+32 (0)2 550 01 00

Voordelige vluchten naar Porto

Temperament, de Rio Douro die de levensader van de stad vormt en porthuizen met naam en faam, Porto is een parel. Foodies komen er aan hun trekken, street art kleurt de straten en de vele bars, restaurants en clubs doen de stad leven op een wel heel aangenaam ritme. Design is hier nooit ver weg en de lokale bevolking is warm en open. Begeef je naar één van de vele miradouros - uitkijkpunten over de stad - en neem de pracht in je op: een postkaart is er niets tegen!

De goedkoopste vliegtuigtickets naar Porto, vind je bij Connections!
Afreizen is het hele jaar door mogelijk vanuit Brussel, Amsterdam en Dusseldorf. Porto door en door beleven met een gepast hotel en unieke belevenissen? Contacteer onze Connections Travel Companions. Zij vertellen er je met plezier meer over!

Waarom Connections?


  7/ 7 bereikbaar per telefoon, e-mail of via social media

  Eenvoudig goedkope vliegtickets boeken en luchtvaartmaatschappijen vergelijken

  Jouw travel companion voor hotels, huurwagens en unieke belevenissen ter plaatse

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

OP ZOEK NAAR EEN HOTEL IN PORTO?
Maak je keuze uit talrijke aanbiedingen en promoties

RESERVEER NU

Favoriete Bezienswaardigheden

Rio Douro

De Rio Douro vormt de levensader van de stad en telt niet minder dan 6 prachtige bruggen. Die wil je natuurlijk vanop het water zien! De toeristenboot neemt je mee onder deze prachtige staaltjes van architectuur, terwijl jij op het dek geniet van de zon.


Ribeira

Het oude centrum van Porto heeft zijn plaatsje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO niet gestolen. Steile nauwe straatjes, kleurrijke huizen, wasgoed en boordevol leven. Het kloppende hart van de stad dat ‘s avonds nog een versnelling hoger schakelt.Bezoek aan de wijnkelders

Een bezoek aan een wijnkelder mag natuurlijk niet ontbreken. De druiven mogen dan uit de Dourovallei komen, de rijping gebeurt nog net buiten de stad. Duik de wijnkelders in, nip van een glaasje en leer heel wat bij over de zoete wijn van deze streek.


Jardins do Palácio de cristal

Oorspronkelijk stond hier een kasteel, dit werd gesloopt en er kwam een paviljoen in de plaats. Dit wordt vooral gebruikt voor sportevenementen en optredens. In de tuinen, met z'n vele beelden, follies, bomen, vijvers, beekjes en weiden, is het heerlijk vertoeven. Vanuit de tuinen heb je een prachtig uitzicht op de stad, de rivier de Douro en het er tegenover geleden Vila Nova de Gaia.


Serralves

Seralves is een cultureel instituut, en een van de belangrijkste in Portugal. Het is het meest bezochte museum in Portugal. Er is museum van moderne kunst, een park, en een villa. Alles wat er staat is een voorbeeld van de hedendaagse architectuur, modernisme en art-deco- architectuur.2 Insider Tips

Livraria Lello & Irmão

De mooiste boekhandel van Europa, die vind je volgens Lonely Planet in Porto! Livraria Lello & Irmão is niet alleen een prachtige boekhandel, de winkel gaf ook de nodige inspiratie aan J.K. Rowling voor haar Harry Potter boeken.


Ponte Dom Luis 1

Beklim de steile straatjes in het oude centrum en kom uiteindelijk uit bij de Ponte Dom Luis 1. Deze boogbrug over de Rio Douros is sowieso al de moeite waard, maar het zicht over de stad is hier werkelijk verbluffend. Als je de brug oversteekt kom je bij de oude portkelders terecht, een glaasje dat verdien je wel!

Bijzondere weetjes

 • Porto is na Lissabon de populairste bestemming voor een stedentrip in Portugal. Volgens sommigen is Porto zelfs veel mooier en authentieker dan het zuidelijk gelegen Lissabon

 • Wat veel mensen niet weten is dat er bij Porto ook enkele prachtige stranden te vinden

 • Waar je ook kijkt, overal zie je prachtige azulejos, beschilderde tegels

 • In Porto lijken de kerken langs buiten heel gewoon, maar langs binnen zijn ze prachtig versierd met goud

 • Porto Praktisch

  Tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in België

  Temperatuur Porto heeft een warm zeeklimaat met invloeden van een mediterraan klimaat. De zomers kunnen erg warm worden en hittegolven zijn niet uitzonderlijk. Door de lage luchtvochtigheid is de temperatuur echter draaglijk. De winters zijn dan weer vrij nat en lange periodes van regen kunnen voorkomen.

  Munteenheid: Euro

  Officiële taal: Portugees

  Reisdocumenten: Een paspoort of identiteitskaart is voldoende om Porto te bezoeken.


  Voordelige vluchten naar Porto

  De goedkoopste vliegtuigtickets naar Porto, vind je bij Connections. Afreizen is het hele jaar door mogelijk vanuit Brussel, Amsterdam en Dusseldorf. Porto door en door beleven met een gepast hotel en unieke belevenissen? Contacteer onze Connections Travel Companions. Zij vertellen er je met plezier meer over!

  Waarom VOOR Connections kiezen?

  27 Travel Shops
  27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
  Customer Service Center
  +32 (0)2/550 01 00
  contactcenter@connections.be
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!