Hongerig voor Hongarije

vanaf 1399

Hongerig voor Hongarije

Rondreis - 11 dagen

Verrassende wijnen van onbekende terreinen ? De laatste decennia is de wijn- en gastronomische scene van Hongarije opengebloeid, verder gerijpt en exponentieel gegroeid. Vandaag verwelkomt dit wijnland wijnkenners en reizigers van over de hele wereld. Tot de belangrijkste wijnproductie van het land behoren de beroemde zoete Tokaji Aszú-wijn, met bubbels of zonder, evenals een varieteit aan Merlot, Furmint en Kékfrancos en Juhfark wijnen, om er maar een paar te noemen die je wel moeiteloos kan uitspreken.

Tijdens deze 11-daagse rondreis door het noordoosten van Hongarije verken je Boedapest, Etyek, Neszmély, Pannonhalma, Eger en de beroemde Tokaj-regio. je beleeft de historische hoogtepunten van het land, geniet van een diversiteit aan gastronomische ervaringen in lokale czardas of Michelin-sterrenrestaurants, bezoekt wijngaarden en neemt deel aan wijnproeverijen en vooral je ontmoet er de warme en gastvrije bevolking van dit bijzondere land. Hier mag je ons wel op ons woord geloven: het wordt een feest voor al je zintuigen.

Troeven:

  • Vluchten inbegrepen

  • UNESCO Werelderfgoed

  • Betaalbare en heerlijke Michelin-sterrenrestaurants

  • Maak je reis zo intens als je wilt en voeg ervaringen toe naargelang budget & smaak

Dag 1

Boedapest

Na je aankomt in de luchthaven staat er een transfer naar je 4*-hotel in het centrum klaar. Hier ontdek je heel wat UNESCO-Werelderfgoed, architecturale pareltjes, heerlijke keuken en een levendig nachtleven. Boedapest heeft zijn bijnamen als het ‘Parijs van het Oosten’ en de ‘Parel aan de Donau’ niet gestolen. Het parlement is must visit en de gouden trappen zijn werkelijk verbluffend (inkom: €13/pp)

Vanavond geniet je van een inbegrepen dinner cruise op de Donau met live muziek inclusief 3-gangen menu en pianomuziek of een folklore & operette show.

Inbegrepen: avondmaal

Dag 2

Boedapest

Dag 3

Boedapest

Dag 4

Boedapest - Neszmély Wijnregio

Dag 5

Neszmély Wijnregio - Pannonhalma

Dag 6

Neszmély Wijnregio - Eger

Dag 7

Eger

Dag 8

Eger - Lillaüred - Miskolc - Tokaj

Dag 9

Tokaj

Dag 10

Tokaj

Dag 11

Tokaj - Boedapest

Wat is inbegrepen?

Praktische informatie

Prijzen

Een prijsvoorstel op maat?

Een uitgewerkt voorstel op maat? Wij denken graag met je mee, stellen de perfecte reis op maat samen en bezorgen je vliegensvlug een uitgewerkt prijsvoorstel. Zonder verrassingen en helemaal zoals jij het wenst. 

Kom langs in één van onze reiswinkels!

Wens je meer informatie, wil je een voorstel op laat laten uitwerken of de laatste tips van onze ervaren reisexperten? Bezoek één van onze reiswinkels of maak gelijk een afspraak. Wij trekken graag tijd uit voor jouw reisplannen. 

Anderen bekeken ook