+32 (0)70 23 33 13

Een feeërieke metropool

Op zoek naar de meest bruisende stad in Oezbekistan? Dan moet je in Tashkent zijn. Een stad waar nieuwe gebouwen als paddenstoelen uit de grond schieten, maar de Sovjetgeschiedenis nog steeds onmiskenbaar aanwezig is. De hoofdstad - waar de macht zit geconcentreerd - maar net zo goed traditionele landbouwers samenkomen om hun waren te slijten in de bazaar. Tashkent is een fascinerende mengelmoes van invloeden en indrukken, waar je met gemak enkele dagen kan doorbrengen. Een hoofdstad die wat tijd vraagt om te doorgronden, maar veel meer is dan een vertrekpunt naar andere, meer traditionele steden.

Ontdek een stad die leeft en al snel je eerste indruk ver overstijgt. Je vindt hier de beste musea en restaurants, waant je soms in het Westen, maar ontdekt als snel, dat zeker bij de oudere inwoners, de tijd net wat trager tikt en de hang naar het verleden nog groot is.

Verken je graag de bredere regio? Perfect, want op amper twee uurtjes buiten de stad trek je de natuur in, kan je raften en skiën. Hadden we al gezegd dat Tashkent je zou blijven verbazen?

MUST DO

Alisher Navoi Park

Dit park dat uit 1932 dateert is één van de grootste stedelijke parken van Oezbekistan. Dit park ruim 65 ha groot, werd vernoemd naar een belangrijke verlichte geest uit de Middeleeuwen: Alisher Navoi. Fietsers, rolschaatsers en wandelaars maken gretig gebruik van dit park, maar net zo goed vaar je er met een bootje op het meer. In de zomer is zwemmen overigens toegestaan. Rond het park vind je talrijke cafés en restaurants, waar je heerlijk relaxed van het groen kan genieten. Als je even zoekt vind je in het park zelfs een spoorweg uit 1940. Het station wordt gerund door kinderen tussen de 12 en de 16 jaar. Geen angst, ze worden uiteraard begeleid door volwassenen.

In het park zelf zijn er heel wat gebouwen die het ontdekken meer dan waard zijn. Het Oezbeekse parlement, een concert hal en de 16de-eeuwse Abulkasym madrasa, waar je tegenwoordig het Centre of Applied Arts kan vinden. Hier ontdek je nog heel wat traditionele ambachten en zie je hoe deze van generatie op generatie doorgegeven worden. Wedden dat je hier niet zonder souvenirs vertrekt?

Chorsu Bazaar

Verser dan in deze overdekte markt vind je de voedingswaren niet. Deze boerenmarkt in Taskhent is de bekendste en meest overweldigende van het land. Kruiden, gedroogd fruit en nog heel wat andere lekkernijen, een foodie haalt hier zijn hartje op. Maar ook de souvenirjagers komen hier ruimschoots aan hun trekken. Hoewel je je vaak met handen en voeten zal moeten uitdrukken, ervaar je onmiddellijk de vriendelijkheid van de lokale bevolking.

De prachtige blauwe dome is de eyecatcher van deze markt die al meer dan 100 jaar plaatsvindt en bescherming biedt tegen de hitte en het stof.
Amir Timur

Dit groene, overweldigende plein is zowat de spil van Tashkent. Een tripje door het moderne stuk van Tashkent kan je nergens beter starten dan op dit plein dat vernoemd werd naar de legendarische heerser Amir Timur. Pal in het midden van het plein vind je dan ook een beeld van deze staatsman op zijn paard. Het plein wordt omringd door het gekende “Uzbekistan” Hotel, de Faculteit Rechten, het Amir Timur museum, het Forums Palace en de Tashkent klokkentorens. Bijna stuk voor stuk delen deze gebouwen een roemrijke geschiedenis en zijn ze een bezoekje meer dan waard. Op dit plein kan je gerust een dag doorbrengen, maar net zo goed vertrekken van hieruit alle wegen naar de rest van de stad.

Hazrat Imam Complex

Het kloppende hart van het religieuze Tashkent. Dit complex in de oude stad van Tashkent vind je vlakbij de tombe van de eerste imam van Tashkent Hazrati Imam. Je ontdekt er prachtige bezienswaardigheden als de Barak-Khan, Tilla Sheikh Mosque, Mausoleum of the Saint Abu Bakr Kaffal Shashi and het Islamic Institute of Imam al-Bukhari, waar imans worden opgeleid. Heel wat invloedrijke en oostere geschriften uit de oudheid worden hier bewaard. Meer nog, de oorsprong van de Koran zou tot hier terug te brengen zijn.

Het nieuwe gebouw,samen met 2 prachtigen minaretten dateert uit 2007. Schitterend houtwerk verwelkomt je en ook de hemelsblauwe mozaïeken zijn overweldigend. Breng dit complex zeker ’s avonds een bezoekje. De prachtige verlichting zorgt ervoor dat je je onmiddellijk in een sprookje waant.
CITY BREAKS

DE ZIJDEROUTE

Waarom Connections kiezen?

33 Travel Shops
33 shops dicht bij jou in de buurt
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!