+32 (0)70 23 33 13

OUDE STAD VAN POLONNARUWA


In deze immense stad zijn heel wat brahmaanse monumenten te vinden en ruïnes van de indrukwekkende tuinstad ontworpen door Parakramabahu I. Oorspronkelijk werd in deze stad de tand van Boeddha bewaard.

OUDE STAD VAN SIGIRIYA


De ruïnes van de stad Sigiriya – gebouwd door de moordlustige koning Kassapa I (477-495) – liggen op de steile hellingen en de top van een granieten piek van zo’n 370 meter hoogte. Deze ‘Leeuwenrots’ domineert de jungle van alle kanten. De ingang van het gebied bestaat uit een serie van galerijen en trappen, die tevoorschijn komen uit de mond van een gigantische leeuw, gemaakt van bakstenen en gips.

HEILIGE STAD VAN KANDY


De heilige boeddhistische stad Kandy was de laatste hoofdstad van de Sinhala koningen. Dankzij de bescherming van deze koningen kon de Dinahala cultuur meer dan 2.500 jaar lang bloeien, tot de bezetting van Sri Lanka in 1815 door de Britten. In Kandy bevindt zich ook de Tempel van de Tand (de heilige tand van Boeddha), een beroemd bedevaartsoord.

GOUDEN TEMPEL VAN DAMBULLA


Dit grotklooster is al 22 eeuwen een heilig bedevaartsoord. De basis ervan bestaat uit de rots van Dambulla. Het klooster heeft vijf heiligdommen en is het grootste, best bewaarde grottempelcomplex in Sri Lanka. Vooral de 157 beelden en boeddhistische muurschilderingen - met een oppervlakte van 2.100 vierkante meter - zijn bijzonder.

CENTRALE HOOGLANDEN VAN SRI LANKA


De hooglanden van Sri Lanka – in het zuidelijk centrale deel van het eiland – omvatten het beschermd gebied Peak Wilderness, het nationaal park Horton Plains en de Knuckles Conservation Forest. Deze bergbossen, met hoogtes van 2.500 meter, zijn de thuisbasis van een buitengewone verzameling flora en fauna, waaronder de bedreigde Westelijke paarsgezichtlangoer, de Horton Plains slanke lori en het Sri Lankaanse luipaard.

Waarom Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
32 travel shops
32 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!