De wereld onder 1 dak tijdens Afro-Latin & Asian Day

Na de succesvolle Ameri-Can Day van 15 oktober pakken we amper een maand later alweer uit met een reisevent dat tot de verbeelding spreekt. Op zondag 12 november kan je in Quartier Papier terecht voor een onvergetelijke dag vol inspiratie en reisverhalen, van Bangkok tot Kaapstad en van Rio tot Tokyo.

Verwacht je aan een mix van boeiende sprekers, entertainment van het hoogste niveau en informatie uit eerste hand van lokale gidsen, experten, journalisten en travel designers. Nicolas Wouters komt speciaal over gevlogen uit Japan, gidsen Tiago en Pedro uit respectievelijk Brazilië en Bolivia, Salua uit Dubai. Cath Luyten komt vertellen over haar onvergetelijke road trip door Marokko en vele anderen delen hun passie en kennis over onder meer Argentinië, Kenia, Zuid-Afrika, Indonesië en Mexico. Heel wat goede redenen dus om zelf ook aanwezig te zijn en je te laten inspireren en informeren. Wij brengen alvast alles in gereedheid om jou goed te kunnen ontvangen.

Snel registreren is de boodschap!

Programma

Doorheen de dag vinden elk uur nieuwe presentaties plaats en dit verspreid over 4 podia. Bij het registreren kies je de sessies die je wil bijwonen en automatisch zie je ook op welk uur en welke stage deze presentatie plaats vindt. Kies uit ons gevarieerde aanbod en maak er een onvergetelijke dag van. Alvast veel plezier bij het samenstellen van jouw persoonlijke programma!

Frank Bosteels

Thailand Hidden Gems & Highlights

10:00 - 10:45
Nederlands

Griet Huyberechts

The Wonders of Wilderness in Kenya

11:00 - 11:45
Engels

Cath Luyten

Magisch Marokko

12:00 - 12:45
Nederlands

Tiago Coimbra

Brazil’s Hidden Treasures

13:00 - 13:45
Engels

Nicolas Wauters

Le Japon, l’Art des Contrastes et des Surprises

14:00 - 14:45
Frans

Miranda Deschutere

Zuid-Afrika: een Wereld in één Land

15:00 - 15:45
Nederlands

Alain Ernotte

Viëtnam et Cambodge: Avonture Exotique en Terres d’Histoires et de Beauté

16:00 - 16:45
Frans

Sprekers

Onze lijst met sprekers is indrukwekkend, maak kennis met deze boeiende vertellers en kom op 12 november naar Quartier Papier om ze live aan het week te zien.

Frank Bosteels

Thailand Hidden Gems & Highlights

Frank is senior product manager bij Connections en sinds meer dan 20 jaar Thailand expert. Zijn vele reizen door het land van de glimlach stellen hem in staat om de mooiste Thailand-programma’s uit te tekenen voor en met onze reizigers. Tijdens deze sessies neemt Frank je mee naar onder meer Bangkok, Chiang Mai en Phuket, langs indrukwekkende tempels, over de befaamde River Kwai en naar de heerlijke keuken, die betovert door haar pure smaken van lemon grass, koriander en kokosnoot. Gegarandeerd dat jij de smaak te pakken krijgt om meteen het vliegtuig op te stappen!

Griet Huyberechts

The Wonders of Wilderness in Kenya

Griet Huyberechts was binnen Connections actief in verschillende functies in de verkoop en richtte recent samen met de Keniaan Ed Orieto een joint-venture op onder de naam Kwanga Safaris. Op korte termijn werd Kwanga als partner van Connections voor safari’s in Kenya een vaste waarde en daar is de drive van Griet niet vreemd aan. Het aanbod van Kwanga onderscheidt zich van anderen door de kleinschaligheid en de charme van de verblijfslocaties en de persoonlijke aanpak van het team ter plaatse. Programma’s worden volledig op maat van de reiziger uitgewerkt en aangepast. Tijdens deze sessie kom je heel wat te weten over Kenia én over wat je mag verwachten van onze safari’s.

