+32 (0)2 550 01 00

Voordelige vluchten naar Venetië

De romantische waterstad Venetië laat niemand onberoerd. De prachtige palazzo's en pleinen, de wirwar van smalle straatjes, de gondels op de kanalen en de idyllische bruggen zorgen voor een onvergetelijke citytrip. Bovendien zijn auto's uit de Italiaanse stad verbannen, waardoor je je ofwel te voet ofwel per boot verplaatst. Heerlijk toch?

De goedkoopste vliegtuigtickets naar Venetië, vind je bij Connections!
Afreizen is het hele jaar door mogelijk vanuit Brussel, Amsterdam en Dusseldorf. Venetië door en door beleven met een gepast hotel en unieke belevenissen? Contacteer onze Connections Travel Companions. Zij vertellen er je met plezier meer over!

Waarom Connections?


  7/ 7 bereikbaar per telefoon, e-mail of via social media

  Eenvoudig goedkope vliegtickets boeken en luchtvaartmaatschappijen vergelijken

  Jouw travel companion voor hotels, huurwagens en unieke belevenissen ter plaatse

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

OP ZOEK NAAR EEN HOTEL IN VENETIË?
Maak je keuze uit talrijke aanbiedingen en promoties

RESERVEER NU

Favoriete Bezienswaardigheden

Gondeltocht

je citytrip in Venetië is niet compleet zonder een gondeltocht langs de prachtige palazzo's. Romantische zielen bezegelen hun liefde met een kus onder de beroemde Brug der Zuchten. 


Rialtomarkt

een van de bekendste en sfeervolste vismarkten van Italië. Behalve vis vind je hier ook groenten, fruit en specerijen. Tip: trek vóór dag en dauw naar de markt om er de vissers gade te slaan die hun vangst van de dag over het water aanvoeren. Een waar schouwspel! 

Palazzo Ducale

het Dogenpaleis is een van de topattracties van Venetië. Binnen kom je ogen tekort: majestueuze schilderijen, beelden en kunstwerken tooien het interieur. Je kan er de vroegere vergaderzalen, de rechtbank, de gevangeniscellen en de wapenkamers van de doges bezoeken. Vanuit een gondel op het water ziet het paleis er nog sprookjesachtiger uit. 

San Marcoplein

Een bezoekje aan de stad van de liefde is natuurlijk niet compleet zonder een wandeling over het San Marcoplein. Veel levendiger maken ze pleinen niet en dit plein vormt het ideale vertrekpunt voor je tocht.


2 Insider Tips

Chioggia

een schilderachtig eilandje op een uur varen van Venetië. Hier vind je geen gondels, maar wel vissersbootjes. Een authentiekere belevenis!


Maak een wandeling in de wijk 'Castello'

Je vindt er sfeervolle steegjes, pleinen en gezellige cafés. Niet onbelangrijk: hier valt geen enkele toerist te bespeuren.

Bijzondere weetjes

 • Het smalste straatje van Venetië? Dat moet de Calletta or Ramo Varisco zijn. Het steegje is niet meer dan 53 cm breed

 • De meeste gondels zijn 11 meter lang en wegen ongeveer 600 kg

 • Venetië telt maar liefst 417 bruggen

 • Ongeveer 18 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks Venetië. Dat zijn er een dikke 50.000 per dag

 • Venetië zakt jaarlijkse 1 à 2 mm dieper weg. Ooit zal de stad dus onder water verdwijnen


 • Venetië Praktisch

  Tijdsverschil: er is geen tijdsverschil met België

  Temperatuur in de zomer is het aangenaam warm met temperaturen tot 27 °C  en in de winter zijn temperaturen onder het vriespunt eerder uitzonderlijk.

  Munteenheid: Euro

  Officiële taal: Italiaans

  Reisdocumenten: een geldige Belgische identiteitskaart of paspoort volstaat voor je vlucht naar Venetië


  Voordelige vluchten naar Venetië

  De goedkoopste vliegtuigtickets naar Venetië, vind je bij Connections. Afreizen is het hele jaar door mogelijk vanuit Brussel, Amsterdam en Dusseldorf. Venetië door en door beleven met een gepast hotel en unieke belevenissen? Contacteer onze Connections Travel Companions. Zij vertellen er je met plezier meer over!

  Waarom VOOR Connections kiezen?

  27 Travel Shops
  27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
  Customer Service Center
  +32 (0)2/550 01 00
  contactcenter@connections.be
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!