+32 (0)70 23 33 13

OLD HAVANA


Havana was de laatste stad die de Spanjaarden in 1519 stichten in Cuba. Havana werd in 1607 de hoofdstad en groeide uit tot een uitgestrekte metropool. Een mix van barokke en neoklassieke monumenten geeft de stad de nodige charme.

KASTEEL VAN SAN PEDRO DE LA ROCA


Het kasteel van San Pedro de la Roca en de bijbehorende forten en bastions vormen het meest complete, best bewaard gebleven voorbeeld van een Spaans-Amerikaanse militaire architectuur, gebaseerd op Italiaanse en Renaissance ontwerpprincipes. Het is gebouwd op een voorgebergte met steile kliffen van meer dan 20 meter hoog.

DE VALLEI DE LOS INGENIOS


Deze koloniale stad werd in het begin van de 16e eeuw gesticht en heeft haar historische kern behouden. Tegen het einde van de 18e eeuw werd de suikerindustrie stevig verankerd in de Valle de Los Ingenios, wat Trinidad voorspoed bracht.

DESEMBARCO DEL GRANMA NATIONAL PARK


Dit nationaal park herbergt het meest unieke kustlandschap van het eiland, met indrukwekkende kliffen en het grootste en best bewaarde systeem van zeeterrassen (zowel boven als onder de zeespiegel) op kalkhoudende rots. Het park bevat verder het koraalrif van Cabo Cruz, zeegrasvelden en mangrovebossen.

VALLEI VAN VIÑALES


De Viñales vallei wordt omringd door bergen en het landschap wordt afgewisseld met indrukwekkende rotspartijen. Er worden nog traditionele, eeuwenoude technieken gebruikt voor de landbouwproductie, met name voor de productie van tabak.

HISTORISCH CENTRUM VAN CAMAGÜEY


Grote en kleine pleinen, kronkelende straten, steegjes en onregelmatige stedelijke wijken, ze maken deze Latijns-Amerikaanse koloniale stad bijzonder. De stad weerspiegelt tal van stijlen: neoklassiek, eclectisch, art deco, Neokoloniaal, Art Nouveau en rationalisme.

HISTORISCH STADSCENTRUM VAN CIENFUEGOS


De stad ligt aan de Caribische kust in het hart van het productiegebied van suikerriet, mango, tabak en koffie en werd al snel een handelsplaats hiervoor. De stad ontwikkelde eerst een neoklassieke stijl, werd later meer eclectisch, maar behield een harmonieus stadsbeeld.

Waarom Connections kiezen?