Cath Luyten

Magisch Marokko

We hoeven haar vast niet meer voor te stellen, deze reizigster in hart en nieren. Ooit presenteerde ze Vlaanderen Vakantieland maar ondertussen heeft ze haar vleugels uitgestrekt over de hele wereld. Als Connections ambassadrice verkende Cath onder meer al Thailand en de USA, maar voor deze sessie ging ze met haar oudste zoon 10 dagen naar Marokko. Beleef haar verhaal mee vanop de eerste rij en laat je betoveren door de schoonheid van dit land. Van de prachtige Dades vallei tot de oorverdovende stlte in de woestijn. Van het magsiche Marrakech tot de authentieke kasbahs en paleizen, je zal ogen en oren te kort komen!

Tiago Coimbra

Brazil’s Hidden Treasures

Toen Tiago deze zomer onze CEO Ronny Bayens en zijn gezin rondleidde kon hij niet vermoeden dat hij enkele maanden later in Brussel op een podium zou staan. En toch is het zo! Droom je al lang van een reis naar Brazilië dan is hij de juiste man! Als ervaren gids zal hij op 12 november antwoorden op al jouw vragen. Tiago kent uiteraard de klassiekers en de niet te missen hoogtepunten. Maar net zo goed neemt hij je mee naar de hidden gems. Van Rio tot Sao Paulo en helemaal tot aan het Amazonewoud. Op onnavolgbare wijze neemt hij je op sleeptouw, wedden dat je vanaf de eerste minuut aan zijn lippen hangt?

Nicolas Wauters

Le Japon, l’Art des Contrastes et des Surprises

Nicolas Wauters is gehuwd met een Japanse en woont sinds 2013 in Tokio. Vanuit zijn passie voor Japan en fotografie stichtte hij de organisatie Tokyo Trip, waarmee hij toeristen van overal ter wereld (en vooral van Connections) ontvangt en onderdompelt in de Japanse cultuur. Op stap met Nicolas is een belevenis die je niet snel zal vergeten. Vanuit zijn fascinatie voor dit geweldige land neemt hij je tijdens zijn sessie mee op tocht langs indrukwekkende plaatsen, maakt je wegwijs in de bijzondere Japanse manier van leven, vol traditie en autheniciteit. Keer op keer komen onze reizigers terug thuis met prachtige herinneringen aan de wandelingen met Nicolas!

Miranda Deschutere

Zuid-Afrika: een Wereld in één Land

Miranda is sinds vele jaren actief in onze reiswinkel in Antwerpen en reisde ondertussen heel de wereld rond. Maar Zuid-Afrika, dat is haar tweede thuis. Ze is dan ook de geknipte travel designer om jou mee te nemen naar dit fantastische land. Men zegt wel eens Zuid-Afrika, dat is de wereld in 1 land en dat kunnen wij alleen maar bevestigen. Miranda zal enthousiast vertellen over haar vele bezoeken van Kaapstad, met zijn unieke setting aan de voet van de Tafelberg. Over de geweldige wijnregio met Stellenbosch en Franschhoek. Over walvissen zien en oesters eten. En uiteraard over de mooiste safariparken in het oosten van het land. Niet te missen!

Alain Ernotte

Viëtnam et Cambodge: Avonture Exotique en Terres d’Histoires et de BeautéIndonésie: Explorez un Paradis d’Îles et de Culture

Als reisleider in Azië voor culturele reizen (Iran, India, Nepal, Sri Lanka, Zuidoost-Azië, Indonesië, ...) en conférencier tijdens cruises, deelt Alain Ernotte al bijna 30 jaar zijn kennis over de continenten Azië en Oceanië met al wie interesse heeft. Dit doet hij nog steeds met enorm veel passie. Alain zal zonder enige twijfel met veel lof over zijn culturele ervaringen vertellen in Indonesië, Vietnam en Cambodja en jullie warm maken om deze prachtige landen zelf te gaan bezoeken. Als geen ander weet hij de juiste klemtonen te leggen en de mooiste verhalen te vertellen. Laat je meeslepen door een boeiende spreker, de passie spat er af!

