+32 (0)70 23 33 13


Zin in een vakantie in het mooie Canada? Met het Canadese Air Transat vlieg je in ongeveer 7,5 uur direct vanaf Brussel naar Montreal! Air Transat is gespecialiseerd in rechtstreekse vluchten tussen Europa en Canada (met name in het zomerseizoen), en vliegt op in totaal 19 steden in Canada. In de winter kan je Canada aanvliegen vanuit Parijs of Londen. Air Transat bestaat sinds 1987 en is de grootste vakantieluchtvaartmaatschappij van Canada. Een van de belangrijke focuspunten van Air Transat is duurzaamheid: sinds 2011 is zij de eerste gecertificeerde groene luchtvaartmaatschappij ter wereld! Vliegen met Air Transat is dus niet alleen comfortabel, maar ook nog eens verantwoord.

Goedkope vliegtickets met Air Transat ...

De 'vanaf' prijzen zijn voor 1 persoon in euro, inclusief vooraf betaalbare luchthaventaksen; exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annulatie- of all-in verzekering of airticket guarantee. De luchthaventaksen zijn afhankelijk van de reisdata, boekingsklasse en vluchtroute en kunnen dus afwijken van de hier aangeboden tarieven. Wij besteden de grootste zorg om deze tarieven accuraat te houden en 4 keer per dag zoeken onze systemen de beste tarieven. Deze worden dan op de website geplaatst. Toch kan het zijn dat de prijzen afwijken afhankelijk van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten op het ogenblik van uw opzoeking. Tijdens uw opzoeking wordt het beste tarief gezocht en dat kan dus goedkoper of duurder zijn.

Waarom Air Transat?

Groene airline: sinds 2011 gecertificeerd door de World Green Aviation Council - Voordelige vluchten tussen Europa en Canada - Meest gezinsvriendelijke luchtvaartmaatschappij (Kids First Fund) - Directe vluchten vanaf o.a. Brussel naar Montreal en van Amsterdam naar Vancouver, Calgary of Toronto - Ruime, comfortabele leren zitplekken - Beste Noord-Amerikaanse vakantieluchtvaartmaatschappij (Skytrax)

Vluchten vanuit Brussel

In de zomerperiode (april-oktober) biedt Air Transat 3 rechtstreekse vluchten per week aan van Brussel naar Montreal, met vluchtdagen op maandag, woensdag of vrijdag:

Vertrek Aankomst Vluchtnummer
13:30 15:10 TS157

Maandag (19 juni t/m 30 september), woensdag (27 april t/m 30 september), vrijdag (19 juni t/m 28 oktober). Air Transat biedt het hele jaar door vluchten aan tussen Parijs of Londen en diverse bestemmingen in Canada.

Nieuw in 2016: Brussel - Toronto via Montreal (heenrijs mogelijk op maandag en woensdag, terugreis mogelijk op zondag, dinsdag of donderdag). Binnenlandse vluchten in Canada; o.a. Toronto - Vancouver en Montreal - Toronto.

Check-in

Op dit moment is het bij vluchten vanaf Brussel Airport nog niet mogelijk om online in te checken. Air Transat is echter van plan om op korte termijn online check-in beschikbaar te maken voor vluchten vanaf Brussel. Vertrek je van een luchthaven waar online check-in wel mogelijk is (o.a. Amsterdam), dan kun je inchecken vanaf 24 tot 2 uur voor vertrek vlucht. Zie de website van Air Transat voor een overzicht van de luchthavens vanaf waar online check-in wel mogelijk is. De Air Transat incheckbalies op het vliegveld openen 4 uur voor het vertrek van de vlucht en sluiten 1 uur voor vertrek.

FrequentFlyer

Bagage

Voor vluchten vanaf Europa naar Canada hanteert Air Transat de volgende regels omtrent de gratis toegestane bagage:

Economy Class: 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg. Handbagage 1 tas van maximaal 51 x 40 x 23 cm en 10 kg.

FrequentFlyer

Option Plus: 2 stuks ruimbagage van maximaal 33 kg gezamenlijk. Handbagage 1 tas van maximaal 51 x 40 x 23 cm en 10 kg.

Club Class: 2 stuks ruimbagage van maximaal 40 kg gezamenlijk. Handbagage 1 tas van maximaal 51 x 40 x 23 cm en 10 kg.

Naast de toegestane handbagage is een cameratas, laptop of handtasje toegestaan. Passagiers die met een baby reizen mogen gratis één luiertas meenemen. Op de website van Air Transat vind je een compleet overzicht van de toegestane bagage per categorie, bestemming en reisklasse.

Nieuw: controle van elektronische apparatuur op vluchten naar de Verenigde Staten en Canada Voor vluchten vanuit Europa zijn extra veiligheidsmaatregelen met betrekking tot elektronische apparaten (smartphones, tablets, laptops, camera's, enz.) van kracht. Deze kunnen worden gecontroleerd; apparaten die niet functioneren of niet opgeladen zijn worden mogelijk geweigerd. Er wordt daarom ten zeerste aangeraden om alleen met volledig opgeladen apparaten te reizen.

Bagage voor kinderen

Voor kinderen die op schoot reizen mag geen bagage meegenomen worden. Wel is het toegestaan om gratis 1 kinderwagen per kind te vervoeren.

