+32 (0)2 550 01 00
Air Canada is de nationale luchtvaartmaatschappij van Canada – en ook de grootste airline van het land! Wil je een stedentrip doen, of juist de prachtige natuur van Canada verkennen? Met Air Canada is het geen probleem: de luchtvaartmaatschappij vliegt naar meer dan 20 bestemmingen binnen Canada. Ook als je naar een ander land of continent wil staat Air Canada voor je klaar, met in totaal ruim 170 bestemmingen wereldwijd. Air Canada is in 1936 opgericht, toen nog onder de naam Trans-Canada Airlines. De airline beschikt over een grote, moderne vloot: het is de nummer 8 mondiaal als het gaat om het aantal vliegtuigen.

Goedkope vliegtickets met Air Canada ...

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Waarom Air Canada?

Uitgebreid aanbod aan in-flight entertainment met ruim 600 uur aan vermaak - Medeoprichter en lid van de Star Alliance - Meermaals per week directe vluchten vanuit Brussel - Stroomaansluiting tijdens je vlucht - De grootste luchtvaartmaatschappij van Canada - Beste Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij (Skytrax & Business Traveler Magazine, 2014)

Vluchten vanuit Brussel

Afhankelijk van de periode van het jaar kun je met Air Canada 4 tot 7 dagen per week van Brussel naar Montreal vliegen:

Vertrek Aankomst Vluchtnummer Dagen
10:30 12:25 AC833 Alle, behalve woensdag (t/m 26 maart)
10:35 12:30 AC833 Woensdag (24 februari t/m 23 maart)
10:40 12:35 AC833 Maandag, dinsdag, woensdag, zondag (vanaf 27 maart)

Nieuw : Air Canada Premium Economy

In de Premium Economy reisklasse werd je stoel en reisomgeving helemaal hertekend!
De zetel werd flink breder met een verder verstelbare rugleuning. Er werd extra beenruimte toegevoegd, elke stoel beschikt over een USB poort & stopcontact en daarbovenop werd het persoonlijk touch screen groter waardoor je uren kan genieten van de on-demand inflight-entertainement.
Je wordt extra in de watten gelegd en kan genieten van premium maaltijden, een fijne selectie van wijnen & sterke dranken - allen gratis -, een persoonlijke amenity kit & een extra stuk bagage.

 

Check-in

Check-in voor internationale vluchten sluit bij Air Canada al ruim voor vertrek van je vlucht, namelijk 120 minuten. Online inchecken of via je mobiele telefoon kan vanaf 24 uur voor vertrek van je vlucht. Wanneer je geen beschikking hebt over een printer dan kun je de boarding pass op het vliegveld printen bij de selfservice check-in kiosken. Ook kun je de boarding pass naar je mobiele telefoon laten sturen. Op de luchthaven kun je vanaf 12 uur voor vertrek inchecken bij de selfservice check-in kiosken.

 

Bagage

Vlieg je met Air Canada, dan mag je altijd gratis minimaal 1 stuk ruimbagage meenemen, ongeacht je klasse. De exacte hoeveelheden zijn niet alleen afhankelijk van de klasse, maar ook van de vluchtroute. Op vluchten van Brussel naar Canada gelden de volgende limieten voor gratis toegestane bagage:

Economy Class: 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg.

FrequentFlyer

Premium Economy Class: 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kg per stuk.

Premium rouge Class: 2 stuks ruimbagage van maximaal 32 kg per stuk.

Business Class: 2 stuks ruimbagage van maximaal 32 kg per stuk.

In alle klassen mag je daarnaast 1 stuk handbagage (maximaal 10 kg en 23 x 40 x 55 cm) en 1 persoonlijk item (maximaal 10 kg en 16 x 33 x 43 cm) gratis meenemen. Persoonlijke items zijn bijvoorbeeld laptops, duty-free aankopen, cameratassen en muziekinstrumenten. Frequent flyer passagiers mogen over het algemeen meer bagage kosteloos meenemen. Wil je controleren hoeveel bagage je op jouw geboekte vlucht gratis mag vervoeren? Gebruik dan de handige Air Canada online bagagecalculator.

Bagage voor kinderen

VVoor kinderen die op schoot reizen mag 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg worden meegenomen en 1 stuk handbagage van maximaal 10 kg. Kinderen die met een eigen ticket vliegen mogen dezelfde hoeveelheid bagage gratis meenemen als volwassenen. Tevens is het in beide gevallen toegestaan 1 kleine, opvouwbare kinderwagen en 1 kinderzitje per kind te vervoeren.

Bijzondere bagage

Wanneer je bijzondere bagage op je vlucht wil meenemen, raadpleeg dan vooraf de regels via de site van Air Canada. Je vindt er alle voorwaarden voor het vervoer van sportuitrustingen, jachtuitrustingen en muziekinstrumenten. Muziekinstrumenten kunnen, indien hun formaat dit toelaat, vervoerd worden als ruimbagage of cabinebagage zonder extra kosten (mits de limieten voor gratis bagage niet overschreden worden). Dit geldt ook voor een groot deel van de diverse sport- en jachtuitrustingen. Het is ook mogelijk een stoel voor je instrument te reserveren; hiervoor kun je contact opnemen met Air Canada Reservations. Reis je met een sportuitrusting of jachtuitrusting, dan raadt Air Canada aan deze uiterlijk 24 uur voor vertrek van je vlucht te registreren door contact op te nemen met Air Canada Reservations of Air Canada Vacations.

