+32 (0)2 550 01 00
Met Air France ligt de wereld aan je voeten! De grootste luchtvaartmaatschappij van Frankrijk bedient circa 240 bestemmingen in 98 landen op 6 continenten. Binnen Frankrijk zelf vliegt Air France op 25 steden. Air France werd opgericht in 1933 en is hierdoor één van de oudste Europese luchtvaartmaatschappijen. In 2003 fuseerde Air France met KLM tot de holding Air France-KLM, gezamenlijk de op drie na grootste luchtvaartmaatschappij van Europa. Air France is bovendien lid en medeoprichter van de in 2000 in het leven geroepen SkyTeam Alliantie.

Goedkope vliegtickets met Air France ...

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 15 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Waarom Air France?

Uitgebreid wereldwijd netwerk - SkyTeam frequent flyer voordelen - Groot aantal bestemmingen (ca. 240 wereldwijd) - Moderne, uitgebreide vloot met 243 toestellen in eigen beheer - Hoge kwaliteit La Première Class & Business Class - Bekroond La Première lounge menu - Goed bereikbaar vanuit Brussel met de Thalys (inbegrepen in ticket)

Vluchten vanuit Brussel

Air France biedt geen directe vluchten aan vanaf Brussels Airport naar Air France's thuishaven, Charles de Gaulle airport. De luchthaven is echter met de trein zeer goed bereikbaar vanuit Brussel (ca. 1 uur en 15 minuten reistijd). Via Air France kun je gemakkelijk in één keer boeken voor de volledige reis, inclusief trein, met de Air France Air & Rail trip. Vanaf Brussel reis je comfortabel 1e klas met de TGV naar Parijs. Op het treinstation van Brussel check je direct in voor je hele reis. Dit doe je bij de Air & Rail balie (minimaal 15 minuten voor vertrek). Vanaf het TGV station Paris-Charles de Gaulle ben je binnen 15 minuten bij de terminals op het vliegveld. Mocht je de aansluiting op je vlucht of trein missen door vertragingen, dan garanderen Air France en SCNF een plek op de eerstvolgende vlucht of trein zonder extra kosten. Indien je vlucht vanaf Paris-Orly vertrekt ontvang je een gratis ticket voor de reis van Paris-Charles de Gaulle naar Paris-Orly met de Air France bus.

Check-in

Air France passagiers kunnen vanaf 30 uur voor vertrek online inchecken. Voor vluchten met vertrek uit Atlanta, Detroit en Minneapolis is dit 24 uur. Op de luchthaven kun je inchecken via de selfservice incheckautomaat of bij de incheckbalie, op dag van vertrek tot de check-in deadline (15 – 90 minuten voor vertrek vlucht). Reizigers die in Premium Economy, Business Class of La Première reizen kunnen inchecken bij speciale balies, evenals deelnemers aan het Air France frequent flyer programma Flying Blue.

FrequentFlyer

Bagage

Air France reizigers kunnen de volgende bagagehoeveelheden gratis meenemen:

Economy Class: 1 stuks handbagage van maximaal 12 kg en 1 accessoire (handtas, notebook, camera, etc.). Ruimbagage 1 stuk van maximaal 23 kg (mini-tarief: toeslag voor ruimbagage).

FrequentFlyer

Premium Economy (lange vluchten): 2 stuks handbagage van maximaal 18 kg totaal en 1 accessoire (handtas, notebook, camera, etc.). Ruimbagage 2 stuks van in totaal 23 kg.

Business Class: 2 stuks handbagage van maximaal 18 kg totaal en 1 accessoire (handtas, notebook, camera, etc.). 2 stuks ruimbagage van maximaal 32 kg.

La Première: 2 stuks handbagage van maximaal 18 kg totaal en 1 accessoire (handtas, notebook, camera, etc.). 3 stuks ruimbagage van in totaal 32 kg maximaal.

Afmetingen van handbagage is maximaal 55 x 35 x 25 cm per stuk. Bovenop bovenstaande is één tas met duty-free items toegestaan.

Precies weten hoeveel bagage je mee mag nemen? Gebruik de handige Air France bagagecalculator!

Bagage voor kinderen

Kinderen met een eigen stoel mogen dezelfde hoeveelheid bagage meenemen als volwassenen. Wanneer het kind op de schoot meereist is het volgende toegestaan: handbagage, 1 stuk, minder dan 12 kg, maximaal 55 x 35 x 25 cm; 1 extra bagagestuk van maximaal 10 kg.

Bijzondere bagage

Sportuitrusting mag vervoerd worden tot 23 kg (of 32 kg in Business of La Première Class). Soms is toestemming vooraf van de klantenservice afdeling nodig. Dit verzoek moet minimaal 48 uur voor vertrek van de vlucht ingediend worden. Meer informatie over de regels per soort bijzondere bagage is te vinden op de website van Air France.

Vloeistoffen en gels

Vloeistoffen, gels, pasta's en spuitbussen mogen in de handbagage alleen in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk worden meegenomen. Deze dienen verpakt te zijn in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter. Het zakje moet gesloten zijn en de voorwerpen moeten er gemakkelijk in passen. Per persoon mag één doorzichtig plastic zakje worden meegenomen.

