+32 (0)2 550 01 00

Voordelige vluchten naar Boedapest

Elke levensgenieter zal onmiddellijk helemaal weg zijn van Boedapest. Onvervalste romantiek, schitterende gebouwen en heerlijke Turkse baden: Boedapest heeft het allemaal. Het zware verleden van de stad hangt nog steeds over de stad, maar geeft Boedapest ook zijn charme. De uitstekende Hongaarse keuken, warmwaterbronnen en de levendige atmosfeer zijn maar enkele pluspunten van de stad. Dit architecturale pareltje verrast je bij elk bezoek keer op keer.

De goedkoopste vliegtuigtickets naar Boedapest, vind je bij Connections!
Afreizen is het hele jaar door mogelijk vanuit Brussel, Amsterdam en Dusseldorf. Boedapest door en door beleven met een gepast hotel en unieke belevenissen? Contacteer onze Connections Travel Companions. Zij vertellen er je met plezier meer over!

Waarom Connections?


  7/ 7 bereikbaar per telefoon, e-mail of via social media

  Eenvoudig goedkope vliegtickets boeken en luchtvaartmaatschappijen vergelijken

  Jouw travel companion voor hotels, huurwagens en unieke belevenissen ter plaatse

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

OP ZOEK NAAR EEN HOTEL IN BOEDAPEST?
Maak je keuze uit talrijke aanbiedingen en promoties

RESERVEER NU

Favoriete Bezienswaardigheden

Parlement

Dit opgeknapte gebouw is ronduit prachtig. Een geweldig pand waar je gewoonweg niet omheen kan en dat zowel overdag als ‘s avonds. De indrukwekkende traphal, de kroonjuwelen of het parlement in actie: vergeet ook zeker de binnenkant geen bezoekje te brengen.


Donau

De oevers van de Donau zijn een must. Volg het wandelpad langs de rivier, kruis de beroemde kettingbrug en geniet van de skyline van Boedapest. Sta ook even stil bij de schoenen, een herdenkingsmonument aan de Joden die hier gefusilleerd zijn tijdens WOII. Indrukwekkend!


Burcht van Boeda

Hou je van architectuur dan is een bezoekje aan de Burcht van Boeda zeker een aanrader. Op het plein vinden bovendien heel wat activiteiten plaats. Je hebt er een schitterend uitzicht over de stad. Je kiest zelf maar of je te voet of met het kabeltreintje deze plek bezoekt.


Fishersman's Bastion

Het Fishersman’s Bation is een bekend bouwwerk in Boedapest. Het is gelegen boven op een berg, langs de rivierzijde. Vanuit het Bastion heb je een prachtig zicht over de stad. Zo zie je recht tegenover het Bastion, het Parlement. Verder is er op de berg een dorp met vele leuke restaurantjes. Boedapest2 Insider Tips

Termen: Széchenyibas

Een bezoek aan Boedapest is niet compleet zonder een bezoekje aan een kuuroord. Széchenyibas is één van de grootste in Europa en je geniet er van de overheerlijke warmwaterbronnen die ook helend zouden werken. Dit is het meest stijlvolle badhuis dat je in de stad kan vinden en is dan ook ideaal om even te relaxen na al die wandelingen die je in de benen hebt.


Déak Ferenc Square

Dit is een groot plein, omringd met restaurantjes en cafétjes. In het midden van het plein is een groot voetenbad. Jong en oud zit allemaal rond het water. Er is een hele leuke sfeer onder de mensen en iedereen doet gezellige praatjes met elkaar. Verder staat ook het Budapest Eye aan het plein.

Bijzondere weetjes

 • Een van de bekendste discotheken in Budapest, Instant, is onder de grond

 • Er zijn veel rooftopbars waar je iets kan drinken met uitzicht over de stad

 • Diep in de Hongaarse bodem zijn vulkanische warmwaterbronnen aanwezig. Daardoor komt in vrijwel geheel Hongarije thermaal water voor Door breuken in de aardkorst, komt dit water op vele plaatsen op natuurlijke wijze naar de oppervlakte

 • De stad bestaat uit twee gedeeltes: Boeda op de linkeroever en Pest op de rechteroever. De stadsdelen waren vroeger afzonderlijke steden, die door de Donau van elkaar gescheiden waren

 • De Budapest Card geeft je recht op gratis gebruik van het openbaar vervoer, gratis rondleidingen met gids door de stad, gratis bezoek van een badhuis en gratis toegang tot de belangrijkste musea van de stad

 • Budapest Praktisch

  Tijdsverschil: er is geen tijdsverschil met België;

  Temperatuur Boedapest heeft een mild continentaal klimaat. De winters zijn er koud, ‘s nachts vriest het en ook overdag komen de temperaturen amper boven de 0 graden uit. Reken ook op 20 sneeuwdagen per jaar.

  Munteenheid: Hongaarse Forint

  Officiële taal: Hongaars

  Reisdocumenten: Voor een reis naar boedapest heb je een geldige identiteitskaart of paspoort nodig.


  Voordelige vluchten naar Budapest

  De goedkoopste vliegtuigtickets naar Budapest, vind je bij Connections. Afreizen is het hele jaar door mogelijk vanuit Brussel, Amsterdam en Dusseldorf. Budapest door en door beleven met een gepast hotel en unieke belevenissen? Contacteer onze Connections Travel Companions. Zij vertellen er je met plezier meer over!

  Waarom VOOR Connections kiezen?

  27 Travel Shops
  27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
  Customer Service Center
  +32 (0)2/550 01 00
  contactcenter@connections.be
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!