse cultuur en illustreert de ontwikkeling van de Japanse houten architectuur – in het bijzonder de religieuze architectuur – en de kunst van Japanse tuinen, die tuinarchitectuur over de hele wereld heeft beïnvloed.

SHIRAKAWA-GO AND GOKAYAMA


De historische dorpen Shirakawa-go en Gokayama liggen in een bergachtig gebied dat lange tijd was afgesneden van de rest van de wereld. De dorpen – met huizen gebouwd in Gassho-stijl – hielden zichzelf in stand door de teelt van moerbeibomen en het houden van zijderupsen. De grote huizen met hun steil hellende rieten daken zijn de enige voorbeelden van hun soort in Japan. Hier ervaar je nog de traditionele levenswijze.

VREDESMONUMENT VAN HIROSHIMA


Toen de eerste atoombom ontplofte boven Hiroshima om kwart over acht 's ochtends op 6 augustus 1945 – en 140.000 mensen omkwamen – was dit gebouw het enige dat overeind bleef in de buurt van het hypocentrum van de inslag van de bom, zij het in skeletachtige vorm. Het werd in die staat bewaard bij de wederopbouw van de stad en later bekend als de Genbaku (Atoombom) koepel. Een krachtig symbool, dat de hoop op wereldvrede en de uitbanning van kernwapens symboliseert.

ITSUKUSHIMA SHINTO HEILIGDOM


Het eiland Itsukushima in de Seto binnenzee is een heilige plaats van het shintoïsme sinds de vroegste tijden. Er zijn vermoedens dat het Itsukushima heiligdom werd opgericht in 593, hoewel het bestaan ervan niet is bevestigd tot 811. Het huidige heiligdom dateert uit de 12e eeuw en de harmonieus geplaatste gebouwen – gebouwd aan de voet van de berg Misen – tonen grote artistieke en technische vaardigheid. Het heiligdom speelt in op de contrasten in kleur en vorm tussen de bergen en de zee en illustreert het Japanse concept van landschappelijke schoonheid, die de natuur en menselijke creativiteit combineert.

HISTORISCHE MONUMENTEN VAN NARA


Nara was de hoofdstad van Japan van 710 tot 784. De stad ontpopte zich als de bron van de Japanse cultuur. De historische monumenten die Nara bezit – Boeddhistische tempels, shinto heiligdommen en de opgegraven overblijfselen van het grote Keizerlijke paleis – geven een levendig beeld van het leven in de Japanse hoofdstad tijdens de 8e eeuw, een periode van diepgaande politieke en culturele veranderingen.

HEILIGDOMMEN EN TEMPELS VAN NIKKO


Nikko is een perfecte illustratie van de architectonische stijl van de Edo periode, zoals toegepast op shinto heiligdommen en boeddhistische tempels. De heiligdommen en tempels van Nikko, samen met hun natuurlijke omgeving, zijn een uitstekend voorbeeld van een traditioneel Japans religieus centrum, gerelateerd aan de shinto opvattingen over de relatie van de mens met de natuur. Nikko is al eeuwenlang een heilige plaats.

HET KII-GEBERGTE


In de dichtbeboste wouden van het Kii-gebergte bevinden zich drie heilige plaatsen: Yoshino en Omine, Kumano Sanzan en Koyasan. Ze zijn met elkaar verbonden door pelgrimsroutes naar de oude hoofdsteden Nara en Kyoto. De drie plaatsen weerspiegelen de fusie van het shintoïsme – geworteld in de oude traditie van het aanbidden van de natuur in Japan – en het boeddhisme, ingevoerd vanuit China en Korea. Jaarlijks trekken deze plaatsen meer dan 15 miljoen bezoekers.

FUJI-SAN


De eenzame, vaak met sneeuw bedekte stratovulkaan – wereldwijd bekend als de berg Fuji – rijst uit boven dorpen, meren en door bossen omzoomde zee. De schoonheid van de berg vormt al lang de inspiratiebron voor kunstenaars en dichters en heeft de vulkaan tot een bedevaartsoort gemaakt.

HET ARCHITECTURALE WERK VAN LE CORBUSIER


De zeventien sites die bij dit transnationale werelderfgoed behoren zijn verspreid over zeven landen en getuigen van de uitvinding van een nieuwe architecturale taal die een breuk maakte met het verleden. De bouwwerken zijn in de loop van vijftig jaar neergezet, een periode van “geduldig onderzoek”, zoals Le Corbusier haar omschreef. Het Nationaal Museum voor Westerse Kunst in Tokio is een waar creatief meesterwerk.

Waarom Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
32 travel shops
32 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!