+32 (0)70 23 33 13

QUEBRADA DE HUMAHUACA


Quebrada de Humahuaca volgt een belangrijke culturele route, het Camino-Inca, langs de spectaculaire vallei van de Rio Grande, van de bron in het koude hoge woestijnplateau van de hooglanden van de Andes tot de samenvloeiing met de Rio Leone, ongeveer 150 km naar het zuiden. De vallei leverde meermaals het bewijs dan intensief gebruik ervan als belangrijke handelsroute in de afgelopen 10.000 jaar. Het bevat zichtbare sporen van prehistorische jager-verzamelaars gemeenschappen, van het Inca-rijk (15e tot 16e eeuw) en van de strijd voor onafhankelijkheid in de 19e en 20e eeuw.

IGUAZU NATIONAL PARK


De halfronde waterval in het hart van deze site is 2,7 km in diameter en wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire watervallen ter wereld. De waterval vormt de natuurlijke grens met buurland Brazilië. Hier stort de Iguaçu-rivier in een reeks cataracten 80 m diep. De rivier, toepasselijk vernoemd naar de inheemse term voor 'groot water' maakt een hoefijzervormige bocht in het hart van het Argentijnse en Braziliaanse Iguaçu National Park. Beide zijn de eenige overblijvende getuigen van het 'Interior Atlantic Rainforest', waar meer dan 2000 soorten planten en typische dieren in het wild leven, zoals tapirs, reuzenmiereneters, brulapen, ocelotten, jaguars en Caymans.

LOS GLACIARES NATIONAL PARK


Dit nationale park is een gebied van uitzonderlijke natuurlijke pracht met ruige, torenhoge bergen en talrijke gletsjermeren, waaronder het meer van Argentino (160 km lang). Los Glaciares dankt zijn naam aan de talrijke gletsjers die ongeveer de helft van het werelderfgoed beslaan, met een totale oppervlakte van 600.000 hectare. Veel van deze gletsjers worden gevoed door het massieve Zuid-Patagonische ijsveld. Uiteiendelijk storten de drie gletsjers hun melkachtig grijs ijswater en afkalvende ijsbergen met een oorverdovend geluid in het meer. Dit is dan ook het groot zoetwaterreservoir.

Waarom Connections kiezen?

Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
32 travel shops
32 shops dicht bij jou in de buurt
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!