Xavier Weidenaar

Bali: Paradijselijk Indonesië aan je Voeten

Xavier Weidenaar werd 46 jaar geleden geboren in het Groothertogdom Luxemburg en is gepassioneerd door reizen, kunst en muziek. Hij ontdekte het toerisme in 1999 dankzij een opdracht van een jaar aan boord van een schip van Festival Cruises. Hij reisde door Midden-Amerika (Costa Rica, Panama, Brazilië), Australië en Nieuw-Zeeland en verschillende keren door Azië, waaronder Indonesië, wat een echte "coup de coeur" was. Tijdens zijn sessie krijg je een brede kijk op deze exotische bestemming en word je ondergedompeld in de charme en gastvrijheid die Indonesië en haar inwoners te bieden heeft!

Fabrice Dekerf

Japan: een Reis naar de Toekomst vol Traditie

Fabrice en zijn gezin trokken deze zomer naar Japan (met Connections) en waren danig onder de indruk van dit fascinerende land. Samen met zijn vrouw Melanie en de tienerzonen trokken ze 3 weken lang rond. Nadat onze gids Nicolas Wauters hen in Tokyo op weg gezet had beleefden ze elke dag nieuwe avonturen: Mount Fuji, Ueno Park, Roppongi, Kiso Valley, Takayama, Kanazawa, Hiroshima, Osaka … Melanie is journaliste en deelde dagelijks boeiende verhalen en prachtige foto’s via haar sociale media, heel wat vrienden konden op deze manier een stukje meereizen. Kom luisteren naar Fabrice en Melanie, ze hebben heel wat te vertellen!

Erik Laenens

Zuid-Korea: Een Modern Avontuur met Traditionele CharmeArgentinië: Passie, Avontuur en Natuurlijke Schoonheid

Erik is een vaste waarde bij Connections en sinds enkele jaren actief als mobile travel agent. Hij komt dus bij jou thuis je reisplannen bespreken als je dat wenst, ’s avonds of in het weekend, wanneer het jou past! Erik heeft de hele wereld rond gereisd en hij komt dan ook maar wat graag vertellen over een aantal van zijn favoriete bestemmingen. Hij zou makkelijk zelf een dag met sessies kunnen vullen maar voor onze Afro-Latin & Asian Day wil hij alvast zijn passie delen over Argentinië, Oman en Zuid-Korea. Drie totaal verschillende bestemmingen maar dat maakt deze dag net zo boeiend. Kies jij voor een van deze sessies of doe je ze meteen alle drie?

Stéphane Rosenblatt

Thaïlande: l’Evasion Tropical de vos Rêves

Stéphane Rosenblatt was lange tijd directeur televisie bij RTL Belgium en heeft in de loop van zijn drie decennia bij het privébedrijf een hoge vlucht genomen. Na zijn studie politieke wetenschappen aan de ULB ging hij in 1984 aan de slag als freelancer. Amper dertig jaar oud werd hij gepromoveerd tot hoofd van Bel RTL. In 1993 werd hij hoofd van de redacties van TVI en Bel RTL. Maar bovenal is Stéphane een grote liefhebber van Azië. Tijdens zijn sessie “Thailand, off the beaten tracks” zal hij zijn kennis over het gekende en vooral het minder gekende Thailand met je delen, alsof je door een privégids aan de hand wordt gehouden. Bangkok and beyond!

