Wandelen in Tokyo met een Belg

Wandelen in Tokyo
met een Belg

vanaf 129

Connections organiseert elke dag stadswandelingen in het gezelschap van Nicolas Wauters, een jonge Belg die in Tokyo woont en smoorverliefd is geworden op Japan.

Tokyo is een magische stad die je nog nooit eerder hebt gezien. Het levenstempo, de architectuur, de mensen, de paradoxen, de cultuur en zo veel andere dingen maken Tokyo tot een stad als geen ander.

Te voet, op de fiets en met de metro neemt hij je mee op een tocht door de belangrijkste wijken van de stad. Al doende leer je de weg te vinden en je te verplaatsen in deze hectische megalopolis. Tegelijkertijd vertelt Nicolas je duizend-en-één tips en anekdotes over zijn adoptiestad en haar inwoners.

Shinjuku.jpg
Nicolas_Wauters.jpg

Hallo,

Mijn naam is Nicolas en ik ben een Belg die in Tokyo woont. Mijn aantrekkingskracht tot het Land van de Rijzende Zon komt voort uit de videogames en manga die mijn kindertijd hebben gevormd. Als kind al voelde ik een onweerstaanbare drang om Tokyo te ontdekken, het thuisland van mijn helden.

In 2010 vervulde ik deze droom en het was het begin van een nieuw avontuur en een nieuw leven voor mij. Daar ontmoette ik de vrouw die mijn vrouw zou worden en onze liefde bleef groeien tot het punt waarop ik me bij haar voegde in Tokyo. Sinds ik in de hoofdstad woon, ben ik nooit gestopt met lopen, fietsen of de metro nemen. De stad is mijn speeltuin. Elke dag heb ik er plezier in om haar te ontdekken en met anderen te delen. Het geeft me de kans om mijn passies ten volle te beleven.

Als reisleider haal ik de meeste voldoening uit het delen van de verwondering van reizigers die voor het eerst door de straten van de stad lopen. Zin in een avontuur? Kom met me mee en laat me je kennis laten maken met het Tokyo waar ik van hou.

Groeten,
Nicolas

Wandelingen in Tokyo
De beschrijvingen hieronder zijn voorbeelden van routes. Onze Belgische reisleider ontmoet je 's ochtends in je hotel of op het ontmoetingspunt voor groepswandelingen en overloopt de route die hij je voorstelt om zijn stad te ontdekken.

Privétour met een belg - vanaf € 129

Je route begint met een bezoek aan de Harajuku wijk, waar je het uitgestrekte stadspark met het Meiji-Jingu heiligdom verkent. Daarna bewonder je de architectuur en luxe boetieks langs Omote-Sando Avenue.

Er is een theepauze gepland in Sunny Hills, een gebouw met een spectaculair design. Daarna neem je de metro naar Shibuya voor de lunch (optioneel). Op Shibuya Crossing zul je getuige zijn van het fascinerende schouwspel van honderden voetgangers die het beroemde kruispunt in alle richtingen oversteken. Je ontdekt er het beeldje van de beroemde hond Hachiko, maar ook talrijke modeboetieks zoals Tower 109.

Maak daarna een wandeling door het zakendistrict Shinjuku om de salarismannen te zien. Vanaf de 45e verdieping van het Metropolitan Building heb je een adembenemend uitzicht over de stad. In Akihabara, in het otaku-district (geek-district), domineert elektronica de scène, met lunaparken met meerdere verdiepingen en een veelheid aan elektronicawinkels in de breedste zin van het woord. Je eerste ontdekkingstocht door Tokyo eindigt met een bezoek aan de Kanda Myojin-schrijn.

Tokyo per fiets - vanaf € 141

Spring op je fiets en ontdek samen met Nicolas deze megastad op een unieke manier. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is Tokyo bijzonder aangenaam om met de fiets te verkennen. Na het ophalen van je fiets begin je aan je wandeling. Als een echte local steek je het ongelooflijke Shibuya-kruispunt over. Dan ga je verder naar de wijk Omote Sando om te flaneren op de Champs-Elysées van Tokyo. Een kleine pauze in het park van Harajuku is voorzien. Na het terugbrengen van je fiets bezoek je de Meji Shrine tempel bij het vallen van de avond.

De omgeving van Tokyo - vanaf € 160

Als je wilt, kan je samen met Nicolas de hoogtepunten buiten Tokyo bezoeken. Vanuit je hotel neemt je begeleider je mee op pad met het openbaar vervoer. Je ontdekt Nikko, een Unesco-site met haar nationaal park, of Kamakura, of de regio Hakone met haar prachtige uitzichten op de berg Fuji.

Ook in Osaka, Kyoto & Nara

Maak een wandeling met een gids van Nicolas' team in Osaka, Kyoto en Nara. Deze ervaring is beschikbaar in het Frans, Nederlands en Engels. Laat je leiden en geniet van fascinerende tips en anekdotes tijdens je ontdekkingstocht.

Boek

Le Japon, quiétude et tumulte

Een exemplaar van dit boeiende boek is inbegrepen bij elke boeking van onze rondreizen. Wil je jezelf onderdompelen in je dromen voordat je vertrekt, of je reis naar het Land van de Rijzende Zon herbeleven aan de hand van prachtige foto's als je weer thuis bent? Dan is dit boek echt iets voor jou. Nicolas Wauters, onze gids uit Tokyo, is een uitzonderlijk getalenteerd fotograaf.

In dit boek, uitgegeven door Racine, ontdek je zijn mooiste foto's, maar ook talrijke inspiratiebronnen en advies van onschatbare waarde over de must-sees van Japan! Ontdek de verschillende facetten van Japan in de hoofdstukken van dit prachtige boek. Ontdek naast klassieke bestemmingen als Tokyo en Kyoto ook unieke aspecten van Japan, zoals de sociale codes, gastronomie, cultussen en religies.

*Enkel in het Frans verkrijgbaar

Waarom kiezen voor Connections?

Omdat wij reizigers zijn, net als jij. Steeds op zoek naar verrassende ervaringen, boeiende ontmoetingen en nieuwe horizonten. Omdat we 100% Belgisch zijn en je steeds verder helpen in je eigen taal. Omdat wij er onze persoonlijke missie van maken jou verder te laten reizen dan je ooit gedacht had. Want het leven is intenser als je reist, echt reist!

Meer over Connections

The twinkle in the eye

Verwacht bij ons geen eenheidsworst. We gaan steeds op zoek naar die extra ingrediënten die jouw reis bijzonder maken. We zweren bij intense ervaringen.

Meer dan 100 travel designers over het hele land

Onze kennis en ervaring vind je in onze reiswinkels over heel België, steeds bij jou in de buurt. Onze Travel Designers ontvangen je met open armen.

+35 years on the road

We zijn al even onderweg. Reizen met Connections is kiezen voor ‘peace of mind’. Alles piekfijn geregeld, een uitstekende service, zekerheid en betrouwbaarheid.

Steeds aan jouw zijde

We zijn er als je ons nodig hebt! Bereikbaar via onze website, onze reiswinkels, ons customer service center, op de luchthaven en via onze mobile travel agents.