Dwars door het oude Griekenland

Dwars door het oude Griekenland

vanaf 865

Rondreis - 10 dagen

Het oude Griekenland ontstond meer dan tweeduizend jaar geleden en was de eerste "westerse" beschaving. Deze reis volgt het pad doorheen de geschiedenis en zal je het klassieke Griekenland - en dan vooral Athene, Epidaurus, Mycene, Delphi - in al zijn details laten ontdekken. Bovendien is de imposante natuur overal nadrukkelijk aanwezig in het prachtige gebergte en tijdens de ontdekking van de mythische kloosters van Meteora.

Troeven:
  • Inclusief vlucht h/t & huurwagen

  • Boeiende combinatie van geschiedenis en natuur

  • Heerlijke op eigen houtje in je eigen wagen

  • Handgekozen kleinschalige hotels

Afspraak in een reiswinkel

Dag 1 - 2

Athene

Na landing pik je je huurwagen op en rijd je naar de stad. Je verblijft hier 2 nachten. Tijdens die twee dagen trek je er ook met de e-bike op uit onder leiding van een gids voor een privéfietstocht langs de kust. Hoe cool is dat?

Op dag 2 beschik je over een hele dag om de historische kern van Athene te ontdekken. Goed om weten is dat Athene werd gesticht in 3000 voor Christus ook al zijn er sporen uit het neoliticum (12.000 jaar voor Christus) maar het meest bijzondere is dat het oude Athene symbool staat voor de eerste democratie. Je loopt hier in de voetsporen van grote filosofen als bijvoorbeeld Socrates, Plato en Aristoteles. De Akropolis met hoogtepunten als de oude tempel, het parthenon en de agora is een toeristische voltreffer. Maar niet alleen verleden, architectuur en boeiende musea zijn top in Athene ook qua creativiteit scoort deze hoofdstad goed. Het werd nog in 2018 uitgeroepen tot de Europese stad van de innovatie!

Dag 3

Athene - Delphi

Dag 4 - 5

Delphi - Kalambaka

Dag 6

Kalambaka - Olympia

Dag 7

Olympia - Kalamata

Dag 8 - 9

Kalamata - Nauplion

Dag 10

Nauplion - Athene

Wat is inbegrepen?

Praktische informatie

Prijzen

Een prijsvoorstel op maat?

Een uitgewerkt voorstel op maat? Wij denken graag met je mee, stellen de perfecte reis op maat samen en bezorgen je vliegensvlug een uitgewerkt prijsvoorstel. Zonder verrassingen en helemaal zoals jij het wenst. 

Kom langs in één van onze reiswinkels!

Wens je meer informatie, wil je een voorstel op laat laten uitwerken of de laatste tips van onze ervaren reisexperten? Bezoek één van onze reiswinkels of maak gelijk een afspraak. Wij trekken graag tijd uit voor jouw reisplannen. 

Anderen bekeken ook

Maandag – Vrijdag 10u tot 18u

Connections, Luchthavenlaan 10, 1800 Vilvoorde, BE 428 666 853

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de laatste aanbiedingen!

Wij hechten veel belang aan de bescherming van jouw persoonlijke gegevens. Lees onze Privacy Policy