De Taj Mahal, een ode aan de liefde

De Taj Mahal,
een ode aan de liefde

Dit kroonstuk van de islamitische kunst in Indie wordt universeel gezien als een van de meesterstukken op de Werelderfgoedlijst, met reliëfwerk in marmer en ingelegde edelstenen.

Toonbeeld van symmetrie en perfectie

Zelden zal je een bouwwerk vinden dat zoveel schoonheid en emotie uitstraalt als de Taj Mahal. Je kan er uren naar staren en van ontroering stil worden. Of een ander invalshoek nemen en weer verrast worden. En dan is er nog het verhaal achter dit mausoleum.

Meer dan 20.000 arbeiders werkten tientallen jaren lang onder extreme omstandigheden aan deze graftombe voor Mumtaz Mahal, de vrouw van Sjah Jahan. Het marmer werd met olifanten aangevoerd uit mijnen ver weg. Volgens de overlevering zou de mogol de vingers hebben laten afhakken van de uitvoerder zodat hij nooit nog opnieuw dergelijk mooi bouwwerk zou kunnen maken. Volgens diezelfde bronnen zouden er plannen geweest zijn om aan de overkant van de rivier eenzelfde bouwwerk in zwart marmer neer te zetten voor de keizer zelf, maar kreeg hij dat niet gefinancierd. Hoe dan ook, deze ode aan de liefde laat niemand onberoerd ...

“Vanuit Mehtab Bagh aan de overkant van de rivier heb je het mooiste uitzicht op de
Taj Mahal, weg van de drukte en met wat geluk ook met een prachtige zonsopgang“

Meer dan 100 Travel Designers over heel België staan voor je klaar

Elk jaar opnieuw begeleiden wij onze Travel Designers naar alle uithoeken van de wereld om jou nog beter te kunnen adviseren bij het samenstellen van je reis.

Peru, Thailand, New York, Zuid-Afrika... geen bestemming is hen vreemd. Ontdek hier wie ze zijn en feel free om hen te contacteren!

Waarom kiezen voor Connections?

Omdat wij reizigers zijn, net als jij. Steeds op zoek naar verrassende ervaringen, boeiende ontmoetingen en nieuwe horizonten. Omdat we 100% Belgisch zijn en je steeds verder helpen in je eigen taal. Omdat wij er onze persoonlijke missie van maken jou verder te laten reizen dan je ooit gedacht had. Want het leven is intenser als je reist, echt reist!

Meer over Connections

The twinkle in the eye

Verwacht bij ons geen eenheidsworst. We gaan steeds op zoek naar die extra ingrediënten die jouw reis bijzonder maken. We zweren bij intense ervaringen.

Meer dan 100 travel designers over het hele land

Onze kennis en ervaring vind je in onze reiswinkels over heel België, steeds bij jou in de buurt. Onze Travel Designers ontvangen je met open armen.

+35 years on the road

We zijn al even onderweg. Reizen met Connections is kiezen voor ‘peace of mind’. Alles piekfijn geregeld, een uitstekende service, zekerheid en betrouwbaarheid.

Steeds aan jouw zijde

We zijn er als je ons nodig hebt! Bereikbaar via onze website, onze reiswinkels, ons customer service center, op de luchthaven en via onze mobile travel agents.