+32 (0)2 550 01 00

Voordelige vluchten naar Alicante

Veel toeristen zien niet meer van Alicante dan de internationale luchthaven en dat is best jammer. De jachthaven van het stadje bruist immers van het leven, ‘s avonds is het heerlijk wandelen over de strandboulevard en de gouden stranden nodigen uit tot zonnekloppen. De cultuur tiert hier welig aan de Costa Blanca en het temperament wil al eens hoog oplaaien. Slenter door de pittoreske straatjes of over de lokale ramblas en geniet van de pure Spaanse sfeer.

De goedkoopste vliegtuigtickets naar Alicante, vind je bij Connections!
Afreizen is het hele jaar door mogelijk vanuit Brussel, Amsterdam en Dusseldorf. Alicante door en door beleven met een gepast hotel en unieke belevenissen? Contacteer onze Connections Travel Companions. Zij vertellen er je met plezier meer over!

Waarom Connections?


  7 dagen op 7 telefonisch, per mail of via social media bereikbaar

  Eenvoudig goedkope vliegtickets boeken en luchtvaartmaatschappijen vergelijken

  Jouw partner voor hotel, wagenverhuur en unieke belevenissen in Alicante

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

OP ZOEK NAAR EEN HOTEL IN ALICANTE?
Maak je keuze uit talrijke aanbiedingen en promoties

RESERVEER NU

Favoriete Bezienswaardigheden

Palmeral de Elche

Met meer dan 11.000 palmbomen behoort dit bos terecht tot het UNESCO Werelderfgoed. De oorsprong van deze plantage gaat al heel ver terug en het is een prachtige daguitstap. De grootste collectie palmbomen in Europa zorgt voor een instant vakantiegevoel en verkoeling!


Playa del San Juan

Neem de bus of tram naar dit strand en ga voor enkele uurtjes zorgeloos genieten. Op dit mooie en langgerekte strand vind je ongetwijfeld een perfect plaatsje om wat kleur op te doen. Op wandelafstand kan je overigens terecht op een 18 holes golfbaan, misschien tijd om je swing te oefenen?


Explanada de Espana

Gek van mensen kijken of een praatje met locals? Hier haal je je hartje op. Bovendien is deze promenade aangelegd met meer dan 6,5 miljoen mozaïek tegels. Kijk je verder dan de palmbomen dan vind je er ook heel wat restaurants en clubs.


El Barrio

de oude stad heeft je heel wat te bieden. Het gemeentehuis, de smalle straatjes, het is er heerlijk dwalen in de schaduw. En ‘s nachts vervelt deze buurt tot de hotspot om de beentjes te strekken!


Museo Arqueologic Provincal de Alicante

Dit museum bevindt zich in een groot gebouw uit 1924. Het geeft in een reeks zalen de tijdvakken. Daarnaast wordt uitleg gegeven aan een aantal takken van archeologie, namelijk: veldarcheologie, stadsarcheologie, en onderwaterarcheologie. Ook zijn er wisselende tentoonstellingen.2 Insider Tips

Playo Cabo

Hoewel de meeste toeristen op het strand van Albufereta te vinden zijn trek je als avonturier beter naar Playa Cabo de las Huertas. De kustlijn mag er dan al wat ruwer zijn, de verdoken baaitjes maken het een stuk relaxter en minder druk.


Mercado Central

Dit is een markthallencomplex van twee verdiepingen uit 1912. Het is gebouwd op de plaats van de vroegere ommuring.

5 bijzondere weetjes

 • Alicante is de op één na grootste stad van de autonome regio Valencia

 • In 1858 werd de spoorlijn tussen Alicante en Madrid geopend. Daardoor groeide de haven van Alicante uit tot uitvoerhaven van in het midden van Spanje geproduceerde goederen

 • De Volvo Ocean Race, de grootste zeilwedstrijd ter wereld die een keer per drie jaar gehouden wordt, is de laatste drie keer gestart in de haven van Alicante. De haven heeft een pier die speciaal ingericht is voor de zeilrace.

 • In Alicante zijn ze zo dol op kerst dat er zelfs een museum aan gewijd is. In dit museum staan kerstallen tentoon gesteld uit verschillende steden van Spanje.

 • De inwoners van Alicante trekken elk jaar na Pasen in bedevaart naar Monasterio de la Santa Faz (Klooster van het Heilige Gelaat). In de zijkapel wordt de sluier aanbeden waarmee Veronica het gelaat van Jezus Christus afgedroogd zou hebben tijdens de kruisweg. • Alicante Praktisch

  Tijdsverschil: Alicante ligt in dezelfde tijdzone. Ook de zomertijdregeling loopt gelijk met die van ons, er is dus geen tijdsverschil.

  Temperatuur Alicante heeft een mediterraan klimaat, waarbij de zomers zeer warm zijn en de winters mild. Doordat de stad omgeven is door bergen heerst er een microklimaat. Temperaturen tot 35°C zijn geen uitzondering in de zomer, terwijl de temperatuur in de winter gemiddeld nog tussen de 15°C en de 19°C ligt. De stad heeft gemiddeld 325 dagen zon per jaar, de kans op slecht weer is dus betrekkelijk klein.

  Munteenheid: Euro

  Officiële taal: Spaans

  Reisdocumenten: Als Europeaan dien je voor een bezoekje aan Alicante enkel over een geldige identiteitskaart of een geldig paspoort te beschikken.  Voordelige vluchten naar Alicante

  De goedkoopste vliegtuigtickets naar Alicante, vind je bij Connections. Afreizen is het hele jaar door mogelijk vanuit Brussel, Amsterdam en Dusseldorf. Alicante door en door beleven met een gepast hotel en unieke belevenissen? Contacteer onze Connections Travel Companions. Zij vertellen er je met plezier meer over!

  Waarom VOOR Connections kiezen?

  27 Travel Shops
  27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
  Customer Service Center
  +32 (0)2/550 01 00
  contactcenter@connections.be
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!