+32 (0)70 23 33 13

HUE MONUMENTENCOMPLEX


Huế was in 1802 de hoofdstad van Verenigd Vietnam. De stad was niet alleen het politieke, maar ook het culturele en religieuze centrum tijdens de Nguyễn-dynastie tot 1945. Huế is bijzonder en mooi vanwege de Perfume River (Parfumrivier) die zich een weg slingert door het gebouwencomplex. Ook door het hart van het complex, waar de Forbidden Purple City (verboden paarse stad) ligt. Van de meeste gebouwen blijven slechts ruïnes over.

HALONG BAY


De Ha Long-baai ligt in de Golf van Tonkin en omvat zo’n 1.600 eilanden en eilandjes. Samen bieden ze een spectaculair zeeaanzicht van kalksteenpilaren. Vanwege hun steile karakter zijn de meeste van de eilanden onbewoond en ongerept.

OUDE STAD VAN HOI AN


De 14e eeuwse citadel van de Ho-dynastie is gebouwd volgens de Feng Shui-beginselen. De citadel getuigt van de bloei van het neo-confucianisme in Vietnam in de 14e eeuw en de verspreiding daarvan naar andere delen van Oost-Azië.

DE KEIZERLIJKE CITADEL VAN THANG LONG


De keizerlijke citadel van Thang Long werd gebouwd in de 11e eeuw door de dynastie Ly Viet ter gelegenheid van de onafhankelijkheid van de Dai Viet. De citadel werd gebouwd op de overblijfselen van een uit de 7e eeuw daterend Chinees fort dat zich bevond op drooggelegd land, teruggewonnen van de Rode Rivierdelta van Hanoi. Gedurende bijna 13 eeuwen was hier vrijwel onafgebroken het centrum van de regionale politieke macht gevestigd.

HET LANDSCHAPCOMPLEX VAN TRANG AN


Trang An ligt aan de zuidelijke oever van de Rode rivierdelta. Het is een spectaculair landschap van kalkstenen karstpieken doortrokken met valleien, sommige onder water en omgeven door steile, bijna verticale kliffen. De verkenning van enkele van de hoogste, over het landschap verspreide hoogtegrotten leverde archeologische sporen op van menselijke activiteit daterend van bijna 30.000 jaar geleden. Het landschapscomplex herbergt ook Hoa Lu – de oude hoofdstad van Vietnam in de 10e en 11e eeuw – tempels en pagodes.

Waarom Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
32 travel shops
32 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!