Hannah Galbraith

The Dragon Trip – Backpacking in South-East Asia

Sinds de lancering 5 jaar geleden heeft The Dragon Trip al meer dan 4000 consumenten ontvangen op life-changing avonturen door heel Azië. Na de start met rondreizen door China, hebben ze uitgebreid naar bijna 15 landen in Azië, waaronder Japan, Korea en India. Ze bieden budget backpacking tours, familie-avonturen en premium reizen, maar ze delen allemaal één doel - het waarmaken van de belofte van The Dragon Trip van authentieke, doordachte, onvergetelijke reizen. Een perfecte match met onze Connections filosofie!

Kirsten Decoster

Betoverend Viëtnam: Reis door Tijd en Traditie

Kirsten, gebeten door de reismicrobe, en nu net iets langer dan een jaar aan de slag op de marketingafdeling van Connections, vertelt met veel plezier over haar trip naar Vietnam. Als Master in Toerisme bezocht ze in 2018 dit prachtige land en trok ze in 3 weken tijd van Hanoi in het noorden tot Ho Chi Minh City in het zuiden. Een fantastische ervaring, gekruid met heel wat belevenissen en excursies, die ze in geuren en kleuren uit de doeken doet. Zak af naar Halong Bay, geniet mee van de goedlachse bevolking en laat je door Kirsten op sleeptouw nemen in Hoi An. Tips bij de vleet tijdens deze inspirerende sessie.

Laura Marques Gutierrez

Mexique: Evasion en Terre de Couleurs et de Cultures

Laura kwam pas deze maand in dienst bij Connections als travel designer in onze reiswinkel van Kraainem. Met haar Spaanse roots is ze echter de geknipte persoon om je mee te nemen door dit mythische land! Reis in haar spoor door Yucatan en ontdek niet alleen de populaire plaatsen Playa del Carmen, Tulum, Isla Mujeres en Cancun, maar vooral ook de minder gekende plaatsen zoals Bacalar, een van de “pueblos magicos” net voor de grens met Belize. Hier ontdek je het authentieke Yucatan! Dat geldt ook voor Isla Holbox, waar geen auto’s toegelaten zijn en enkel kleine, charmante hotels gelegen zijn. Meer weten? Schrijf je nu in!

Dominique Bastin

Cartagena: De Poort naar Magisch Colombia!

Dominique Bastin uit Leuven richtte in 2006 Rain Pharma op onder de naam "Rain". Het bedrijf biedt fair trade producten voor een stralende huid, een evenwichtig gewicht en een gezond lichaam. Het succes van zijn bedrijf kwam niet uit de lucht vallen. Als socioloog heeft Dominique de natuurlijke neiging om dingen beter te willen begrijpen en beter te willen doen. Die gedrevenheid uit zich nu ook in zijn liefde voor Colombia. Eric Godoy Rocha is de eerste werknemer ooit van Rain Pharma en geboren in Cartagena. Niemand beter om de Colombiaanse gastvrijheid te laten ervaren. Verwacht je aan een sessie met heel wat boeiende verhalen en verrassende inzichten. Want Colombia – en in het bijzonder Cartagena – dat is de vrolijke en kleurrijke Caribische cultuur op zijn best!

Costa Rica, Pura Vida!

Costa Rica, Pura Vida!

Merijn werkt al jaren achter de schermen voor Connections door zijn meer dan 30 jaar kennis op Latijns-Amerika en Costa Rica. Costa Rica heeft zijn hart gestolen en hij zal zijn passie over het PURA VIDA gevoel dat je in Costa Rica rondreizen ervaart, overbrengen. Costa Rica is groen, maar biedt een enorme variëteit en mogelijkheden zowel voor de fauna en flora liefhebber, families, of soft-adventure seekers! Hij zal je wegwijs maken uit de diverse mogelijkheden en bestemmingen in Costa Rica: de rijke kust, volgens Columbus en Merijn.

