+32 (0)70 23 33 13

Goedkope vliegtickets naar New York

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 14 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

CITYTRIP NEW YORK

Exclusieve excursies in New york

Een van de boeiendste manieren om je reis of uitstap persoonlijkheid te geven , is ze inkleuren met excursies. Punt aan de lijn. 

Dat New York zich daar perfect toe leent? Neem een kijkje bij onderstaande voorafboekbare belevingen: een helikoptertrip over Manhattan, een onthullende fiets-of wandeltocht met Belgische gids, van Ground Zero naar de hoogste toppen van New York's wolkenkrabbers met Hollywoodallures, Broadway shows, meetrappen in de jaarlijkse Five Boro fietstocht voor het goede doel. Je kan het zo gek niet bedenken, of je vertrekt dankzij Connections met je zitplekje veilig op zak. Je wint tijd, en centen en je bent er zeker bij… voordelig en met voorsprong naar de city that never sleeps, dat brengt de Flandrien in ons vast boven.

BENY From NY Lover to NY Addict

SOHO, Little Italy, China Town 

Wie New York zegt, denkt meteen aan Times Square, het Vrijheidsstandbeeld, en de Empire State Building. Maar buiten deze must-sees heeft de stad nog heel wat meer te bieden. Heb je de eerste stappen in New York achter de rug? Dan is deze rondleiding zeker iets voor jou. Misschien ging je al eens winkelen in SoHo of op ontdekkingstocht in China Town.

Maar weet je ook waar je cronuts, rauwe krokodillenpoten, of echte cowboy boots kan kopen? Waar je gratis van steengoede live-muziek kan genieten? Of waar je een van de grootste verzamelingen snoepgoed vindt? En wat dacht je van een verborgen, hip restaurant of een winkel die helemaal gewijd is aan rijstpap? Bereid je voor op totaal verschillende cultuur, architectuur, winkels en restaurants in de wijken SoHo, NoLIta, Little Italy, China Town en de Lower East Side. De inwoners van deze wijken gaven met hun gewoontes, tradities en ideeën mee vorm aan de meest diverse metropool die onze samenleving ooit gekend heeft.

Het is de wereld in het klein, en net dat maakt deze stad zo groot. Diversiteit geldt hier als drijvende kracht en bindende factor. In die verscheidenheid vind je New York op zijn best.

va 50 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  2 - 3 uur
 •  Individueel
Ontdek nu

New York Top of The Rock Observation Deck

Het Rockefeller Center werd gebouwd in de jaren 30, de jaren van grote depressie. De bouw creërde 70.000 banen voor maar liefst 9 jaar. Het letterlijke hoogtepunt van het Rockefeller Center kan je bezoeken. De lift die je naar de 70ste verdieping op 260 meter hoogte brengt, is een unieke ervaring: snel en met speciale videoeffecten. Het unieke en adembenemende uitzicht ontvouwt zich in 360°, zonder obstakels! Je ziet Central Park, de Chrysler Building, Times Square, de Hudson River & East River, Brooklyn Bridge en zoveel meer… Verlies vooral geen tijd ter plaatse en koop snel je toegangsticket.

va 27 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  
 •  Individueel
Ontdek nu

New York Helikopter tour - The New Yorker

Ervaar de opwinding van een 15’ durende vlucht en ontdek meer van de New Yorkse skyline. Vanachter de extra grote ramen heb je een prachtig zicht op Central Park, de Empire State Building, Chrysler en Rockefeller. Geniet ook van het uitzicht op Greenwich Village, Lady Liberty, het historische Ellis Island en South Street Seaport.

Kan ik goed zien vanuit de helikopter?

Zeker en vast! De nieuwe Bell 407 helikopters zijn speciaal ontworpen voor sightseeing. Dankzij de grote ramen kijk je 180° in het rond. Passagiers werden beperkt tot 6 personen zodat je comfortabele leren zitje ook voldoende beenruimte biedt.

Is het veilig?

Veiligheid komt voorop. Voor je opstijgt, krijg je een kort instructiefilmpje te zien. De helikopter zelf is uitgerust met het unieke ‘Terminal Collision Avoidance System’ dat de piloot een optimaal inzicht geeft in het luchtruim rondom de helikopter.

va 203 p.p.
Wat is inbegrepen?
 •  +/- 15 min.
 •  Individueel
Ontdek nu

New York bezienswaardigheden en weetjes

Favoriete Bezienswaardigheden

Central Park

Central Park is dé groene long van New York. Joggers, mensen die picknicken, sprekers en nog heel wat meer vreemde snuiters bevolken dit enorme park. Alle New Yorkers vinden er een plekje en komen er om te ontspannen. Pik er een concertje mee, bezoek het Central Park Wildlife Center of roei de vijver op. Trouwens, ook in de winter kan je in het park heerlijk verpozen. Vergeet dan zeker je slee niet.


