+32 (0)70 23 33 13

Bruisende mix van oud en nieuw!

Ben je op zoek naar een nieuwe hotspot, verken dan zeker eens Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Architecturaal vind je hier ondertussen heel wat pareltjes, maar net zo goed drukken heel wat Sovjetgebouwen nog steeds hun stempel op de stad. Weinig steden ondergaan zo een snelle metamorfose als Baku. De oude binnenstad waar de tijd geen vat op heeft gehad, staat in schril contrast met de buitenwijken waar hippe boetiekjes als paddenstoelen uit de grond schieten.

Als grootste stad in de Kaukasus-regio is het een baken van vooruitgang, die integreert en charmeert, zoals elke havenstad ter wereld. Een stad die pendelt tussen Oost en West, waar jongeren dagelijks plannen smeden en niets meer is zoals het was.

MUST DO

Flame Tower

Ben je een fan van moderne architectuur, dan kan je niet naast deze 3 torens kijken. Het zijn pareltjes van moderne architectuur die de skyline van Baku bepalen. Sinds 2012 vormen deze blauwe wolkenkrabbers het straatbeeld van Baku. Je bekijkt deze torens best vanop enige afstand om de grootsheid te kunnen vatten. Zeker ‘s avonds wanneer ze in het licht baden zijn ze ontzettend mooi om naar te kijken.

Maagdentoren

Deze 29 meter hoge toren is al jaren het icoon van Baku. Vanaf de top heb je een prachtig zicht op Baku Bay en de oude stad. Hoewel er discussie over bestaat, lijkt de Maagdentoren te bestaan sinds de 12de eeuw. Voor die tijd was het alvast een fenomenaal bouwwerk, met muren van maar liefst 5 meter dik. Oorspronkelijk stond de toren trouwens in het water, maar dat is vandaag de dag niet meer het geval.

De legende? Ooit was er eens een meisje, een maagd, verliefd op een jongen die arm was. Het meisje zelf was een machtige en rijke prinses, en daarom mocht ze niet met hem trouwen. Ze werd door haar vader opgesloten in die toren, omdat ze maar bleef aandringen.Vuurtempel

Deze vuurtempel vind je in Soerachani, een buitenwijk op het schiereiland op Apsjeron. Dit vijfhoekige gebouw heeft een binnenplein en 4 zuilen. Het eeuwigdurende vuur afkomstig uit 7 natuurlijke gasbronnen is er de voornaamste trekpleister. Nu is het wel zo dat het eeuwigdurende vuur doofde in 1669, waarna het vuur in 1975 opnieuw werd ontstoken, maar dan met gas uit een pijplijn. In 1985 werd de site erkend als Werelderfgoed. Recenter nog werd het door de president uitgeroepen tot nationaal erfgoed. Heel wat toeristen bezoeken de site ondertussen, die werd omgevormd tot museum.

Paleis van de Shirvanshah

Dit paleis werd in de 15de eeuw gebouwd in opdracht van brahim I van Shirvan toen Bakoe de hoofdstad werd van het Sjirvansjahrijk. Het paleis mag dan wat vervallen zijn ondertussen, je herkent er nog steeds de grandeur van toen in. Naast het paleis is er ook nog een mausoleum, een hamam en een moskee in te vinden.
CITY BREAKS

DE ZIJDEROUTE

Waarom Connections kiezen?

33 Travel Shops
33 shops dicht bij jou in de buurt
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!