Joris Cruysberghs

Jordan: Unveil the Mystique of the Middle East

Joris werkt voor Aviareps en is helemaal in de ban van Jordanië. En dat begrijpen wij volledig want Jordanië is een fascinerend land met fantastisch mooie dingen om te ontdekken. Denken we maar aan Petra. De spectaculaire zandstenen stad Petra werd in de 3e eeuw voor Christus gebouwd door de Nabateeërs, die paleizen, tempels, graven, opslagplaatsen en stallen uit de zachte stenen kliffen hakten. Vandaag de dag is het Werelderfgoed. Joris neemt je mee door de woestijn, laat je kennis maken met de overblijfselen van een machtig koninkrijk en misschien ga je wel even dobberen op de Dode Zee. Of een bezoek aan Amman?

Salua Daghay

Dubai-Abu-Dhabi: Where Luxury Meets Tradition

Salua Daghay en haar man Koenraad Ghys, gevestigd in Dubai, richtten in 2012 het inkomende reisbureau Unveil Arabia op. Ze beweren een "andere" aanpak te hebben dan de traditionele touroperators, door hun klanten de kans te geven minder bekende aspecten van de regio te ontdekken. Salua is dan ook blij op 12 november van de partij te zijn op Afro-Latin & Asian Day en haar kennis over The Middle East en meer specifiek Abu Dhabi en Dubai te delen. Wie Dubai zegt denkt uiteraard aan skyscrapers, goud en glitter. Maar Dubai is veel meer, dat zal je snel ontdekken. En uiteraard is er de combinatie met Abu Dhabi, het vooruitstrevende culturele hart van de VAE waar niets stilstaat - behalve misschien de reigers in de mangroves.

Carolina Salgado

Peru: Explore the Ancient Wonders of the Andes

Carolina is afkomstig uit Peru en woont nog maar pas in België nadat ze hier gehuwd is. Tijdens haar sessie kom je alles te weten over Peru: wat je zeker op je programma moet zetten, waar je op moet letten bij het overbruggen van afstanden en hoogtemeters, de tradities en feesten, de lokale bevolking en uiteraard ook de culinaire hoogstandjes. Maar er is meer! Carolina neemt je ook mee naar het Manú National Park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en rijk is aan flora en fauna. Het ligt in het zuidoosten van Peru, in de regio's Cusco en Madre des Dios. Dompel je onder in het hart van de Amazone!

Joris De Nocker

Oeganda – In het Spoor van de Majestueuze Gorilla’s

Joris De Nocker is al 15 jaar in Afrika. Hij is de chairman van 2Travel2 Safaris Limited, opgericht in 2016 en gevestigd in Oeganda met een team van toonaangevende reisexperts en gidsen. Joris komt met ons praten over memorabele ontmoetingen en onvergetelijke ervaringen in Afrika. Hij zal hun indrukwekkende portfolio van opwindende, kwaliteitsgerichte gorilla- en chimpanzee tours en wildsafari's in Oeganda met ons delen.

Vaneza Jarrin

Ecuador & Galapagos: Natuurlijk Avontuur in het Hart van de Wereld

Vaneza is een van onze gedreven travel designers die dag na dag onze reizigers in de watten legt. Tijdens Afro-Latin & Asian Day zal ze dat ook met jou doen. Ze vertelt dan over “haar” Ecuador en de Galapagos. Ecuador wordt niet voor niets het ‘land van de 4 werelden’ genoemd. Het land heeft volop cultuur en natuur te bieden in de meest diverse ecosystemen ter wereld. Ontdek Ecuador’s prachtige koloniale binnensteden en adembenemende landschappen, leer de lokale bevolking kennen en geniet van de bijzondere flora en fauna van het Amazonegebied en de Galapagos-eilanden tijdens deze boeiende sessie!

