+32 (0)70 23 33 13

Trendy vibes

Sla er de lijstjes maar op na, Tbilisi is hip en trendy. Deze stad bubbelt en bruist in het dal van de machtige Mtkvari rivier. Jongeren werpen het Sovjetjuk van zich af, ondernemen en winkels, bars en hippe clubs schieten als paddenstoelen uit de grond. Een stad vol cultuur, waar de oudere generatie nog met enige weemoed terugblikt op de Sovjetperiode, maar de jeugd resoluut voor het Westen kiest. Tbilisi investeert in nieuwe gebouwen en infrastructuur en is klaar om steeds meer toeristen te ontvangen.

En toch… in de oude binnenstad lijkt alles bij het oude te zijn gebleven. Smalle straatjes en oude ambachtelijke winkeltjes voeren er nog steeds de boventoon. Oud en nieuw, alles loopt hier vlotjes in elkaar over en je zal je dan ook geen moment vervelen in deze boomende stad.

MUST DO

Djvari klooster

Dit klooster van het kruis ligt fabelachtig op een klif vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Mtscheta en de omliggende bergen. Ideaal als je even de stadsdrukte achter je wil laten en genieten van de overweldigende natuur van de Kaukasus. Het klooster dateert uit de 6de eeuw en is geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed.

Sameba Kathedraal

Deze kathedraal van de heilige Drievuldigheid van Tbilisi is de belangrijkste christelijke kathedraal van de Georgisch-Orthodoxe kerk en een waar pareltje. De kathedraal is nog vrij recent gebouwd. De bouwwerken begonnen in 1995 en werden voltooid in 2004. De Sameba kathedraal is het grootste religieuze gebouw in Georgië en de op drie na grootste ter wereld. Het spreekt dus eigenlijk voor zich dat je ongetwijfeld vol verstomming wordt geslagen door de grootsheid van dit gebouw.Rustaveli Avenue

Ook al verblijf je maar één dag in de stad, deze laan moet je gezien hebben. Het is zonder twijfel de belangrijkste straat in Tbilisi. Je ontdekt er ontelbare shops, cafés, restaurantjes en zelfs musea, naast een heleboel prachtige en minder mooie overheidsgebouwen. De straat werd genoemd naar de Middeleeuwse Georgische poëet Shota Rustavelli. Stop zeker eens bij het Opera House en Rustavelli Theatre. Architecturale pareltjes en pik als je kan zeker eens een stuk mee.

Zwavelbaden

In Tbilisi bulkt het van de zwavelbaden. De bekendste vind je midden in de oude stad. Het zijn ideale plekjes om een uurtje of twee tot rust te komen en van de weldaden van de zwavel te genieten. Zeker tijdens de koudere maanden is het heerlijk warm. De meeste van deze baden zijn 24 uur op 24 en 7 op 7 open, zodat je er eender wanneer je even tijd hebt terecht kan. Je hebt zowel goedkope als dure opties, maar genieten is het in elk geval. Al eeuwen maken deze baden onlosmakelijk deel uit van de cultuur in Tbilisi.
CITY BREAKS

DE ZIJDEROUTE

Waarom Connections kiezen?

33 Travel Shops
33 shops dicht bij jou in de buurt
Customer Service Center
+32 (0)70 23 33 13
contactcenter@connections.be
Mobile Travel Agents
Wij komen naar jou toe!