Westkust & Namaqualand

vanaf 3099

Westkust & Namaqualand

Rondreis - 14 dagen

Deze rondreis neemt je mee op ontdekking naar een ongerept stukje natuur, buiten de platgetreden paden. Het kaal en onherbergzaam gebied van Namaqualand herbergt unieke landschappen en flora.

De westkust aan de Atlantische Oceaan is een ongetemde regio die zich uitstrekt ten noorden van Kaapstad en reikt tot de grens met Namibië. Hier wedijveren kilometers ongerepte stranden en baaien met slaperige Afrikaanse vissersdorpjes en gastvrije guesthouses. De vaak witgekalkte huisjes wisten hun historische authenticiteit te vrijwaren. Paternoster is een van die dorpjes.

Wat verderop transformeert het dorre woestijnachtig gebied van Namaqualand zich tijdens de lente 3 weken lang in een fleurige bloemenzee. Preciese data zijn er niet alles hangt samen met de laatste winterregens. En dat geldt ook voor het volume van de Upington Falls, of Aukoerebis (plek van groot lawaai) zoals de Khoi San de plaats doopten is een rotsachtige streek met kokerbomen en heel wat klein wild en heerlijke wandelpaden. Dit is een streek die minder gekend is bij toeristen. Perfect dus voor de zelfstandige Connections reiziger die houdt van nieuwe plekken ontdekken.

Troeven:
  • Reis ‘off the beaten tracks’

  • Verblijf in unieke lodges zoals Kagga Kamma en !Xaus

  • 6x volpension + inbegrepen excursies

Afspraak in een reiswinkel

Dag 1 & 4

Kaapstad

Aangekomen in Kaapstad neem je je intrek in je lodge waar je 3 nachten zal verblijven. Vanuit je ‘basecamp’ kan je naar hartelust deze boeiende stad en haar wijde omgeving verkennen. De winelands bereik je in een halfuurtje maar je kan ook naar Kaap de Goede Hoop of naar Gansbaai voor een kooiduik tussen de Great White sharks.

Dag 5

Kaapstad - Paternoster

Dag 6 & 7

Paternoster - Kagga Kamma

Dag 8

Kagga Kamma - Springbok

Dag 9 & 10

Springbok - Augrabies

Dag 11 & 12

Augrabies - Kgalagadi

Dag 13

Kgalagadi - Upington

Dag 14

Upington - Brussel

Wat is inbegrepen?

Praktische informatie

Prijzen

Een prijsvoorstel op maat?

Een uitgewerkt voorstel op maat? Wij denken graag met je mee, stellen de perfecte reis op maat samen en bezorgen je vliegensvlug een uitgewerkt prijsvoorstel. Zonder verrassingen en helemaal zoals jij het wenst. 

Kom langs in één van onze reiswinkels!

Wens je meer informatie, wil je een voorstel op laat laten uitwerken of de laatste tips van onze ervaren reisexperten? Bezoek één van onze reiswinkels of maak gelijk een afspraak. Wij trekken graag tijd uit voor jouw reisplannen. 

Anderen bekeken ook