De Maya tempels van Chichén Itzá

In het spoor van de Maya's in Chichén Itzá

Deze stad prijkt niet voor niets op de lijst met wereldwonderen. De confrontatie met de maya cultuur is ronduit indrukwekkend.

Een wereldwonder om stil van te worden

Dat de Maya’s hun tijd ver vooruit waren staat als een paal boven water. Maar de pracht die ze in Chichén Itzá hebben gerealiseerd is toch buiten categorie. De piramide van Kukulcán slaat je met verstomming en voert je terug in de tijd.

Dit complex is enorm, smeer je benen dus maar in. Hier maak je kennis met de bouwkundige kennis van de Maya’s in al zijn glorie. Hier struin je makkelijk twee uur rond en ga je met een gids, dan steek je heel wat weetjes op en duik je dieper in de fantastische Maya cultuur. Astrologie, oude sporten en de watervoorziening van de Maya’s: ze komen hier stuk voor stuk aan bod. Onze tips: Waag je aan een duik in één van de cenotes en ga zo vroeg mogelijk op de dag om toeristen en de ergste warmte te vermijden. Zo kun je de omgeving ten volle ontdekken.

"Dat deze magische plek tot één van de zeven wereldwonderen behoort, dat is niet meer dan logisch. Het gevoel dat je hier bekruipt ervaar je quasi nergens anders ter wereld"
Maandag – Vrijdag 10u tot 18u

Connections, Luchthavenlaan 10, 1800 Vilvoorde, BE 428 666 853

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de laatste aanbiedingen!

Wij hechten veel belang aan de bescherming van jouw persoonlijke gegevens. Lees onze Privacy Policy