Vloeistoffen en gels

Vloeistoffen, gels, pasta's en spuitbussen mogen in de handbagage alleen in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk worden meegenomen. Deze moeten worden verpakt in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter. Per persoon mag één doorzichtig plastic zakje worden meegenomen.

Toronto Pearson International Airport

Hoewel het hoofdkantoor van Air Canada in Montreal zit, is de Toronto Pearson luchthaven de grootste hub van Air Canada. Toronto Pearson International Airport is de drukste luchthaven van Canada met circa 400.000 vluchten per jaar. De luchthaven vervoert jaarlijks meer passagiers dan het totale inwoneraantal van Canada! Vanaf de luchthaven reis je zonder problemen door naar het centrum van Toronto – de drukste stad van Canada. Je kunt gebruik maken van onder meer de bus, maar het gemakkelijkst en snelst is de Union Pearson Express trein. Deze brengt je in 25 minuten in het hartje van Toronto. De trein rijdt ieder kwartier, 19,5 uur per dag.

FrequentFlyer

Op het vliegtuig

Air Canada onderscheidt drie verschillende klassen: Economy Class, Premium Economy Class en Business Class. Wanneer je Economy Class reist vanaf Brussel naar Canada, dan is je zitplek voorzien van een persoonlijk 8,9 inch scherm en stroomaansluiting tussen de stoelen. Tijdens je vlucht ontvang je een gratis maaltijd, snacks en dranken.

   

Reis je graag met net een beetje extra comfort, dan kun je kiezen voor de Premium Economy Class (alleen beschikbaar op de nieuwe Boeing 787 dreamliner en de Boeing 777-300ER). Je profiteert dan onder meer van een ruimere zitplek, een stoel die verder naar achter verstelbaar is, je eigen USB-aansluiting en extra uitgebreide maaltijdopties.

Als Business Class passagiers rust je heerlijk uit dankzij de riante stoelen (met massagefunctie) die kunnen worden versteld tot een volledig vlak bed. Tijdens je vlucht word je getrakteerd op een cocktail en een 3-gangenmenu, gecreëerd door de gevierde Canadese chef-kok David Hawksworth. Je kunt je maaltijd laten vergezellen van door de bekende sommelier Ken Chase geselecteerde wijnen.

Het Air Canada enRoute inflight entertainmentsysteem voorziet je tijdens je vlucht van ruim 600 uur aan vermaak. Je kunt kiezen uit een selectie van circa 150 films, 200 televisieshows, meer dan 100 muziekalbums en playlists en diverse audiobooks en podcasts.

Vloot

Air Canada heeft 168 vliegtuigen in dienst, waaronder twee Boeing 777 modellen, diverse Airbus toestellen en ook de nieuwe Boeing 787 Dreamliner. Air Canada beschikt over 8 Dreamliners (787-8); in 2019 moeten hier nog 26 toestellen bij komen (787-9). Alle directe Air Canada vluchten vanaf Brussel naar Canada worden gevlogen met de Airbus A330-300. Dit toestel is onder meer voorzien van persoonlijke touchscreen televisieschermen bij elke stoel en stroomaansluiting tussen de stoelen (Economy) of bij iedere stoel (Business).

 

Frequent flyer voordelen

Air Canada is een van de oprichters van de Star Alliance. Ben je lid van een frequent flyer programma van een van de Star Alliance leden, dan profiteer je bij Air Canada van diverse frequent flyer voordelen. Bovendien spaar je tijdens je vlucht miles! Het frequent flyer programma van Air Canada, Altitude, biedt diverse extra voordelen zoals lounge-toegang, ruimere hoeveelheden gratis toegestane bagage en priority check-in, afhankelijk van je frequent flyer niveau. Air Canada Altitude kent vijf niveaus: Prestige 25K, Elite 35K, Elite 50K, Elite75K en Super Elite 100K.

FrequentFlyer

Awards

In 2014 werd Air Canada voor het 5e jaar op een rij verkozen tot “Best Airline in North America” bij de Skytrax World Airline Awards. Business Traveler Magazine riep Air Canada in 2014 voor het 7e opeenvolgende jaar uit tot “Best North American Airline for International Travel”. Het tijdschrift beloonde Air Canada ook met de award voor “Best North American Airline for Inflight Experience” en “Best Airline in North America” (10e opeenvolgende jaar).


Disclaimer:

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De geboden informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Luchtvaartmaatschappijen veranderen hun voorwaarden regelmatig; bezoek voor de meest actuele informatie de website van de betreffende maatschappij.
Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro. Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten, inclusief vooraf te betalen luchthaventaksen en exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annuleringsverzekering of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen ten opzichte van de hier vermelde tarieven.