Bijzondere bagage

Wil je bijzondere bagage meenemen, zoals een muziekinstrument of sportuitrusting? Afhankelijk van het type item kan dit kosteloos of tegen een meerprijs. Voor sportartikelen geldt dat je náást je ruimbagagevrijstelling 1 sportuitrusting met een maximaal gewicht van 20 kg mag meenemen. Zie het overzicht op de website van Air Transat voor de regels per type sportuitrusting. Muziekinstrumenten mogen gratis als handbagage of ruimbagage vervoerd worden wanneer deze binnen de limieten voor gratis hand- of ruimbagage vallen. Het is bij Air Transat niet mogelijk om een stoel te reserveren voor je instrument. De regels omtrent andersoortige bijzondere bagage staan vermeld op het Air Transat online overzicht van toegestane bagage.

Vloeistoffen en gels

Vloeistoffen, gels, pasta's en spuitbussen mogen in de handbagage alleen in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk worden meegenomen. Deze moeten worden verpakt in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter. Per persoon mag één doorzichtig plastic zakje worden meegenomen. Uitgezonderd van voorgaande regels zijn: babymelk(poeder,) babyvoeding (voor zover benodigd tijdens de vlucht), geneesmiddelen op recept en essentiële geneesmiddelen zonder recept.

Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport

Air Transat heeft haar thuishaven in Montreal: dit is het Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport (afgekort: Montréal–Trudeau). De luchthaven, die vroeger bekend stond onder de naam Montréal–Dorval International Airport, ligt op 20 km afstand van het centrum van Montreal. Het is de drukste luchthaven van Québec en de nr. 4 van heel Canada. De luchthaven heeft een groot aanbod aan winkels en restaurant: meer dan 90 in totaal! Je hoeft je dus niet te vervelen terwijl je wacht op je vlucht. Wanneer je een bezoek wil brengen aan het centrum van Montreal dan kun je vanaf de luchthaven de trein of bus pakken. Buslijn 747 pendelt 24/7, 7 dagen per week tussen Montréal-Trudeau Airport en Montréals centrale busstation. De reis duurt 45 tot 60 minuten. Wil je een van de andere steden in de omgeving van Montreal verkennen, dan kun je gebruik maken van de regionale shuttlediensten

FrequentFlyer

Op het vliegtuig

Wanneer je met Air Transat reist heb je de keuze uit twee verschillende klassen: Economy Class en Club Class. Vanaf Brussel vlieg je meestal met de Airbus A310, die uitgerust is met comfortabele, ruime leren stoelen, sfeerverlichting en in-flight entertainmentsysteem. Via de Air Transat CinePlus-app heb je aan boord van het vliegtuig gedurende je gehele vlucht toegang tot het in-flight entertainmentsysteem. Tijdens je vlucht geniet je verder van een warme 3-gangen maaltijd en een snack of ontbijt.(voor Trans-Atlantische vluchten).

 

Wanneer je graag wat extra comfort wil kun je bij je boeking kiezen voor het servicepakket Option Plus. Je profiteert dan onder meer van gratis stoelkeuze bij je boeking, voorrang bij het inchecken en extra bagagevrijstelling. Je stoel en maaltijden tijdens de vlucht zijn gelijk aan die van Economy Class op vluchten tussen Europa en Canada.

Hou je van luxe, dan is Club Class de ideale keuze. Je reist dan in de exclusieve Club-Class-cabine die beschikt over brede leren stoelen met individuele schermen. Bovendien word je verwend met een welkomstcocktail en heb je keuze uit diverse exclusieve maaltijden. Daarnaast geniet je van allerlei extra's, vanaf de check-in tot het prioritair ophalen van je bagage.

Vloot

Air Transat beschikt in de winter over een vloot van 36 vliegtuigen die je naar in totaal bijna 60 bestemmingen in 30 landen brengt. In de zomer heeft Air Transat 26 vliegtuigen in dienst. Air Transat vliegt met twee Airbus A330 modellen, de Airbus A310-300 en de Boeing 737-800 (deze laatste voor binnenlandse vluchten). Vlieg je met Air Transat van Brussel naar Montreal, dan vlieg je meestal de Airbus A310-300, maar o.a. in de maanden juli - augustus & september wordt ook regelmatig de Airbus A330 ingezet, waarbij alle stoelen (ook in economy class) voorzien zijn van individuele schermen.

   

Frequent flyer voordelen

Air Transat heeft géén frequent flyer programma. Volgens een online statement van Air Transat is hiervoor gekozen omdat frequent flyer programma's over het algemeen vrij kostbaar zijn, terwijl relatief weinig mensen van het programma profiteren. Air Transat geeft aan dit budget liever te benutten voor het betaalbaar houden van de vluchten voor iedereen.

Awards

In juni 2015 is Air Transat voor het 4e opeenvolgende jaar verkozen tot beste Noord-Amerikaanse vakantieluchtvaarmaatschappij tijdens de Skytrax World Airline Awards. Daarnaast heeft Air Transat diverse awards gewonnen met betrekking tot duurzaamheid (o.a. de Mercuriades award voor duurzame ontwikkeling). In 2011 werd Air Transat de eerste gecertificeerde groene luchtvaartmaatschappij (World Green Aviation Council). Reis je met de hele familie, dan is Air Transat een uitstekende keuze: de luchtvaartmaatschappij won in 2011 voor het 2e jaar op een rij de “Family Friendly Airline Award” van het Kids First Fund.


Disclaimer:

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De geboden informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Luchtvaartmaatschappijen veranderen hun voorwaarden regelmatig; bezoek voor de meest actuele informatie de website van de betreffende maatschappij.
Prijzen zijn 'vanaf', per persoon en in euro. Tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid op heen- en terugvluchten, inclusief vooraf te betalen luchthaventaksen en exclusief dossierkosten (vanaf € 12 p.p.), annuleringsverzekering of all-in verzekering. Daar de luchthaventaksen afhankelijk zijn van vertrekdatum, boekingsklasse en vluchtroute kunnen deze schommelen ten opzichte van de hier vermelde tarieven.