+32 (0)70 23 33 13
 

Goedkope vliegtickets naar Chicago

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Chicago wordt bezongen en bekoord door al wie het kent. Wereldberuchte gangsters evenals wereldvermaarde filmsterren zijn er kind aan huis. Batman en President Barack Obama vinden er stof voor hun levensverhaal. Oprah Winfrey stampte er haar Harpo studios uit de grond en wereldvermaarde architecten sieren de stad met technologische hoogstandjes. 

Chicago heeft ingenieuze musea en een schitterend nachtleven. Hier voelt de Chicago Blues zich thuis, start de fameuze Route 66 en werden meer dan 40 Hollywood movies gedraaid. Chicago is the place-to-be en vliegen naar Chicago is hip. We bet your bottom dollar dat ook jij spoedig het liedje van Sinatra meeneuriet: My kind of town Chicago is...

Wij bieden voordelige vliegtickets vanuit Brussel naar Chicago. Een vlucht naar Chicago aan de beste prijs is een begin, maar je moet ook nog een hotel in Chicago vinden. Geen nood, Connections helpt je graag op weg. Ontdek snel ons ruime aanbod aan goedkope hotels in Chicago!

Top 5 niet te missen


  Bezoek The Willis Tower, het hoogste gebouw in het Westen

  Maak een bootcruise op Lake Michigan

  Ga op architecture tour

  Michigan Avenue & de Magnificent Mile

  Ontdek street art in Millenium Park en Cloud Gate

Wat moet je weten over Chicago

Transport in Chicago

Chicago is de thuisbasis van een van de grootste luchthavens ter wereld: O’Hare. De luchthaven waarop je landt als je vanuit Europa vliegt ligt 27 km buiten het centrum. Jaarlijks komen hier zowat een miljoen vluchten aan en meer dan 10 miljoen passagiers. United Airlines vliegt als enige rechtstreeks vanuit Brussel; Delta, American Airlines, Air Canada, KLM en Air France vliegen allemaal via tussenstop in hun thuisbasis.

Leuk om te weten is dat de luchthaven genoemd werd naar Edward O’Hare, de eerste US Navy Flying Ace en de wat special IATA code ORD stamt uit de tijd toen het een vliegveld was: Orchard field Airport

CTA-treinen (Chicago transit authority) verbinden de luchthaven met de stadskern en de gratis downloadbare app Mytransitguide.com houdt je op de hoogte van maps, routes, prijzen en reistijden. Metro’s rijden eveneens, soms onder, soms boven de grond. De meest gekende is de ‘el’, afkorting voor ‘elevated train’.

Wat bussen betreft, in het stadscentrum is er tussen 7 – 15 min. een die stopt aan de halte waar je staat. ‘s Avonds kan de wachttijd oplopen tot 30 min. maar het goede nieuws is dan weer dat sommige lijnen 24/7 rijden, net als de rode en blauwe trams (lijnen). Treinen tenslotte verbinden Chicago met andere grootsteden als o.a. New York, Washington DC, New Orleans, San Francisco en Los Angeles. En wil je naar de laatste toe op een retro-manier volg dan de legendarische Route 66 die Chicago met Santa Monica verbindt. 

In het centrum: Chicago zelf bezoeken kan leuk en doeltreffend tegelijk via de Hop on Hop off bussen voorzien van commentaar of met de fiets via een of meer van de vele veilige en goedaangeduide fietspaden. Tip: Neem een kijkje in onze Chicago brochure en reserveer je fietstour vooraf. Denk ook aan de Citypass die je een aardige duit bespaart!


Klimaat in Chicago

Wanneer je best gaat, is zeer persoonlijk. Chicago heeft vier uitgesproken seizoenen die omschreven worden als ‘vochtig continentaal’ en staan voor natte lentes, droge zomers, een aangename herfst en koude winters. Het ligt op dezelfde breedtegraad als Lyon, Milaan en Zagreb. Dagtemperaturen kunnen schommelen van 30° C in de zomer tot – 10°C  in de winter. Vergeet daarbij ook de windchillfactor niet. 


Hot Spots in Chicago

De historische Water Tower, het enige gebouw dat door de Grote Brand in Chicago gespaard bleef; de Magnificent Mile en haar extravagante boetieks, de Loop en haar uitstekende shopping malls en fun fairs; de Navy Pier, Lincoln Zoo, het J.Hancock Observatory, het gigantische Michigan meer met de indrukwekkende Chicago skyline en rivier waar je dankzij de interessant uitstap per boot alles te weten komt van de diverse bruggen; met elk een verschillend en uniek openingssysteem. Chicago is een universiteitsstad, jong van hart, en heeft een lange lijst fascinerende musea: het Science and Industry museum met haar modern IMAX theatre, het Hayden Planetarium, de Chicago Hall of Fame and ’s wereld grootste aquarium: Shedd Aquarium. De lijst is lang niet af maar wij willen ons tenslotte ook beperken tot het vernoemen van het kenmerk waar Chicago wereldberoemd door is: haar ontzagwekkende architectuur die begon met Frank Lloyd Wright en vandaag tot een strijd uitgroeide onder alle meester architecten, een strijd voor aandacht en prestige.