Pedro Rios Grisi

Bolivia: Where Adventure Meets Andean Beauty

Pedro Rios Grisi komt speciaal over uit Bolivia om de troeven van zijn land in levende lijve over te brengen. Het is een land dat van reizigers hetzelfde onverschrokken karakter vraagt dat de eerste ontdekkingsreizigers ertoe dreef om steeds verder te trekken, over bergen en kronkelende rivieren. Dagenlang wandelen over het geplaveide Incapad dat van de Andes naar de rand van Amazonia loopt, is een van de mooiste tochten ter wereld. De steile toppen zijn dan weer een onvergetelijk avontuur voor bergbeklimmers. Bolivia biedt een enorme variatie, net wat we ook van Pedro kunnen zeggen. Kom luisteren en je ontdekt het zelf.

Mimika Spriet

Tanzania en Zanzibar: Avontuur en Paradijs in EénBotswana en Victoria Falls: Wilde Schoonheid Aan Je Voeten

In 2006 reisde ze voor het eerst naar het Afrikaanse continent en toen wist ze het. “Dit is waar ik het meest van geniet : uitgestrekte woestijnen, prachtige landschappen, ongerepte natuur en vooral wilde dieren in hun natuurlijke omgeving spotten. Hier kom ik tot rust.” Ondertussen heeft ze al heel wat Afrikaanse landen meermaals mogen ontdekken en blijft ze nog steeds verwonderd van deze prachtige natuur. Ze houdt er dan ook van om deze unieke reiservaringen (en de bijhorende foto’s) te delen en zo iedereen te prikkelen om deze prachtige bestemmingen zelf te gaan ontdekken. Reis mee met Mimika naar Tanzania, Zanzibar en Botswana!

Freya Bracke

Australia: Adventure Awaits in the Land of WondersNew Zealand: Explore the Pristine Paradise of the Pacific

Freya droomde als kind reeds van Australië. Ze besloot haar droom na te jagen en net na haar studies boekte ze onmiddellijk tickets richting Down Under. Met een goed gevulde rugzak trok ze er een paar maanden rond. Van genieten in de bruisende steden Sydney, Perth, Brisbane, Melbourne en Adelaide, knuffelen met quokka’s op Rottnest Island, wandelen in het desolate rode centrum, ‘jungle surfen’ in het Daintree regenwoud tot snorkelen in het groot barrièrerif. De mogelijkheden zijn eindeloos. Later kwam daar ook de liefde voor Nieuw-Zeeland bij en dat maakt de cirkel rond. Staat Down Under op je bucket list? Kom dan zeker luisteren!

Waarom kiezen voor Connections?

Omdat wij reizigers zijn, net als jij. Steeds op zoek naar verrassende ervaringen, boeiende ontmoetingen en nieuwe horizonten. Omdat we 100% Belgisch zijn en je steeds verder helpen in je eigen taal. Omdat wij er onze persoonlijke missie van maken jou verder te laten reizen dan je ooit gedacht had. Want het leven is intenser als je reist, echt reist!

Meer over Connections

The twinkle in the eye

Verwacht bij ons geen eenheidsworst. We gaan steeds op zoek naar die extra ingrediënten die jouw reis bijzonder maken. We zweren bij intense ervaringen.

Meer dan 100 reisexperten over het hele land

Onze kennis en ervaring vind je in onze reiswinkels over heel België, steeds bij jou in de buurt. Onze reisexperten ontvangen je met open armen.

+35 years on the road

We zijn al even onderweg. Reizen met Connections is kiezen voor ‘peace of mind’. Alles piekfijn geregeld, een uitstekende service, zekerheid en betrouwbaarheid.

Steeds aan jouw zijde

We zijn er als je ons nodig hebt! Bereikbaar via onze website, onze reiswinkels, ons customer service center, op de luchthaven en via onze mobile travel agents.

Maandag – Vrijdag 10u tot 18u

Connections, Luchthavenlaan 10, 1800 Vilvoorde, BE 0428 666 853

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de laatste aanbiedingen!

Wij hechten veel belang aan de bescherming van jouw persoonlijke gegevens. Lees onze Privacy Policy