+32 (0)70 23 33 13

MESA VERDE NATIONAL PARK


Het Mesa Verde-plateau is te vinden in het zuidwesten van Colorado op een hoogte van meer dan 2.600 meter. Op het plateau zijn een grote concentratie van voorouderlijke Pueblo-indianenwoningen te vinden, gebouwd van de 6e tot de 12e eeuw. In totaal horen er 4.400 locaties bij het nationale park, met inbegrip van dorpen die gebouwd zijn op de Mesa-top. Er bevinden zich ook imposante rotswoningen, gebouwd van steen, met meer dan 100 kamers.

YELLOWSTONE NATIONAL PARK


Dit enorme natuurlijke bos van Yellowstone beslaat bijna 9.000 vierkante kilometer. Het park is onderdeel van de seismisch meest actieve regio van de Rocky Mountains en daarmee een vulkanische ‘hot spot’. Het park bevat met meer dan 10.000 voorbeelden de helft van alle op de wereld bekende geothermische verschijnselen. Zo heeft het park ’s werelds grootste concentratie geisers; meer dan 300, wat neerkomt op tweederde van alle geisers ter wereld.

GRAND CANYON


Met een diepte van bijna 1.500 meter is de Grand Canyon in de staat Arizona de meest spectaculaire kloof ter wereld . De canyon is ontstaan dankzij uitslijtprocessen van de Colorado-rivier, die het hele park doorkruist. De horizontale lagen geven de geologische geschiedenis van de afgelopen twee miljard jaar weer. Het nationaal park wordt hierdoor gezien als enorm groot biologisch museum dat zich uitstrekt over vijf verschillende leef- en vegetatiezones.

INDEPENDENCE HALL


De Independence Hall - ontworpen door Andrew Hamilton - is een bescheiden bakstenen gebouw met een toren waarin een bel hangt van 2.080 pond (943 kilo). De onafhankelijkheidsverklaring (1776) en de Grondwet van de Verenigde Staten (1787) werden beiden hier ondertekend.

OLYMPIC NATIONAL PARK


Het Olympisch Nationaal park in het noordwesten van de staat Washington, is bekend om z'n diversiteit van ecosystemen. Met gletsjers bedekte toppen worden afgewisseld door uitgestrekte bergweiden. Het is omgeven door een omvangrijk gematigd regenwoud. Elf grote riviersystemen voeren het water uit de Olympische bergen af, waarmee het een goed leefgebied vormt voor vissen.

YOSEMITE NATIONAL PARK


Het Nationaal park Yosemite ligt in het hart van Californië. Met zijn ‘hangende’ valleien, vele watervallen, meren, gepolijste koepelvormige rotsen, morenen en U-vormige valleien toont het park allerlei hoedanigheden van granietreliëf, gevormd door ijstijden. Het park telt maar liefst 6 vegetatiezones en 569 archeologische locaties.

HISTORISCHE PLAATS CAHOKIA MOUNDS


Cahokia Mounds - zo'n 13 kilometer ten noordoosten van Saint Louis, Missouri - is de grootste precolumbiaanse nederzetting ten noorden van Mexico. Een belangrijke plek is de Monks Mound. Deze heuvel van meer dan 5 hectare groot en 30 meter hoog geldt als grootste prehistorische grondwerk op het Amerikaanse continent.

INTERNATIONAAL VREDESPARK VAN WATERTON GLACIER


In 1932 werden het Nationaal park Waterton Lakes (Alberta, Canada) en het Nationaal park Glacier (Montana, Verenigde Staten) samengevoegd tot Internationaal vredespark Waterton Glacier, het eerste Internationale vredespark van de wereld. Het park is gelegen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Het bestaat uit een prachtig landschap en is uitzonderlijk rijk aan planten- en zoogdiersoorten. Het meest in het oog springende kenmerk van Waterton Glacier is de plotselinge overgang van prairie naar berglandschap.

MONUMENTALE GRONDWERKEN VAN POVERTY POINT


De monumentale grondwerken van Poverty Point danken hun naam aan een in de buurt gelegen 19e-eeuwse plantage. Ze liggen in het lager gelegen gedeelte van de Mississippi vallei op een licht verhoogde en smalle landformatie. Het complex bestaat uit vijf terpen, zes concentrische, halfelliptische ruggen gescheiden door ondiepe gedeeltes en een centraal plein. De grondwerken werden aangelegd en gebruikt voor residentiële en ceremoniële doeleinden door een samenleving van jagers, vissers en verzamelaars tussen 3700 en 3100 voor Christus.

SAN ANTONIO MISSIEPOSTEN


Dit erfgoed bestaat uit een groep van vijf missiegebouwen, gelegen langs de monding van de San Antonio rivier in het zuiden van Texas, alsmede een boerderij die 37 kilometer zuidelijker ligt. In het gebied zijn architectonische en archeologische structuren te vinden: landerijen, woningen, kerken, graanschuren en waterdistributiesystemen. De gebouwen zijn in de 18e eeuw neergezet door Franciscaner missionarissen en laten zien hoe de Spaanse Kroon probeerde de noordelijke grens van Nieuw Spanje te koloniseren, te evangeliseren en te verdedigen.

HET VRIJHEIDSBEELD


Dit standbeeld van 'Vrijheid die de wereld Verlicht' werd in Parijs vervaardigd door de Franse beeldhouwer Bartholdi, in samenwerking met Gustave Eiffel die verantwoordelijk was voor de staalconstructie. Het torenhoge monument was een geschenk van Frankrijk op de 100e Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag in 1886. Het Vrijheidsbeeld staat bij de ingang van de haven van New York en heeft sindsdien miljoenen immigranten verwelkomd.

Waarom Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
32 travel shops
32 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!