Chicago in 10 weetjes

 1. Chicago is uitgeroepen tot stad in 1837, dat is 7 jaar na de Belgische onafhankelijkheid.
 2. De stad is 613,83 km³ groot. Effe rekenen: 1 km³ is het equivalent van de oppervlakte van 150 voetbalvelden.
 3. Chicago grenst aan Lake Michigan voor 42 km waarvan 31 km voorzien is van een fietspad. Ter vergelijking: de Belgische kustlijn is 67 km lang.
 4. Chicago is groen! Chicago telt 552 parken. Ter vergelijking: Brussel telt 230 parken.
 5. Telt 77 gemeenschappen - gekend als de Chicago 77 - over meer dan 100 buurten die elkaar overlappen. Ze worden ondergebracht in 9 districten.
 6. Chicago’s motto is ‘Urbs in Horto’, wat zoveel betekent als ‘Stad in een tuin’. Dit kan geen verrassing meer zijn als je weet dat er in en rond Chicago 552 parken werden aangelegd of overschieten?
 7. De naam ’Chicago’ afkomstig zou zijn van het indiaanse woord ‘Shikaakwa’, wat ‘stinkende ui’ betekent. Het verwijst naar de tijd van de pelgrims toen er in de velden in en rond Chicago uien werden geteeld.
 8. Het John Hancock Observation Deck de thuis is van de grootste binnenhuis ijsschaatspiste? Zo hoef je nooit te wachten op het koele winterplezier.
 9. De Michigan Rivier van het meer wegstroomt - de stroom van de rivier werd omgekeerd om het Michigan meer te beschermen tegen pollutie - en Lincoln Zoo één van de enige zoo’s is ter wereld met gratis toegang? 
 10. De mooie muren van de Chicago Tribune Tower stenen bevatten die afkomstig zijn van ‘s wereld meest voorname monumenten; de Taj Mahal, de Arc de Triomphe, Westminster Abbey en de Grote Pyramide?

Chicago Praktish

Hou nog even beide voeten op de grond. Wie naar Chicago wil moet in het bezit zijn van een digitaal leesbaar internationaal paspoort dat nog minstens 6 maand geldig is bij je terugreis. Je heb ook een visum nodig dat je uitsluitend kan aanvragen via https://esta.cbp.dhs.gov. Prijs (onder voorbehoud) 14EUR/pers. Dit geldt ook voor kinderen en baby's. De meest volledige en correcte informatie hieromtrent vind je op http://diplomatie.belgium.be/nl.

Vaccins zijn er voor de Verenigde Staten in het algemeen niet nodig. Maar neem toch een kijkje op www.itg.be. Wil je echt vertrekken met een gerust hart, wees dan vooruitziend en dek je in tegen medische kosten, die in de Verenigde Staten zeer snel de pan kunnen uitswingen. Kiespijn, oorontsteking, een verstuiking, het is allemaal zo snel gebeurd. Onze Protections All in Premier of jaarcontracten werden speciaal ontworpen met het reizen in de USA in gedachte en dekken veel waar andere verzekeringen niet aan toe komen (fly-on-time, natural disasters).

Iedereen weet natuurlijk dat je in Chicago betaalt met dollars, maar een kredietkaart op naam is onontbeerlijk. Ze biedt je garantie en gewetensrust en wordt overal aanvaard. Vergeet wel je bank niet in te lichten dat je naar het buitenland vertrekt want vaak moet de kaart ge-activeerd worden voor gebruik in andere continenten.
* info en voorwaarden in je travel shop of bij onze Customer Service Center
** Enkel geldig bij reservatie van een intercontinentale vlucht + min. 3 hotelovernachtingen of intercontinentale vlucht + rondreis van min. 1 week of intercontinentale vlucht + min. 1 week huurwagen. Niet cumuleerbaar en zolang voorraad strekt. Info en voorwaarden in je travel shop of bij onze Customer Service Center.
*** Enkel geldig voor overnachtingen op vrijdag, zaterdag, zondag of Belgische schoolvakanties en bij reservatie van een intercontinentale vlucht + min. 3 hotelovernachtingen of intercontinentale vlucht + rondreis van min. 1 week of intercontinentale vlucht + min. 1 week huurwagen. Niet cumuleerbaar en zolang voorraad strekt. Info en voorwaarden in je travel shop of bij onze Customer Service Center.

Travel shops

Brussels Airport

Brussels Airport

Vertrekhal ,
1930 ZaventemAlles over travel shop Brussel Airport
Bekijk alle travel shops

Waarom Connections?

 • +30 jaar ervaring en bereisde destination experts
 • Jouw reiswereld onder één dak: vluchten, hotels, excursies, huurwagens en reisverzekering
 • 30 travel shops & 4 mobile travel agents ook in jouw buurt en op de luchthaven
 • 7/7 beschikbaar voor al je vragen
 • +77.000 voordelige vluchttarieven bij +200 luchtvaartmaatschappijen