Er gelden geen restricties voor de volgende vloeistoffen: Medische substanties die noodzakelijk zijn met het oog op je gezondheid. Er kan verzocht worden om te verifiëren om welke substantie het gaat (bijvoorbeeld door te proeven), Speciale dieetproducten die noodzakelijk zijn tijdens je reis (bijvoorbeeld bij lactose-intolerantie of glutenallergie), − Voorgeschreven medicijnen. Hiervoor dien je wel in het bezit te zijn van een recept of verklaring van je arts en babyvoeding

Paris-Charles de Gaulle

Het thuisvliegveld van Air France is Paris-Charles de Gaulle, 25 km ten noordoosten van Parijs. Het is de grootste luchthaven van Frankrijk en de op een na drukste luchthaven van heel Europa. De luchthaven heeft drie terminals en vervoert meer dan 200.000 passagiers per dag. Paris-Charles de Gaulle is rijkelijk voorzien van winkels. De sublieme eersteklas lounge werd in 2014 verkozen tot de beste ter wereld. Vanaf het vliegveld ben je met de trein binnen circa 45 minuten in Parijs centrum.

FrequentFlyer

Op het vliegtuig

Air France onderscheidt vier klassen: Economy, Premium Economy, Business, en La Première. Economy reizigers genieten van de uitstekende voorzieningen van Air France, zoals gratis deken, kussen, slaapmasker, handdoek en oordopjes. Op intercontinentale vluchten word je bovendien verwend met een uitgebreid diner bestaande uit een cocktail, warme hapjes, warme maaltijd en afsluitend koffie, thee of digestief. (intercontinentaal). Voor meer luxe kies je Premium Economy Class – je ontvangt dan 40% meer beenruimte, een reiskit met persoonlijke verzorgingsspullen en gratis wijnen en champagne.

   

Wanneer je Business Class reist geniet je van uitgebreid comfort zoals een ligstoel (180 graden), een persoonlijke telefoon om te bellen via de satelliet en een heerlijk menu, ontwikkeld door Franse sterrenchefs. Tevens kun je gebruik maken van de Air France Press app, die toegang biedt tot een uitgebreide selectie aan kranten en tijdschriften. Er is voorzien in een stroomaansluiting voor je laptop zodat je onderweg zonder problemen kunt werken. Reis je La Première, dan word je nog verder in de watten gelegd: je krijg een volledig assortiment aan accessoires, waaronder loungekleding, slippers en een toilettas met Givenchy lichaamsverzorgingsspullen. Je zitplek (met massagestand) bevindt zich altijd aan het gangpad en beschikt over een bank zodat je met je reisgenoot kan praten of dineren.

Tijdens de vlucht kun je je via je persoonlijke scherm vermaken met 500 uur aan in-flight entertainment, bestaande uit muziek, films en games (niet beschikbaar op Economy Class vluchten binnen Europa).

Vloot

Air France heeft de beschikking over een grote vloot van in totaal 234 vliegtuigen, waaronder de moderne Boeing 777 en de Airbus 380. In de komende jaren wordt de vloot uitgebreid met de nieuwe, luxueuze Boeing 787 en de Airbus 350-900.

   

Frequent flyer voordelen

Air France maakt onderdeel uit van de SkyTeam Alliantie, die zij in 2000 heeft opgericht met Aeromexico, Delta Airlines en Korean Air. Air France hanteert (samen met partner KLM) het Flying Blue frequent flyer programma. Deelnemers aan Flying Blue of een ander frequent flyer programma van een van de bij SkyTeam aangesloten allianties profiteren tijdens hun Air France reis dus van alle SkyTeam frequent flyer voordelen.

Het Flying Blue frequent flyer programma kent vier niveaus: Ivory, Silver, Gold en Platinum. Met het programma verkrijg je (afhankelijk van je deelnemersniveau) onder meer extra bagagevrijstellingen en -kortingen, priority services zoals voorrang bij het inchecken en loungetoegang. Op de Air France website vind je een volledig overzicht van alle voordelen per niveau.

FrequentFlyer

Awards

In 2014 is Air France vier opeenvolgende jaren verkozen tot beste Europese luchtvaartmaatschappij in China tijdens de TTG China Travel Awards 2014. De Air France La Première lounge op Paris-Charles de Gaulle is in 2014 door Skytrax verkozen tot de beste eersteklas lounge ter wereld. Het restaurant en het door wereldberoemde chef Alain Ducasse geproduceerde menu van de lounge wonnen de prijs voor beste voedselselectie in een eersteklas lounge.


Disclaimer:

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De geboden informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Luchtvaartmaatschappijen veranderen hun voorwaarden regelmatig; bezoek voor de meest actuele informatie de website van de betreffende maatschappij.
Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro. Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten, inclusief vooraf te betalen luchthaventaksen en exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annuleringsverzekering of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen ten opzichte van de hier vermelde tarieven.