Venetië Marathon

Venetië Marathon

vanaf 969

Een halve of hele marathon door het historische Venetië inclusief vluchten, transfer, hotelverblijf, startnummer en Connections begeleider

Venetië kent zijn gelijke niet. Dat geldt voor de stad, maar ook voor de (halve) marathon. Prachtige paleizen, historische pleinen en idyllische kanalen liggen op je pad naar de finish aan de Riva Sette Martiri.

Naar de (halve) marathon van Venetië met Connections
Als loper heb je maar 1 focus: die wedstrijd op zondag. Connections biedt je met zijn marathonaanbod de kans om (alleen of met partner) deel te nemen aan de mooiste marathons ter wereld in alle comfort.

We zorgen niet alleen voor je startnummer maar ook voor je vliegtuigtickets, transfers en verblijf ter plaatse zodat je zelf enkel met het sportieve bezig hoeft te zijn. Kan jij straks samen met ons Venetië afvinken?

Reisperiode: 24 oktober 2024 - 28 oktober 2024
2.jpg
13.jpg

Wat is inbegrepen in deze aanbieding?

 • Vlucht: Rechtstreekse vlucht Brussel - Venetië met Brussels Airlines

  Heenvlucht op 24/10 vanuit Brussel om 21u20

  Terugvlucht op 28/10 vanuit Venetië om 12u05

 • Bagage: Handbagage + 23kg. per persoon

 • Transfer: Luchthaven - Hotel (heen & terug)

 • Hotel: 4 overnachtingen in Hotel Meininger Venezia Mestre, inclusief ontbijt

 • Activiteit: Startbewijs halve of volledige Marathon Venetië

  * Minimale leeftijd voor deelname: 20 jaar

Hoogtepunten van deze marathon

 • Vertrekken doe je in het park van de “koningin der Venetiaanse villa’s”: Villa Pisani, dat uitzonderlijk voor de marathonlopers haar poorten opent.

 • Het eerste deel van het parcours loop je langs de Riviera del Brenta, met oude Venetiaanse villa's die uitkijken over de rivier.

 • Daarna komt Zattere, een 2 km lange dijk naast het Giudecca kanaal, waar je dicht langs het water loopt.

 • Je loopt over het Canal Grande via een 170 meter lange brug die vlak voor de marathon wordt gebouwd en de nacht erna weer wordt afgebroken

 • Het einde is spectaculair, langsheen Piazza San Marco en Palazzo Ducale, wereldberoemde historische monumenten in het centrum van Venetië.

Moeilijkheid van het parcours

Het parcours van de Venice marathon is in principe vlak en snel. Er zijn maar een paar moeilijkheden, namelijk 3-4 korte hellingen van 100 meter tussen de 25e en 35e kilometer. In het laatste deel van het marathonparcours (de laatste 3 kilometer) moet je 14 bruggetjes over de kanalen van Venetië trotseren.

Er zijn houten hellingen aangebracht om te voorkomen dat je op de trappen moet lopen. Het parcours is volledig afgesloten voor verkeer en elke kilometer is gemarkeerd.

De halve marathon start in Mestre, Piazza Ferretto, in de schaduw van de toren, en volgt vanaf het nieuwe museumcomplex M9 de route van de marathon.

Jouw verblijf

Hotel Meininger Venezia Mestre

Meininger Venezia Mestre is een modern hotel gelegen in Mestre, op slechts 20 minuten van het Piazza Feretto met zijn beroemde middeleeuwse architectuur. Het hotel beschikt over een gedeelde lounge, rookvrije kamers, gratis WiFi in het hele pand en een bar. De gasten hebben ook toegang tot een gedeelde keuken en een 24-uurs receptie.

Alle kamers van Meininger Venezia Mestre zijn voorzien van een eigen badkamer met een douche, gratis toiletartikelen en een haardroger. Beddengoed en handdoeken worden verstrekt in elke kamer. Gasten kunnen genieten van een ontbijtbuffet of een continentaal ontbijt in het hotel.

Waarom kiezen voor Connections?

Omdat wij reizigers zijn, net als jij. Steeds op zoek naar verrassende ervaringen, boeiende ontmoetingen en nieuwe horizonten. Omdat we 100% Belgisch zijn en je steeds verder helpen in je eigen taal. Omdat wij er onze persoonlijke missie van maken jou verder te laten reizen dan je ooit gedacht had. Want het leven is intenser als je reist, echt reist!

Meer over Connections

The twinkle in the eye

Verwacht bij ons geen eenheidsworst. We gaan steeds op zoek naar die extra ingrediënten die jouw reis bijzonder maken. We zweren bij intense ervaringen.

Meer dan 100 travel designers over het hele land

Onze kennis en ervaring vind je in onze reiswinkels over heel België, steeds bij jou in de buurt. Onze Travel Designers ontvangen je met open armen.

+35 years on the road

We zijn al even onderweg. Reizen met Connections is kiezen voor ‘peace of mind’. Alles piekfijn geregeld, een uitstekende service, zekerheid en betrouwbaarheid.

Steeds aan jouw zijde

We zijn er als je ons nodig hebt! Bereikbaar via onze website, onze reiswinkels, ons customer service center, op de luchthaven en via onze mobile travel agents.