Empire State Building

De mooiste en meest statige wolkenkrabber van New York? Die staat pal in het centrum van Manhattan. Wil je een fantastisch uitzicht over de Big Apple? Begin dan maar al dit machtig gebouw te beklimmen. Zowel op de 86ste als op de 102de verdieping heb je een fantastisch zicht op de massa onder je. Je tickets op voorhand boeken kan helpen, want er vormen zich vaak lange wachtrijen.


Brooklyn Bridge

Deze iconische brug verbindt Brooklyn en New York met elkaar. Vanop de brug heb je een fantastisch zicht op Manhattan en de brug inspireerde dan ook al heel wat kunstenaars. Een bezoek aan New York is niet compleet zonder deze brug te voet over te steken.


Broadway en Times Square

De indrukken die je hier opdoet zijn enorm. Bezoek één van de vele musicals op Broadway, één van de grootste straten van Manhatten, en ga op in de krioelende en zeer diverse mensenmassa. Times Square vormt dan weer het culturele hart van de stad. Staar je er blind op de enorme billboards of gebruik het als vertrekpunt voor een ritje met één van de vele yellow cabs. Op oudejaarsavond wordt hier de Times Square Ball neergelaten, een unieke belevenis. Blokkeer nu alvast de eindejaarsperiode in je agenda.


The High Line

Ooit verbond deze oude spoorwegen slachthuizen met elkaar, maar vandaag is het één van de grote, groene publiekstrekkers van de stad. Of je nu wandelt, zit of picknickt, je hebt een fantastisch zicht op Manhatten, midden in het groen en dat op 30 feet boven de stad. Je vindt er foodstandjes, ontdekt er kunst en geniet van een unieke blik op de stad. Een ideaal plekje voor romantische zielen die ’s avonds een blik op het verlichte New York willen werpen.

3 Insider Tips

Op stap met een Belg

Patrick van Rosendaal is misschien wel de bekendste Belgische gids in New York. Met BENY organiseert hij dagelijks stadswandelingen voor de Connections reizigers. Een uniek inkijk in New York en dat in je eigen taal!


Pik een baseball wedstrijd mee

Helemaal opgaan in sport? Bezoek dan zeker eens een baseballwedstrijd. Neem een hot dog, in je andere hand een biertje en geniet van de sfeer. Terwijl de hits door de speakers schallen en spelers de bal proberen te raken, geraak je helemaal opgezweept. Voor je het weet ben je helemaal mee met de regels van dit spel.


Een fietstocht langs de Hudson

Het verkeersvrije fietspad langs de Hudson rivier leent zich uitstekend voor een fietstocht. Je fietst langs heel wat belangrijke bezienswaardigheden en kan als je wil ook Brooklyn Bridge oversteken.


Bijzondere weetjes

 • In 1789 werd New York uitgeroepen tot de eerste hoofdstad van de Verenigde Staten, dit duurde echter maar één jaar

 • Ongeveer 1 op 38 inwoners van de Verenigde Staten woont in New York City

 • Onder het Waldorf Historia hotel ligt een geheim treinstation

 • Times Square werd genoemd naar een krant, de New York Times. Tot 1904 noemde de plaats Longacre Square

 • De stad telt meer dan 13.000 yellow cabs. Verbazingwekkend als je weet dat een licentie ongeveer 1 miljoen dollar kost


 • New York Praktisch

  Tijdsverschil: 6 uur vroeger dan in België

  Het weer in New York is warm en vochtig in de zomer, waarbij de temperaturen in juli kunnen oplopen tot 32°C. In de winter kunnen de temperaturen sterk onder het minpunt duiken.

  Munteenheid: US Dollar (1USD = 1,2 Euro

  Officiële taal: Engels

  Reisdocumenten: Reizigers met de Belgische nationaliteit dienen in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, en dient men een visum (ESTA) aan te vragen voor het vertrek.


  Voordelige vluchten naar New York

  De goedkoopste vliegtuigtickets naar New York, vind je bij Connections. Afreizen is het hele jaar door mogelijk vanuit Brussel, Amsterdam en Dusseldorf. New York door en door beleven met een gepast hotel en unieke belevenissen? Contacteer onze Connections Travel Companions. Zij vertellen er je met plezier meer over!

  Waarom Connections kiezen?

  30 jaar ervaring
  100% Belgisch met 30 jaar ervaring!
  32 travel shops
  32 shops dicht bij jou in de buurt
  Customer Service Center
  +32 (0)70 23 33 13
  contactcenter@connections.be