+32 (0)2 550 01 00

Voordelige vluchten naar Chicago

Chicago wordt bezongen en bekoord door al wie het kent. Wereldberuchte gangsters evenals wereldvermaarde filmsterren zijn er kind aan huis. Batman en President Barack Obama vinden er stof voor hun levensverhaal. Oprah Winfrey stampte er haar Harpo studios uit de grond en wereldvermaarde architecten sieren de stad met technologische hoogstandjes. 

De goedkoopste vliegtuigtickets naar Chicago, vind je bij Connections!
Afreizen is het hele jaar door mogelijk vanuit Brussel, Amsterdam en Dusseldorf. Chicago door en door beleven met een gepast hotel en unieke belevenissen? Contacteer onze Connections Travel Companions. Zij vertellen er je met plezier meer over!

Waarom Connections?


  7 dagen op 7 telefonisch, per mail of via social media bereikbaar

  Eenvoudig goedkope vliegtickets boeken en luchtvaartmaatschappijen vergelijken

  Jouw partner voor hotel, huurwagen en unieke belevenissen in Chicago

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

OP ZOEK NAAR EEN HOTEL IN CHICAGO?
Maak je keuze uit talrijke aanbiedingen en promoties

RESERVEER NU

Favoriete Bezienswaardigheden

Willis Tower

Met zijn 442 meter is de Willis Tower op één na het hoogste gebouw van de Verenigde Staten. Vanaf de Skydeck, 413 meter boven de grond heb je een adembenemend uitzicht op Chicago en Lake Michigan. Een leuk extraatje, The Ledge, 4 balkons met glazen wanden die gemonteerd zijn aan de buitenkant van het gebouw zorgen ervoor dat je het bezoek aan de Willis Tower niet snel zal vergeten.


John Hannock Center

Niet het hoogste gebouw van Chicago, maar wel het mooiste uitzicht op de stad. Vanaf het observation deck (94st verdieping)zie je in het noorden de stranden van Chicago, in het oosten het prachtige Lake Michigan en in het westen de prachtige skyline van de stad.


Chicago Loop

The Loop is het centrum van de stad. Hier vind je de hoogste en mooiste gebouwen. Genieten doe je in één van de vele restaurants en bars. Breng er zeker en vast ook een bezoek aan het Millennium Park, of tracht een musical mee te pikken in het theatre district.


Chicago River

De Chicago River stroomt vanaf Lake Michigan de stad in. 45 bruggen overspannen de rivier, de bekendste hiervan is de brug aan de Michigan Avenue die werd gebouwd in 1920. De oevers zijn voorzien van wandelpaden, maar vergeet zeker ook geen boottochtje te maken om voor meer duiding over de rijke geschiedenis van Chicago.


Navy Pier

Heb je een day of night cruise gereserveerd op de Chicago River, dan is Navy Pier de plaats waar de boot zal vertrekken. Deze één kilometer lange pier, voorzien van restaurants en bars is het ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte van de downtown Chicago.


2 Insider Tips

Signature Lounge Bar

Ligt tussen de Chicago River en Oak Street in het noorden. Voorheen bestond dit gebied uit fabrieken en opslagplaatsen; nu vind je langs deze beroemde mijl bekende winkelketens (Nordstrom, Macy’s, Bloomingdale’s), luxe hotels en meer luxueuzere winkels zoals Louis Vuitton, Armani, Cartier…;


Art Institute of Chicago

Hier staan kunst, omvang en aantallen centraal. Het grootste schilderij uit de museumcollectie is het Sky Above Clouds IV van Georgia O'Keeffe. "Zo'n maat is belachelijk, maar ik had het in mijn hoofd als iets dat ik een paar jaar wilde doen - en daar is het dan. . ", zei Georgia, 77 jaar oud toen. Het hele instituut beslaat bijna een miljoen vierkante voet en is de thuisbasis van bijna 300.000 permanente kunstwerken. Ze omvatten de hele wereld van Chinese bronzen en installatiekunst tot textiel en bekende schilders als Van Gogh, Monet, Renoir ...net als hedendaags werk.

Bijzondere weetjes

 • Chicago werd slechts in 1837 uitgeroepen tot stad

 • Chicago grenst aan Lake Michigan voor 42 km waarvan 31 km voorzien is van een fietspad

 • De allereerste Skyscraper, the Home Insurance Company, werd er gebouwd in 1885

 • De start van de historische Route 66 is gelegen aan het Grant Park en Adams Street

 • Chicago is gekend voor zijn rijke sportgeschiedenis. Denk maar aan de Chicago Bulls (in de jaren ’90 met Michael Jordan) in het basketbal, en voorts de Chicago White Sox en Cubs in het baseball

 • De naam ’Chicago’ afkomstig zou zijn van het indiaanse woord ‘Shikaakwa’, wat ‘stinkende ui’ betekent. Ten tijde van de pelgrims werd er veel ajuin in de velden rond Chicago gekweekt

 • De mooie muren van de Chicago Tribune Tower bevatten stenen die afkomstig zijn van ‘s wereld meest bekendste bouwwerken; de Taj Mahal, de Arc de Triomphe, Westminster Abbey en de Grote Pyramide.


 • Chicago Praktisch

  Tijdsverschil: 7 uur vroeger dan in België

  Temperatuur Aangename zomers (+/- 22 graden), koude, winderige winters (+/- 6 graden en kans op sneeuw)

  Munteenheid: US Dollar (1USD = 1,2 Euro

  Officiële taal: Engels

  Reisdocumenten: Reizigers met de Belgische nationaliteit dienen in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, en dient men een visum (ESTA) aan te vragen voor het vertrek.  Voordelige vluchten naar Chicago

  De goedkoopste vliegtuigtickets naar Chicago, vind je bij Connections. Afreizen is het hele jaar door mogelijk vanuit Brussel, Amsterdam en Dusseldorf. Chicago door en door beleven met een gepast hotel en unieke belevenissen? Contacteer onze Connections Travel Companions. Zij vertellen er je met plezier meer over!

  Waarom VOOR Connections kiezen?

  27 Travel Shops
  27 travel shops in jouw buurt en te Brussels Airport
  Customer Service Center
  +32 (0)2/550 01 00
  contactcenter@connections.be
  Mobile Travel Agents
  Wij komen naar jou toe!