Oezbekistan

Oezbekistan

Oezbekistan staat bekend omwille van zijn zijdeproductie en grootse paleizen. Dit fascinerende land is een beleving voor elke cultuurliefhebber.

Mozaïek moskeeën met blauwe en gouden details

Felblauw betegelde moskeeën omgeven met gouden details geven een rijke indruk aan Oezbekistan. De mooiste monumenten vind je in Samarkand. De met mozaïek betegelde paleizen zijn gewoonweg fenomenaal. Bezoek ook de Kalon Minaret in Buchara. Dit impossant gebouw werd in 1127 gebouwd om de Moslims op te roepen te bidden. Tasjkent is dan weer de perfecte locatie voor een meer moderne citytrip.

Wat ook zal opvallen is dat de traditionele klederdracht van de lokale bevolking voornamelijk bestaat uit zijdestoffen. Oezbekistan is namelijk een belangrijke producent van handgemaakte zijde.

Tashkent

Grote bergketens en woestijnvlaktes kenmerken Oezbekistan. Dit Centraal Aziatisch land is niet meteen de meest populaire reisbestemming hoewel het enorm veel potentieel heeft.

Ontdek
Folk_Dancer.jpg
Rondreizen

Oezbekistan

Oezbekistan is vandaag de bakermat van een betoverend arsenaal aan architectuur en oude steden. De boeiendste plekken waaronder het kleurrijke Samarkand, Bukhara en Khiva met hun madrases, moskees en mausoleums liggen er op de Gouden Route; een route die deel uitmaakt van de 12.000 km lange, legendarische zijderoute en haar handelscaravans tussen China en Rome. De toegangspoort tot dit fascinerend land is de hoofdstad Tashkent, waar moderne glazen paleizen naast soviet architectuur Wie Oezbekistan bezoekt, bereidt zich beter voor op een ware ontdekkingstocht en vooral een reis door de tijd.

Meer dan 100 Travel Designers over heel België staan voor je klaar

Elk jaar opnieuw begeleiden wij onze Travel Designers naar alle uithoeken van de wereld om jou nog beter te kunnen adviseren bij het samenstellen van je reis.

Geen bestemming is hen vreemd. Ontdek hier wie ze zijn en feel free om hen te contacteren!

Anderen bekeken ook

Waarom kiezen voor Connections?

Omdat wij reizigers zijn, net als jij. Steeds op zoek naar verrassende ervaringen, boeiende ontmoetingen en nieuwe horizonten. Omdat we 100% Belgisch zijn en je steeds verder helpen in je eigen taal. Omdat wij er onze persoonlijke missie van maken jou verder te laten reizen dan je ooit gedacht had. Want het leven is intenser als je reist, echt reist!

Meer over Connections

The twinkle in the eye

Verwacht bij ons geen eenheidsworst. We gaan steeds op zoek naar die extra ingrediënten die jouw reis bijzonder maken. We zweren bij intense ervaringen.

Meer dan 100 travel designers over het hele land

Onze kennis en ervaring vind je in onze reiswinkels over heel België, steeds bij jou in de buurt. Onze Travel Designers ontvangen je met open armen.

+35 years on the road

We zijn al even onderweg. Reizen met Connections is kiezen voor ‘peace of mind’. Alles piekfijn geregeld, een uitstekende service, zekerheid en betrouwbaarheid.

Steeds aan jouw zijde

We zijn er als je ons nodig hebt! Bereikbaar via onze website, onze reiswinkels, ons customer service center, op de luchthaven en via onze mobile travel agents.